Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Θρίλερ με την παραίτηση του κ. Ρομπόπουλου


Ξανά-παραιτείται ο Ρομπόπουλος!!! (για 3η φορά... έλεος...)


Δήμητρα Κρουστάλλη

Από το γραφείο του πρόεδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου λέγεται ότι επισήμως δεν έχει κατατεθεί επιστολή παραίτησης

Αθήνα

Θρίλερ με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Α Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο. Για τρίτη φορά εντός του έτους κυκλοφόρησαν έντονες φήμες περί παραίτησης του, αυτή τη φορά ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Ρομπόπουλος απέφυγε να διαψεύσει τις σχετικές φήμες και είπε σιβυλλικά «θα τα πούμε από Δευτέρα».

Αργύρης Λαφαζάνης: Να τελειώνει το παραμύθι με το κυάνιο


Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ - ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων - 'Εδειραν τον δήμαρχο Συκεών - 'Επαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ


Ξύλο με δημάρχους, ξύλο με τα ΜΑΤ αλλά και ματαίωση μιας συνέντευξης Τύπου είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της δράσης συνδικαλιστών της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

 Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, και την ίδια ώρα η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια.

Δήλωση Γιάννη Λασκαράκη για την ομιλία του Λαμπάκη


Σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο η δημοσιοποίηση της ομιλίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ για την Οικονομία, που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Ως δημοτικός σύμβουλος αυτού του Δήμου, νιώθω την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου από απόψεις που διασύρουν την Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι αγεωγράφητες, ανιστόρητες και αντιαναπτυξιακές απόψεις του κ. Λαμπάκη δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, ενώ... αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι Δήμαρχος αυτού του Δήμου, ούτε ότι γνωρίζει τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την στρατηγική του θέση,

Η απάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης


Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες! «Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους.

Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος», ανέφερε σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος, μπροστά σε ένα εμβρόντητο κοινό.

Επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τις άδειες εξόρυξης πετρελαίου (Video)

Β.Παπαγεωργόπουλος: ΟΧΙ στην "Αξιοποίηση -Πώληση" της ΔΕΘ... ΝΑΙ στο όνειρο του "Μητροπολιτικού Πάρκου"


Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με την «αξιοποίηση – πώληση» του χώρου της Δ.Ε.Θ. και του χώρου που προοριζόταν για να φιλοξενήσει την «Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΕΘ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ»


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να «αξιοποιήσει – πωλήσει» τα 180 στρέμματα της Δ.Ε.Θ., όταν δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας μου και όλων πιστεύω των Θεσσαλονικέων,

Ξεκινήστε τον πόλεμο χωρίς τη γενιά σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Συγγνώμη, αλλά είμαι υποχρεωμένη να διαφωνήσω για άλλη μια φορά με τον υπουργό των Οικονομικών.

«Πόσους πολέμους θα κάνει η γενιά μου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Και συνέχισε διερωτώμενος: «Θα απουσιάσω από τον πόλεμο της γενιάς μου για να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο;».

Δήλωσε δε απόλυτα βέβαιος πως αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς του.

Αν αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη, τότε είναι ένας πολύ ντροπιαστικός πόλεμος.

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη δωρεά των ηλεκτρονικών υπολογιστών


Πολύγυρος 12/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πραγματοποίησε χθες Τρίτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 εκδήλωση δωρεάς ηλεκτρονικών υπολογιστών προς το ΓΕΛ Αρναίας, ΓΕΛ Κασσάνδρας και ΓΕΛ Πολυγύρου από τα οποία βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν στο διαγωνισμό έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 18/03/2011 σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των λυκείων καθώς και ο Δ/ντης της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κος Ταπανίδης Θεόδουλος.

Η βυζαντινή Θεσσαλονίκη στο σταθμό του μετρό «Βενιζέλος»

Παράλληλα στη σημερινή Εγνατία Οδό της Θεσσαλονίκης (φωτό) κινούνταν η αρχαία Μέση Οδός

Η Μέση Οδός, παράλληλα της σημερινής Εγνατίας, διέτρεχε όλη την πόλη

Κεντρικό δρόμο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, που η χρήση του είχε φθάσει ως και τον 19ο αιώνα αλλά και τμήματα ενός υδραυλικού συστήματος που όμοιό του δεν έχει ξαναβρεθεί, έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές, που γίνονται για την κατασκευή του μετρό στη συμπρωτεύουσα. Και μπορεί η Μέση Οδός όπως ονομάζεται αυτός ο δρόμος να μην μπορεί να διασωθεί, τα κατάλοιπα όμως των υδραυλικών κατασκευών, αφού θα απομακρυνθούν από τη θέση τους προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός «Βενιζέλος», στη συνέχεια θα ενταχθούν σ΄ αυτόν ως εκθέματα.

Θεσσαλονίκη: Πουλάνε το «φιλέτο» της ΔΕΘ


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

Το εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τα 180 στρέμματα στο κέντρο της πόλης, ένα πραγματικό «φιλέτο», που φιλοξενεί -πέραν των περιπτέρων της ΔΕΘ- το Παλέ ντε Σπορ και τα συνεδριακά κέντρα «Ιωάννης Βελλίδης» και «Νικόλαος Γερμανός», συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 16 πρώτων ακινήτων σημαντικής αξίας που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και οδεύουν προς αξιοποίηση.

Το θέμα αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είναι κάθετα αντίθετος με το σχέδιο, ενώ διαφωνούν πλήρως και οι διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo.

Ο άγνωστος σύντροφος του Ρήγα Βελεστινλή

Δ.Ν.Μ.

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, η ιστορία του ήρωα της Επανάστασης Ιωάννη Εμμανουήλ και η κυριαρχία του νεοαριστοτελισμού που σφράγισε ο κορυφαίος λόγιος Θεόφιλος Κορυδαλεύς είναι μερικά μόνο από τα νέα στοιχεία που φέρνουν στο φως σπάνια χειρόγραφα

Φως σε ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της Βυζαντινής Γραμματείας, την «Κλίμακα της θείας ανόδου του αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου» ρίχνει το δοκίμιο της Νόννας Δημ. Παπαδημητρίου. Με βάση ένα κείμενο για την Κλίμακα, που ανήκε στη συλλογή του Δαμιανού Κυριαζή και δωρήθηκε το 1953 στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας!


Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας...

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Εργα του Κυκλαδικού πολιτισμού κατέχει παράνομα γερμανικό μουσείο

Παράνομα κατέχει γερμανικό μουσείο έργα αρχαίας κυκλαδίτικης τέχνης

Μαρία Θερμού

Αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή ενός ειδωλίου και ενός χάλκινου σκεύους αξίας 4 εκατ. ευρώ

Eνα γυναικείο κυκλαδικό ειδώλιο που έχει ύψος 88 εκατοστά και ένα χάλκινο τηγανόσχημο σκεύος, επίσης της Κυκλαδικής εποχής ζητεί η χώρα μας να της επιστραφούν από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Κρατικό Μουσείο Μπάντεν της Καρλσρούης, που τα κατέχει παράνομα.

Γνωστό και από το παρελθόν για κατοχή ελληνικών αρχαιοτήτων που είχαν εξαχθεί παράνομα από τη χώρα το συγκεκριμένο μουσείο έχει υποβάλλει παρ΄ όλα αυτά αίτημα προς την Ελλάδα για δανεισμό αρχαίων αντικειμένων της Κυκλαδικής εποχής

Έρχεται η τρόικα και για την ΝΔ; Χρέη 128 εκ. πνίγουν το κόμμα


Στο ποσό των 128 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε ο γενικός διευθυντής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM 99,5.

«Είναι ακριβές ότι η ΝΔ έχει ένα μεγάλο χρέος, που αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε πετύχει μια μεγάλη μείωση στις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 46%», είπε, ενώ αναγνώρισε καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων στο κόμμα.

«Είναι ακριβές ότι έχουμε καθυστερήσει τις πληρωμές του μηνός Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει στάση πληρωμών. Η καθυστέρηση

Στο φως η Μέση Οδός της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης


Στο φως η Μέση Οδός της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης
Ο σημαντικό βυζαντινός δρόμος ήρθε στο φως πό τις ανασκαφές του μετρό.


Μοναδικά ευρήματα που αφορούν τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη ανακαλύφθηκαν πρόσφατα κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον σταθμό Βενιζέλου, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του μετρό.

Ενα εκ των ευρημάτων είναι η Μέση Οδός, ένας από τους βασικότερους βυζαντινούς δρόμους της πόλης, η οποία διατηρήθηκε μέχρι τον 18ο αιώνα -τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο των ανασκαφών.

«Οχι» Λ. Κατσέλη στο άρθρο για τις κλαδικές συμβάσεις


Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις αν παραμείνει ως έχει εξέφρασε η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα και υπογράμμισε ότι η λύση αυτή δεν πρέπει να ανατραπεί.

Πρόσθεσε ότι η μελέτη που κατέθεσε χθες στον ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ με τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Υπερ-υπολογιστής παραγγελία των ΗΠΑ θα ψάξει για την ενέργεια του μέλλοντος


Την δημιουργία του “Τιτάνα”, του γρηγορότερου υπολογιστή στον κόσμο, ζήτησε από εταιρεία η αμερικανική κυβέρνηση, ο οποίος θα ψάξει για λύση στο ενεργειακό πρόβλημα.

Η ανάθεση του συμβολαίου των 97 εκατομμυρίων δολαρίων, έγινε απευθείας από το Εθνικό Εργαστήριο του υπουργείο Ενέργειας στο Οούκ Ριτζ του Τενεσί, στην εταιρία κατασκευής υπολογιστών Cray, η οποία ανέλαβε να βελτιώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή "Τζάγκουαρ" που ήδη διαθέτει.

Οι προδιαγραφές του υπολογιστή στα σκαριά, είναι να μπορεί να εκτελεί περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια των δισεκατομμυρίων μαθηματικών πράξεων το δευτερόλεπτο (2,3 petaflops)