Σάββατο 20 Απριλίου 2013

«Μάχη» για την καρέκλα και τις εντυπώσεις

ΒΑΒΕΛ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Έχουμε τον ασθενή στην εντατική σε βαριά κατάσταση και αργοπεθαίνει, δεν μπορεί να ανασάνει και οι θεράποντες γιατροί τσακώνονται για τις… καρέκλες.

Η εικόνα που παρουσιάζει η τρικομματική κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της τρόικας είναι απογοητευτική. 

Σε επικοινωνιακό βατερλό εξελίσσεται ο χειρισμός των “διαπραγματεύσεων” με την Τρόικα από την κυβέρνηση. Τα αυτογκόλ πέφτουν βροχή….

Παπαγεωργόπουλος: Στη φυλακή με φωνάζουν... δήμαρχο

Η πρώτη συνέντευξη του πρώην δημάρχου μέσα από τη φυλακή

Φρίξος Δρακοντίδης

Τρίτη, ώρα 2 το μεσημέρι, Φυλακές Διαβατών. Είναι η ώρα που ανοίγουν οι πόρτες των κελιών και οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους διαδρόμους, να ανταλλάξουν δυο κουβέντες ή να μιλήσουν με τους δικούς τους στο τηλέφωνο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περιμένει υπομονετικά στην ουρά με την τηλεκάρτα στο χέρι.

Μπορεί να μη φοράει το καλό του σακάκι, αλλά το μαλλί του, παραμένει καλοχτενισμένο. Ακόμα και μέσα στη φυλακή δεν έπαψε να προσέχει την εμφάνισή του. Επειτα από μισή ώρα αναμονής, ίσως και περισσότερη, φτάνει η σειρά του.

Ναύπλιο: Στον δήμο το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στην παλιά πόλη, επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου

Θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του ακινήτου αν δεν εξαγοραστεί

Ο δήμος Ναυπλίου εξαγοράζει το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας.

Με παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, συνεδρίασε κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κι αποφάσισε ομόφωνα την εξαγορά από τον δήμο, του ιστορικού διατηρητέου μνημείου όπου στεγαζόταν το φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν.

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στην παλιά πόλη, επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου και αποτελεί το φαρμακείου όπου ταριχεύτηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Επισκευάζεται το Φετιχέ Τζαμί, από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία της Αθήνας

Οι επισκευές στο Φετιχέ Τζαμί αν και θεωρούνται αποτέλεσμα δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας προς την Τουρκία προ τριετίας, φαίνεται πως τελικά άργησαν

«Άγνωστο» αν και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, το Φετιχέ Τζαμί, το τζαμί του Πορθητή επί το ελληνικότερον, αφού με το πέρασμα των αιώνων καταγράφηκε ως το τζαμί του Σταροπάζαρου, μετατράπηκε σε φρουραρχείο για τις γειτονικές φυλακές, σε αποθήκη αλευριού για το στρατιωτικό αρτοποιείο και εν συνεχεία φιλοξένησε για δεκαετίες αρχαιότητες που δεν βρήκαν μια θέση στις προθήκες των μουσείων, τώρα ετοιμάζεται να αναστηλωθεί ώστε να γίνει επισκέψιμο στο ευρύ κοινό.

Στη γωνία της Ρωμαϊκής Αγοράς, στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πανός, ουδείς το προσέχει καθώς βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου και μόνιμοι κάτοικοι του είναι κυρίως οι γάτες της περιοχής.

Η ώρα της κρίσης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στα δικαστήρια της Ευελπίδων πριν από την προφυλάκισή του πέρυσι μετά το Πάσχα. Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη του στο Εφετείο της Αθήνας

Ακης - Gate

Ο Τσοχατζόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός που κάθεται στο σκαμνί n Μαζί με άλλους 18 δικάζεται τη Δευτέρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Απριλίου πέρυσι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου χτυπούσε το κουδούνι στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 αναγγέλλοντας στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας την έκδοση εντάλματος σύλληψής του για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία ήταν παρούσα, δεν πίστευαν ότι αυτή θα ήταν η αρχή του τέλους που θα οδηγούσε και τους δύο στη φυλακή.

Κράτος… αδίκου η ΠΓΔΜ σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διαπιστώνει σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ετήσια έκθεση για το 2012

Ανάμειξη της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, καθώς και εκφοβισμό των πολιτικών της αντιπάλων, διαπιστώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην ετήσια έκθεση του 2012 για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ.

«Το πιο κρίσιμο πρόβλημα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η αποτυχία της κυβέρνησης όσον αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου, γεγονός που υπονομεύει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιτρέπει παρεμβάσεις στο δικαστικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης » σημειώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ΠΓΔΜ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνελήφθη και ο δεύτερος βομβιστής της Βοστόνης


Λίγο μετά τη σύλληψη του 19χρονου που βρίσκεται στο έδαφος βαριά τραυματισμένος

Συνελήφθη μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση o 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, ο δεύτερος ύποπτος για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

 Ο συλληφθείς τραυματίστηκε στο λαιμό και στο πόδι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ν. Μιχαλολιάκος: Μέλη του ΠΑΣΟΚ οι δράστες της επίθεσης στη Μανωλάδα (Video)

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

 Να τεθεί εκτός νόμου το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος καθώς, όπως υποστήριξε, αυτοί που πυροβόλησαν κατά των αλλοδαπών στη Μανωλάδα Ηλείας δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά του ΠΑΣΟΚ.

Για τα θέματα της οικονομίας, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά «επιστροφή στη δραχμή, στην εθνική μας μοναξιά για να βοηθήσουν οι Έλληνες τους Έλληνες».