Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αγκαλιά κοιμάται η νεολιθική οικογένεια

Χρυσά ελάσματα με χαραγμένα τα απόκρυφα μυστηριακής λατρείας

Ανοίγει σύντομα το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

 Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Πώς να ήταν άραγε ένα σπίτι στη νεολιθική εποχή; Πώς ήταν οργανωμένο, πού έτρωγαν και πού κοιμούνταν οι άνθρωποι; Αποκαλυπτική είναι η εικόνα της καθημερινής ζωής μιας οικογένειας της νεολιθικής εποχής που μας προσφέρει ένα πήλινο ομοίωμα σπιτιού το οποίο βρέθηκε κάτω από το δάπεδο μιας κατοικίας της Νεότερης Νεολιθικής (5300-5000 π.Χ.) στον προϊστορικό οικισμό Πλατιά Μαγούλα Ζάρκου Τρικάλων.

Το μοναδικό αυτό εύρημα θα δούμε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του και να τους παρουσιάσει μεταξύ άλλων την πλουσιότερη συλλογή νεολιθικών ειδωλίων της Ελλάδας.

Στη γραμμή Βορίδη και η Παπακώστα ανάβει φωτιές για ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου

Μετά τον Μάκη Βορίδη που επιμένει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής στις θέσεις του ότι την ευθύνη για την κρίση την έχει το ΠΑΣΟΚ του '80 ήταν η σειρά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα να κινηθεί πάνω στην ίδια γραμμή.

Με απανωτά «τιτιβίσματα» εξέφρασε την ίδια άποψη γράφοντας χαρακτηριστικά:

« Η ευθύνη του Ανδρέα Παπανδρέου για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας  με εκκίνηση τη δεκαετία του '80 είναι αδιαμφισβήτητη. Το νοικοκυρεμένο και δημοσιονομικά άψογο οικονομικό μοντέλο που παρέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετεβλήθη σε οικονομική χαλαρότητα, άνευ προηγουμένου! Απόδειξη της οικονομικής παρακμής επί Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει η οικονομική επιλογή «Τσοβόλα δώστα όλα» ως οικονομική διακυβέρνηση της χώρας.