Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο του Γιάννη Σεδαρίδη, υπ Περιφερειακού Συμβούλου Σερρών του Κυριάκου Βελόπουλου


Αγαπητοί μου συμπολίτες, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω όλους από καρδίας , εσάς τους 7.189 που με την ψήφο σας τιμήσατε τον συνδυασμό "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ - ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ" του Κυριάκου Βελόπουλου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαιτέρως εσάς τους 665 που με τιμήσατε με την ψήφο σας εμένα προσωπικά, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

( ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ : 20 , ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ 50, ΔΗΜΟΣ ΕΜ. ΠΑΠΑ 32 , ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 42, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 377, ΔΗΜΟΣ Ν. ΖΙΧΝΗΣ 87, ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 57)

Ροζ Πάνθηρ

1ος Ποδηλατικός γύρος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής


Επιτυχία είχε ο 1ος ποδηλατικός γύρος Αγίου Νικολάου που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την είσοδο του Αγ. Νικολάου και μετά από διαδρομή 14 χλμ κατέληξε στην πλατεία του χωριού όπου και απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.


Ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος διοργανώθηκε από την παιδική ομάδα «ΑΣΤΕΡΕΣ» Αγ. Νικολάου με το κατάστημα “bike and bike” παρόντες ήταν και τα μέλη του Α.Σ ΑΣΤΗΡ.

Τα παραλειπόμενα του «Ντορο-κόμματος»


Η «Δημοκρατική Συμμαχία» με τα μάτια του Νίκου Ζαχαριάδη

1)   Τα Suv του «συστήματος» των Ντορικών ήταν παρκαρισμένα σε κάθε διαθέσιμο σημείο, σε απόσταση χιλιομέτρων. Προφανώς, χωρίς φόβο ότι θα πάρουν κάποια κλήση, αφού ο περιούσιος και προνομιούχος «Ντορο-λαός» προστατεύεται από την αόρατη δύναμη του Μητσοτακισμού.

2)   Λανσαρίστηκε η ιδέα του «Λεβεντο-τροχονόμου». Δηλαδή, ένας με πολιτικά, πίσω από τον πελαγωμένο τροχονόμο που τσεκάρει ποιός πρέπει να στρίψει και ποιός όχι. Με άλλα λόγια, όλο το «σύστημα» ήταν επί ποδός.

3)   Αν κάποιος μέσα στο θέατρο φώναζε «Σύντεκνε!», θα γύριζε το 98% των κεφαλιών. Αν πάλι φώναζε «Σύντεκνε, έλα έξω», θα έπρεπε να συλληφθεί για πρόκληση επικίνδυνου συνωστισμού στην έξοδο.

Ιδρύθηκε και η "Δημοκρατική Συμμαχία" των Μητσοτάκηδων


Η ελιά είναι το σύμβολο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» του κόμματος που ανακοίνωσε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση στο θέατρο Badminton, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Κατά τα λοιπά "κάτι κουρασμένα - και φθαρμένα από την πολιτική - παληκάρια, αποτελούν την "μαγιά" του νέου κόμματος: Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης κλπ. 

Η Μπακογιάννη επισήμανε πως «τίποτα δεν είναι δυνατότερο από τη σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων, που τους δένουν κοινά οράματα», υπεραμύνθηκε της στάσης της υπέρ του μνημονίου και τόνισε ότι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας.

Aντώνης Σαμαράς στην «Καθημερινή» «Το Μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο»


Δεν ξέρω κανένα μεγάλο ηγέτη που έμεινε στην Ιστορία ως… απολύτως «πειθήνιος»
Οι μαζικές απολύσεις του Δημοσίου είναι λάθος πολιτική
Με το πρόγραμμά μας μπορεί μέσα σε 18 μήνες να μηδενιστεί
και το διαρθρωτικό και το κυκλικό έλλειμμα


Συνέντευξη στην Ελλη Τριανταφυλλου

Δεν διακρίνει περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού, όπως σημειώνει, κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν βλέπει. Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Κ», επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής του θέσης. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ με μαζικές απολύσεις, ενώ λέει «όχι» σε ενδεχόμενη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού με τεχνοκράτες. Τέλος, προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Η αρχιτεκτονική του Άθω με το βλέμμα του Παύλου Μυλωνά

Στη φωτ. ο Παύλος Μυλωνάς στον πύργο Προσφορίου στην Ουρανόπολη (Ιούνιος 1970).

Αφιέρωμα της "ΜτΚ".

Ο Άθως ήταν η ευρύτερη πνευματική ενδοχώρα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Βυζαντίου, όπως βεβαίως και της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης - ανάλογη επιρροή ασκεί και σήμερα τόσο στους Έλληνες όσο στους λοιπούς βαλκανικούς λαούς αλλά και στη Ρωσία. Τα πνευματικά ρεύματα όμως κυοφορούνται στους κόλπους και στην καρδιά της κοινωνίας, και συνεπώς ο Άθως είναι το κάλλος και η δόξα του Βυζαντίου!

Και έτσι το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στο κυριακό των Καρυών, στον ναό του Πρωτάτου, και στις λαμπρές εικόνες του “δίκην σελήνης λάμψαντα” Μακεδόνα κυρ Μανουήλ Πανσέληνου, αλλά και στους ναούς που ζωγράφισε ο μοναχός Θεοφάνης ο Κρης, που με τις ιστορήσεις του φώτισε τα σκοτάδια της περιόδου της Τουρκοκρατίας.

Οι 71 “μικροί βουλευτές” της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εβδομήντα συν ένας περιφερειακοί σύμβουλοι θα εκπροσωπήσουν τους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.

Της Μαρίας Καραούλη
karaoulim@gmail.com

Η “ΜτΚ” παρουσιάζει την “ανθρωπογεωγραφία” του σώματος, που αποτελείται από 43 συμβούλους της παράταξης του Π. Ψωμιάδη, 19 του Μ. Μπόλαρη, 2 του ΚΚΕ πλην του επικεφαλής Θ. Κωνσταντινίδη, έναν του ΛΑΟΣ πλην του επικεφαλής Κυριάκου Βελόπουλου, και από έναν σύμβουλο οι συνδυασμοί που στήριξαν η Δημοκρατική Αριστερά (Ασημίνα Ξηροτύρη), ο ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Κουράκης) και η Αντικαπιταλιστική Αριστερά (Γιάννης Κούτρας).

Χαλκιδική

Το Ντορο-δέντρο...

Το έμβλημα του συνδιασμού του εκλεγέντος Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου.

Το δέντρο του Ιστολογίου μας.


Το Ντορο-δέντρο.

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας


Την Κυρακή 21 Νοεμβρίου 2010 θα εορτασθεί στη Ν. Ποτίδαια,η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας, κατά το 1821 και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η καθιέρωση του Εορτασμού έγινε με σκοπό να αποδοθεί η οφειλόμενη από το έθνος τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, στους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εκείνου αγώνα, κατά τον οποίο οι κάτοικοι της Κασσάνδρας και πολλοί πατριώτες από άλλες περιοχές αντιστάθηκαν με τόλμη και αυτοθυσία στο βάρβαρο κατακτητή, καταγράφοντας σελίδες δόξας.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν την επέτειο με την παρουσία τους.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Επανάσταση στη Χαλκιδική και η καταστροφή της Κασσάνδρας

Προτομή του Εμμανουήλ Παπά στη γενέτειρά του

Δεκαετίες πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, κατά το δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, οι Τούρκοι είχαν ήδη επιβληθεί στη Μακεδονία. Ο Ελληνικός πληθυσμός της δεινοπάθησε κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Εφαρμόστηκαν σε βάρος του σκληρά μέτρα όπως το παιδομάζωμα, οι βίαιοι εξισλαμισμοί και η εξοντωτική φορολογία.

Συμπαγείς πληθυσμοί Τουρκομάνων εποίκων (Γιουρούκοι) τρομοκρατούσαν τους χριστιανούς με βιαιοπραγίες και ληστρικές επιδρομές. Παρόλα αυτά ο ελληνισμός της Μακεδονίας επιβίωσε και άρχισε να ανακάμπτει οικονομικά και πολιτιστικά. Παράλληλα ο πόθος για ελευθερία παρέμεινε άσβεστος.

Κατά τις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης πολυάριθμοι Μακεδόνες είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία. Στις 22 Φεβρουαρίου 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ηγέτης της Εταιρείας, διέβη τον ποταμό Προύθο, σηματοδοτώντας την έναρξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία. Το Έθνος είχε ανάγκη από εμπνευσμένους ηγέτες.