Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τρίκαλα: Ανάδειξη και προβολή του εσωτερικού χώρου του Μύλου Ματσόπουλου


Το έργο περιλαμβάνει διάφορα στάδια, σχετιζόμενα με συγκέντρωση, αξιολόγηση και επιλογή του υλικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρου του Μύλου, προς ανάδειξη του μηχανολογικού εξοπλισμού και του κτηρίου.

 Σε εξέλιξη βρίσκεται  από τον δήμο Τρικκαίων η ανάδειξη του Μύλου Ματσόπουλου, καθώς στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και Μουσειολογική Ανάδειξη του Ιστορικού Μηχανολογικού Εξοπλισμού Μύλου Ματσόπουλου» υπογράφτηκε η σύμβαση για την «Οργάνωση και παρουσίαση του Μουσειολογικού και Μουσειογραφικού υλικού».

Αντζελα Γκερέκου και Βασίλης Οικονόμου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

«Το κόμμα κάνει πράξη τη διεύρυνσή του ανοίγοντας θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια», υποστηρίζουν τα στελέχη του

Ραβανός Αρης

Ανοίγματα σε πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας με στόχο να γίνει πράξη η διεύρυνση του κόμματος κάνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στα πλαίσια της προσπάθειας να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της ΝΔ, ότι αποτελεί το ασφαλές πολιτικό καταφύγιο του αστικού κόσμου και των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τη μέχρι πρότινος τοποθέτησή τους στον πολιτικό χάρτη, «άνοιξαν» θέσεις στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Ντίνος Ηλιόπουλος: Ο αέρινος και συνεσταλμένος υπηρέτης της τέχνης του

Ο τύπος του συνεσταλμένου φοβητσιάρη, που χάνει τα λόγια αλλά ποτέ το πείσμα του, έμελλε να ακολουθήσει από κοντά τον κινηματογραφικό Ηλιόπουλο

100 χρόνια από τη γέννησή του

Ζουμπουλάκης Γιάννης

«Είναι ένα ελαφρολαϊκό βιβλίο για όσα με σταμάτησαν λίγο να σκεφθώ φιλοσοφικά. Μια φιλοσοφία προσπέκτους και ντεκαφεϊνέ». Μερικά από τα λόγια με τα οποία ο Ντίνος Ηλιόπουλος συστήνει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Ενας Ηλιόπουλος ονόματι Ντίνος» που εκδόθηκε το 1999 (Αγκυρα), δύο μόλις χρόνια πριν από τον θάνατό του στις 4 Ιουνίου 2001. Είναι λόγια που δηλώνουν χιούμορ, ήθος και καλλιέργεια: όλα χαρακτηριστικά του Ηλιόπουλου, μαζί με το χορευτικό ταλέντο του φυσικά αλλά και την άνεσή του μπροστά στην κινηματογραφική μηχανή ή πάνω στο σανίδι του θεάτρου.

Kλειστές αίθουσες, κλειστό πωλητήριο - Το εμβληματικό Αρχαιολογικό Μουσείο υπολειτουργεί

 (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Υπολειτουργεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πίσω από τις φωνές ενθουσιασμού και την αίγλη της Αμφίπολης, μια πραγματικότητα που βαθιά πληγώνει την πόλη, τους πολίτες και το παγκόσμιο κοινό που έρχεται για να θαυμάσει τις ελληνικές αρχαιότητες κυριαρχεί στο πρώτο μουσείο της χώρας, στο Εθνικό Αρχαιολογικό.

Είναι συγκινητικό να ακούει κανείς τις αντιδράσεις των τουριστών ή να παρακολουθεί κορυφαίους αρχαιολόγους και ιστορικούς του κόσμου να εξηγεί πως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αυτή η κιβωτός πλούτου και λάμψης στην Πειραιώς, είναι ένα από τα δέκα κορυφαία του κόσμου.