Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΟΝΝΕΔ - Αλλαγή: Ο Δεκάλογος του ωραίου αγώνα μας για την αλλαγή


Οι θέσεις μας ως ΟΝΝΕΔ-ΑΛΛΑΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διατρανώνουν τις πάγιες αρχές της ΟΝΝΕΔ, αποτελούν τη λογική και μαχητική προέκταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο κοινωνικό σύνολο και επιδιώκουν την ολοκλήρωση των οραμάτων του κοινωνικού φιλελευθερισμού που εκφράζει η Μεγάλη Παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Στοχεύουμε στην αναγέννηση, και ζητάμε να συμπαραταχθείς και εσύ μαζί μας σε αυτή τη ΝΕΑ προσπάθεια ΑΛΛΑΓΗΣ, για ΟΝΝΕΔ-Θεσσαλονίκη:

1.Που θα είναι ανοιχτή στον καθένα και την καθεμιά που αποδέχονται τις βασικές Αρχές της παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

2.Που θα λειτουργεί με αυστηρά ισόνομη αντιμετώπιση του καθένα και της καθεμιάς μας, καταργώντας παρέες, μηχανισμούς και φέουδα.

3.Που θα αναδεικνύει με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες σε θέσεις ηγεσίας το κάθε άτομο που θα πείσει με επιχειρήματα, αγωνιστικότητα, ήθος.

4.Που θα ΠΑΨΕΙ να περιχαρακώνει σε θώκους εξουσίας αποκλειστικά εκείνους που εξαργυρώνουν τους αγώνες ΟΛΩΝ μας για προσωπικό τους όφελος.

5.Που θα λειτουργεί μέσα στο κοινωνικό σύνολο ως «μπροστάρης» για την κοινωνική πρόοδο, την οικονομική εξέλιξη, την ευημερία.

6. Που θα ενθαρρύνει την ατομική επιτυχία διατηρώντας αλώβητες τις έννοιες της ευπρέπειας και του ήθους.

7.Που θα είναι Αντίπαλος στην παθογένεια του εγωκεντρισμού και την μικροπρέπεια της φιλαυτίας.

8.Που θα ενισχύει και θα προστατεύει τη θετική και παραγωγική έννοια του «εμείς».

9.Που θα γίνει και πάλι Δυναμικά εξωστρεφής, εχθρική προς την καταστροφική εσωστρέφεια που στο παρελθόν βόλεψε άτομα και ομάδες αλλά μείωσε το κύρος και τη δυναμική της.

10.Που θα απαγορεύει ρητά κάθε δραστηριότητα που δεν υπόκειται σε έλεγχο, καλύπτεται από τακτικές μηχανισμών και αδιαφάνειας και στο παρελθόν έγινε αφορμή για υποτίμηση και ανυποληψία της ΟΝΝΕΔ.

Πηγή: ΟΝΝΕΔ - ΑΛΛΑΓΗ

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος σχολιάζει το άρθρο του Focus


Ας υπενθυμίσουμε στους εκδότες του Περιοδικού ότι η εφημερίδα της Δανίας Jyllands-Posten με αφορμή την δημοσίευση στις 30 Σεπτεμβρίου 2005 μιας σειράς σκίτσων προσβολής του Μωάμεθ έγινε αιτία να δεχθούν καταστροφικές επιθέσεις Κρατικά κτίρια σε πολλές πόλεις της Δανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και να γίνουν εμπρηστικές επιθέσεις σε Πρεσβείες και Προξενεία της Δανίας σε μουσουλμανικές χώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις με τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις.

Εμείς βέβαια – ιδιαίτερα μια και το συγκεκριμένο εξώφυλλο θυμίζει τις τρείς χιλιετίες της ιστορίας μας – δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους Γερμανούς και το Γερμανικό Έθνος αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων να προσφύγει με επείγοντα ασφαλιστικά μέτρα στην Κυβέρνηση της Γερμανίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Διεθνές Δικαστήριο για να ζητήσει ΑΜΕΣΑ συγνώμη από τους Έλληνες για τη προσβολή που μας έκανε…

Φυσικά και με πιάνει κατάθλιψη και φαντάζομαι ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θλίβονται που οι «πολιτικοί» μας έδωσαν το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζει το FOCUS (και όχι μόνο αυτό) ως «απατεώνες» αλλά παρηγορώ τον εαυτό μου και εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες ότι εμείς ως Έλληνες ΔΕΝ κλέψαμε και δεν διαχειριστήκαμε ανεύθυνα ΟΛΑ αυτά τα Χρήματα….

Καθηγητής
Γιώργος Πιπερόπουλος

Διασκέδασε η ομάδα Μπάσκετ του Α.Ο.Π. στο Freeze Club

Μετά τον αγώνα με τα Μουδανιά, η Ομάδα Μπάσκετ του ΑΟΠ ήταν καλεσμένη στο Club FREEZE μετά από πρωτοβουλία τoυ ιδιοκτήτη του Νίκου Οικονόμου.

Oι παίχτες απόλαυσαν τα ποτά τους μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα την οποία ομόρφηναν τα Coyote Ugly Girls,τα οποία ήταν guest για εκείνη το βράδυ από το Freeze.

Ο αρχηγός της ομάδας Γρ. Στιβαχτάρης εκ μέρους όλων των παιχτών, δώρισε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος Ν.Οικονόμου, μία φανέλα της ομάδας, την οποία αμέσως μετά φόρεσε μία απο τις όμορφες χορεύτριες του μαγαζιού..


Η Ομάδα ευχαριστεί ιδιαίτερα το club FREEZE και τον ιδιοκτήτη του για τη φιλοξενία του και την συνεχή στήριξη του στον Όμιλο.

Κορίτσια ο Μινίστρε Καστάν!


Δείτε τί είδους εξαγγελίες μετά δεκάδων "ΘΑ", έκανε χθες τούτος ο Καστανίδης, υπουργός Δικαιοσύνης, τρομάρα μας!

Αμα δείτε σεις ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ να του δημεύουν την περιουσία ή έναν να υφίσταται ένα από τα υπόλοιπα... τεράστια μέτρα κατά της διαφθοράς, εγώ θα έρθω περπατώντας (σαν τον Ρότσα) από την Ισπανία στην Ελλάδα.

Έλεος, μαλάκα Έλληνα, έλεος. Να χέσω και σένα και την ψήφο σου!

Πηγή: ΜΠΟΜΠΕΡ

Ερώτηση Βελόπουλου: Θα διεκδικήσει η Ελλάς τις γερμανικές αποζημιώσεις;

κλικ στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για μεγέθυνση

κλικ στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για μεγέθυνση

Ροπή στο ατύχημα…


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αλήθεια αναμφισβήτητη όσο και τραγικά δραματική ότι καθημερινά αποδεκατιζόμαστε σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της ελληνικής επικράτειας σε μεγέθη και με ρυθμούς που μας διασφαλίζουν, τι κρίμα, πανευρωπαϊκές πρωτιές. Για το λόγο αυτό θέλω να προβληματίσω εσάς τους φίλους και τις φίλες μου bloggers στο θέμα της σχέσης του Έλληνα και της Ελληνίδας με το αυτοκίνητο.

Το ατύχημα, οδικό και κάθε άλλης μορφής, ως απρόβλεπτο και ταυτόχρονα δυσάρεστο γεγονός που απολήγει σε υλικές ζημίες, σωματικές βλάβες ακόμη και στο θάνατο αποτελεί ιστορικό δεδομένο όλων των κοινωνιών. Κάθε ατύχημα έχει τις δικές του ιδιομορφίες, αλλά γενικά τα ατυχήματα οφείλονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες ενδογενών και εξωγενών παραγόντων για το άτομο .

Σε παγκόσμια κλίμακα ο θάνατος από ατύχημα έχει την ΠΡΩΤΗ θέση ξεκινώντας από παιδιά 3 ετών μέχρι και ενήλικες των 40 περίπου ετών, και στη συνέχεια την πρωτιά παίρνουν τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, καρκίνοι και εγκεφαλικά επεισόδια.

Πέρα από την επώδυνη για άτομα και πραγματικότητα της απώλειας ζωής, τα ατυχήματα ευθύνονται και για τεράστιες οικονομικές και ψυχοκοινωνικές επιβαρύνσεις καθώς τα θύματά τους απαιτούν ιατρονοσηλευτική φροντίδα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μακρόχρονη μετά τραυματική υποστήριξη και τεράστιες απώλειες παραγωγικότητας.

Το ενδιαφέρον ψυχολόγων και κοινωνιολόγων έχει επικεντρωθεί ερευνητικά σε τρείς άξονες προβληματισμού:

1) σε ατυχήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας,
2) σε ατυχήματα στο χώρο εργασίας και,
3) σε οδικά ατυχήματα.

Καλώ την προσοχή σας πρώτα στην έννοια της «ροπής προς το ατύχημα» και μετά στα ψυχοκοινωνικά δεδομένα του εντοπισμού των ατόμων που έχουν τον τύπο προσωπικότητας που προδιαθέτει για τέτοια ροπή και τις μεθόδους και τα μέσα αποτροπής της επικίνδυνης συμπεριφοράς τους.

Η έννοια της «ροπής προς το ατύχημα» ως ιδιομορφία που χαρακτηρίζει κάποια άτομα είναι δημιούργημα του 20ου αιώνα. Κάποιοι θεωρούν ότι την έννοια «της ροπής στο ατύχημα» εισήγαγαν για πρώτη φορά οι Μ. Greenwood και H. Woods στην εργασία τους με βιομηχανικά ατυχήματα που δημοσιεύθηκε το 1919 ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η έννοια σχετίζεται με το μνημειώδες ερευνητικό έργο του Karl Marbe που πρώτο-δημοσιεύθηκε μέσα στα γενικότερα πλαίσια επιδημιολογικών ερευνών το 1926.

Από τότε μέχρι και σήμερα όλοι οι ερευνητές αναλύοντας στατιστικά δεδομένα βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων εντόπισαν το γεγονός ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ευθυνόταν για ένα δυσανάλογο ποσοστό ατυχημάτων. Με άλλα λόγια, άτομα που είχαν ένα ατύχημα, στη συνέχεια βρισκόταν μπλεγμένα σε σειρά άλλων ατυχημάτων

Οι μέχρι σήμερα έρευνες με τεστ προσωπικότητας στοιχειοθετούν επαρκώς το γεγονός ότι τα άτομα που έχουν «ροπή προς το ατύχημα»:

- δεν μπορούν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν φιλικές διαπροσωπικές σχέσεις με άλλα άτομα
- έχουν αποτύχει στις προσπάθειές τους για κοινωνικοοικονομική άνοδο
- είναι αντιδραστικά προς την εξουσία και τα πρόσωπα που την κατέχουν
- λειτουργούν παρορμητικά και όχι με την λογική
- έχουν χαμηλή αντοχή στην ματαίωση και την απογοήτευση

και, το κυριότερο, μια εξέταση του προσωπικού τους ιστορικού θα αποδείξει ότι ΕΧΟΥΝ εμπλακεί και σε άλλα ατυχήματα από τα παιδικά τους χρόνια ( εδώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή διότι όπως αναφέρουν οι Lesham & Brame πολλά άτομα «λησμονούν» προσωπικά τους ατυχήματα σπρώχνοντάς τα στη λήθη του υποσυνείδητου )...

Οι σύγχρονες ψυχοκοινωνικές θεωρίες δείχνουν ότι η «ροπή προς το ατύχημα» δεν μπορεί να εξαντληθεί αποκλειστικά και μόνο στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά και τους συναφείς παράγοντες της ατομικής ανθρώπινης προσωπικότητας. Επιβάλλεται να λαμβάνονται υπόψη και πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες ιδιαίτερα στα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου στρες επειδή τότε πολλά άτομα αποκτούν «παροδικά» μια τάση ροπής προς το ατύχημα όταν το στρες τους προέρχεται :

- από κάποια οργανική λοίμωξη
- από αϋπνία
- από κακή διατροφή
- από κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών ή διεγερτικών ουσιών
- από ένταξη σε άγνωστο ή υπερβολικά απαιτητικό για τις δυνατότητές τους περιβάλλον εργασίας
- από οικογενειακά προβλήματα

Προσωπικά πιστεύω όπως ίσως και οι περισσότεροι από εσάς ότι την προσεκτική και ασφαλή συμπεριφορά την μαθαίνουμε από τους γονείς μας στο σπίτι, στη συνέχεια το σχολείο ενδυναμώνει την αίσθηση της ανάγκης για διατήρηση ασφάλειας και αποφυγή ατυχημάτων και μετά ακολουθεί η μακρόχρονη ένταξή μας στο χώρο εργασίας. Εδώ φρονώ ότι πέφτει το βάρος της ενδυνάμωσης ΟΛΩΝ εκείνων των απαραίτητων γνώσεων, προϋποθέσεων και παραμέτρων που θα αποκλείσουν το ατύχημα και θα εξαλείψουν τη ροπή στο ατύχημα στο χώρο εργασίας.

Φυσικά μια σωρεία ατυχημάτων στον εργασιακό χώρο ΔΕΝ οφείλονται μόνο στη ροπή του ατόμου προς το ατύχημα αλλά και στην ΕΛΛΕΙΨΗ όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων σε μια κακόβουλη προσπάθεια «περικοπής δαπανών».

Τέτοιες πρακτικές μπορεί να εξοικονομούν χρήματα για τους εργοδότες αλλά δημιουργούν προϋποθέσεις να χάσουν οι εργαζόμενοι την σωματική τους αρτιμέλεια ή την ζωή τους και οι οικογένειές τον σύζυγο, πατέρα, προστάτη τους…

Εκεί που μας χρωστούσαν...


Αυτό είναι το εξώφυλο του περιοδικού FOCUS στη Γερμανία.

Κατάπτυστο και επαίσχυντο!

Αυτοί ακόμη δεν τελείωσαν με τις συγγνώμες που χρωστάνε ,από παλιότερα κατορθώματα τους,άρχισαν καινούριες.... εξυπνάδες.

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως ενώ αυτοί ανατρέχοντας στην τέχνη των προγόνων μας ,είχαν πολύ υλικό για να πάρουν και να κάνουν αυτό το γελοίο εξώφυλο,εμείς ψάχνοντας αντίστοιχες χρονικές περιόδους της δικής τους ιστορίας μόνο κάτι....βελανίδια βρήκαμε.

ΥΓ:Δεν ξέρω κύριοι του FOCUS αν το έχετε υπόψη σας,αλλά το συγκεκριμένο άγαλμα είναι ένα από τα κλεμμένα αριστουργήματα της πατρίδας μας,κλεμμένα που και εσείς έχετε πάρα πολλά στην χώρα σας,γιατί απλά δεν μπορέσατε να ...κάνετε μόνοι σας.

Πηγή: anemomilos