Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Απόσπασμα από ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο 4ο Συνέδριο Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων



...

Κυρίες και κύριοι,

Ειδικώς για την Τουρκία η προσδοκία μας είναι μεγάλη, αλλά απολύτως ξεκάθαρη: οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε και εδώ, στη γειτονιά μας, ό,τι με τόση επιτυχία κατάφεραν η Γερμανία και η Γαλλία.

Να αφήσουμε πίσω μας τις παλαιές αντιπαλότητες, τη λογική των «νικητών» και «ηττημένων» και, όχι απλώς να ζήσουμε εν ειρήνη και φιλία, αλλά συνεργαζόμενοι να επιφέρουμε ένα ευεργετικό, σωρευτικό, όπως είπα, αποτέλεσμα σταθερότητας και ανάπτυξης, για ολόκληρη την περιοχή μας. Όταν μιλάμε, άλλωστε, για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα μοναδικό, χωρίς προηγούμενο στην Ιστορία. Η Ευρώπη είχε πολλές πικρές εμπειρίες. Μέσα σε λίγα χρόνια βίωσε τους πιο καταστροφικούς πόλεμους που έγιναν ποτέ στο έδαφός της.

Διδάχθηκε όμως. Όχι μόνο από τα αποτελέσματα του πολέμου, αλλά και από το τι έγινε προς και κατά τη διάρκεια του πολέμου. Διδάχθηκε ότι η ταπείνωση του ενός, ακόμα και η απόλυτη νίκη του άλλου, δεν εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα την ειρήνη.

Διδάχθηκε ότι η δίωξη των μειονοτήτων έχει αποκρουστικές συνέπειες για την ανθρωπότητα και γι’ αυτό σέβεται σήμερα όλες τις μειονότητες, τις θρησκείες και κάθε διαφορά ανθρώπου από άνθρωπο – και απαιτεί και από τους άλλους τον ίδιο σεβασμό. Διδάχθηκε, τέλος, ότι η συνεννόηση και η συνεργασία είναι μια κατάσταση αμοιβαίου οφέλους για όλους τους συμμετέχοντες. Παράδειγμα αποτελούν οι οικονομικές μας σχέσεις που γίνονται ολοένα και πιο στενές.Αυτό ακριβώς είναι που αποκαλείται «win-win situation».

Κυρίες και κύριοι,

Ως σταθερή φίλη του τουρκικού λαού παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον διάλογο που γίνεται στο εσωτερικό της γειτονικής και φίλης χώρας. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αμφιβολίες σε ορισμένους κύκλους για το αν η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει τελικά τον δρόμο της Ευρώπης και, βεβαίως, αν η Ευρώπη θα θελήσει τελικά να κάνει αποδεκτή στους κόλπους της την Τουρκία.

Σε όλους τους Τούρκους φίλους μας θέλω λοιπόν να πω τα εξής:

Πρώτον, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία είναι μεταρρυθμίσεις που έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι θα τις ήθελε ο τουρκικός λαός για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια περήφανη χώρα και ο λαός της δεν θέλει να υπολείπεται σε τίποτα από άλλες, ακόμα και τις πιο προηγμένες. Πέρα λοιπόν από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η ίδια η Τουρκία και οι υψηλές και απόλυτα δικαιολογημένες φιλοδοξίες του λαού της για το μέλλον του.

Δεύτερον, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι από την Τουρκία δεν ζητείται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ ό,τι ζητήθηκε απ’ την Ελλάδα και απ’ όλες τις άλλες χώρες που έγιναν κατά καιρούς μέλη της Ένωσης.

Τρίτον, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά να επιλυθούν όλες οι διαφορές με τους γείτονες της Τουρκίας δεν προβάλλει ειδικές απαιτήσεις από την Τουρκία. Ζητά απλώς το αυτονόητο. Άλλωστε η Τουρκία έχει, με τη δική της βούληση και υπογραφή, δεσμευτεί να πληροί όλες τις υποχρεώσεις των μελών. Ουδείς την ανάγκασε να το πράξει.

Τέταρτον, οι δισταγμοί και οι αμφιβολίες που εκφράζονται από πολλούς κύκλους στην Ευρώπη για την τουρκική ένταξη προέρχονται από αποτίμηση του σήμερα. Σας υπενθυμίζω ότι το 1977 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για την Ελλάδα. Τέσσερα χρόνια μετά όμως, η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της τότε Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το ίδιο, θέλω να πιστεύω, θα γίνει και με την Τουρκία.

Ολόκληρη η ομιλία της εδώ: http://www.dorabak.gr/default.asp?pid=10&rID=815&la=1

Η ομιλία της είναι από το 2006, αλλά αξίζει της προσοχής μας γιατί αυτές τις απόψεις έχει και σήμερα.

Αυτά και πολλά άλλα λέει η φιλότουρκος Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη Κούβελου.

Δεν μας ενδιαφέρει πόσο μεγάλη είναι η προσδοκία της για την Τουρκία όπως λέει. Μας ενδιαφέρει όμως ότι αυτή που τα λέει όλα αυτά είναι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Πάντως δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναγίνει τέτοιο λιβάνισμα στην Τουρκία από Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Βιβλίο: Διαχρονικός Ηπειρωτικός Ελληνισμός


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Μας εστάλει με email το παραπάνω εξώφυλλο μαζί με το κείμενο.

Οτιδήποτε αφορά βιβλίο, επαρχιακό τύπο ή περιοδικά, που μας στέλνουν θα το δημοσιεύουμε.

Έτοιμη η μελέτη του βοηθητικού Γηπέδου στον Πολύγυρο



30 Ιουνίου 2009

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα του νομού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου ετοίμασαν τη μελέτη του έργου, την οποία ο Δήμαρχος, Θωμάς Καπλάνης, κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Αθλητικού και τον υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το κόστος αυτής της αναγκαίας παρέμβασης στον τομέα των αθλητικών υποδομών προϋπολογίζεται στις 607.000 ευρώ.

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία μας για την ανέγερση του βοηθητικού γηπέδου.

Για να δείτε την πρώτη ανάρτηση μας σχετική με το θέμα, πατήστε εδώ

Με λέιζερ κατά αεροπλάνων



Στόχος λέιζερ γίνονται τα αεροπλάνα που επιχειρούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοί και κυρίως απερίσκεπτοι δράστες, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, συνηθίζουν να «τυφλώνουν» τους πιλότους με τις ακτίνες λέιζερ, κατά τη διάρκεια των προσγειώσεων των αεροσκαφών, θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο της ασφάλεια των πτήσεων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για να στοιχειοθετηθούν τα σχετικά αδικήματα που είναι σε βαθμό κακουργήματος ενώ ζητά από τους περιπολούντες αστυνομικούς να επαγρυπνούν και, όταν διαπιστώνουν τέτοιες περιπτώσεις, να επεμβαίνουν άμεσα και να συλλαμβάνουν του υπαιτίους. Η ίδια παραγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με έγγραφο του Αερολιμενάρχη Θεσσαλονίκης, από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 περιστατικά εκπομπής δέσμης ακτινών λέιζερ προς αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια προσέγγισης και προσγείωσης στον αερολιμένα "Μακεδονία". Υπάρχουν αναφορές για εκπομπές προερχόμενες από την περιοχή του Λευκού Πύργου, το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις περιοχές Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς και Περαία καθώς επίσης και από σημεία του όμορου νομού Χαλκιδικής.

Οι πιλότοι διαμαρτύρονται για τη δυσχέρεια στην εκτέλεση του πτητικού τους έργου ενώ κατά καιρούς ανάλογα παράπονα έχουν εκφράσει και καλαθοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές, ενίοτε και οδηγοί οχημάτων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Να κάνουμε μια έκκληση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο με τα λέιζερ προς τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.

Υπάρχει κίνδυνος πολύνεκρων τροχαίων ή αεροπορικών δυστυχημάτων.

Δεν είναι όλα παιχνίδι στη ζωή, κινδυνεύουν πολλοί συνάνθρωποι μας από αυτό το βλακώδες και επικίνδυνο "παιχνίδι" ορισμένων.

Ξανθίππη η Μεγάλη Κυρία της Χαλκιδικής τραγουδάει Θρακιώτικα

Πλημμύρες από καταιγίδα στο Κιλκίς



Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε αδιάβατα ποτάμια στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στις γύρω περιοχές, από την ξαφνική και έντονη βροχόπτωση που έπεσε νωρίτερα.

Σημειώθηκε μάλιστα και διακοπή ρεύματος, γεγονός που οδήγησε σε εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ αυτοκίνητο κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα νερά χείμμαρου που υπερχείλισε.

Πηγή: newsblog.gr

Sani Festival Πρόταση συντονισμού προς τα φεστιβάλ της Χαλκιδικής



Μια Χαλκιδική γεμάτη τέχνη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με εκδηλώσεις που θα συντονίζονται από έναν φορέα: Αυτό είναι το όραμα του προέδρου της “Σάνη Α.Ε.” Σταύρου Ανδρεάδη, ο οποίος προτείνει τη συνεργασία των φεστιβάλ της περιοχής.

Της Έλσας Σπυριδοπούλου

Ο επικεφαλής του Sani Festival κατέθεσε προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη την πρότασή του. “Δεν έχω κάνει κάποιες επαφές, ακόμη. Καταθέτω από εδώ, δημόσια, την πρόταση για συνεργασία των φεστιβάλ της Χαλκιδικής. Θα ήταν εξαιρετικό να συντονιστούμε όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό”, δήλωσε.

Και αυτή του η σκέψη φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους δημάρχους Κασσάνδρας και Μουδανιών, όπου πραγματοποιούνται τα Φεστιβάλ Κασσάνδρας και Θάλασσας, αντίστοιχα. “Είμαστε θετικοί σε κάτι τέτοιο από έναν φορέα συντονισμού. Υπάρχουν προβλήματα, όμως, όπως η επικοινωνία μας με τους ξενοδόχους”, σημείωσε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης.

Μαζί του συμφώνησε και ο δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης. “Σίγουρα, όλα όσα κάνουμε χρειάζονται συντονισμό, καθώς σπαταλούνται χρήματα σε εκδηλώσεις που, εάν συντονίζονταν καλύτερα, θα ήταν πιο επιτυχημένες”. Έκανε όμως κι αυτός λόγο για εμπόδια. “Οι ξενοδόχοι, για παράδειγμα, είναι ένας προνομιακός συνομιλητής, πρέπει όμως να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάθε δήμος να σπατάλα τα χρήματά του για διαφήμιση του τουρισμού, και οι ξενοδόχοι να μη δίνουν τίποτα”, υποστήριξε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SANI

Μία συνεργασία μεταξύ των φεστιβάλ φαίνεται καλή λύση, ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικής δυσκολίας. Το Φεστιβάλ Sani, το 17ο κατά σειρά, γλίτωσε στο τσακ από ακύρωση, όπως ομολόγησε ο κ. Ανδρεάδης. Τελικά, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα, όπου για πρώτη φορά εντάσσεται ο κινηματογράφος και μένουν απ’ έξω τα εικαστικά και ο χορός.

Η έναρξη γίνεται στις 17 Ιουλίου με την ενότητα “Sounds of the world”, στο Λόφο της Σάνης, η οποία περιλαμβάνει τους Ska Cubano, Rodrigo Leao (18/7) και τους Calima (19/7).

Στην ενότητα “Jazz on the Hill” θα δούμε τους Yaron Herman (24/7), Βασίλη Τσαμπρόπουλο (25/7) και Richard Galliano (26/7).

Ακολουθεί η νέα ενότητα με σινεμά και μουσική, αφιερωμένη στον Μισέλ Λεγκράντ.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου του, το Sani θα προβάλλει στο σινέ Ορφέας τρεις ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου (30-31/7 και 1/8), που θα κορυφωθούν με τη συναυλία του θρυλικού μουσικοσυνθέτη, παρέα με την Alison Moyet (1/8).

Έλληνες καλλιτέχνες που θα βρεθούν στο Λόφο είναι οι Γιώργος Νταλάρας (8/8), Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς (14/8), Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Μανώλης Καραντίνης (21/8).

Το φεστιβάλ θα κλείσει, όπως κάθε χρόνο, με νότες κλασικές. Έξι συναυλίες του “Sani Classic” θα φιλοξενηθούν στο σινέ “Ορφέας”, από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου.

Πηγή: Μακεδονία

Οικόπεδο-φιλέτο της Εκκλησίας που προοριζόταν για νηπιαγωγείο κινδυνεύει να χαθεί.



* Αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα απ΄το ΥΠΕΧΩΔΕ.
* Παρέμβαση του Ιερώνυμου ζητά ο Β.Παπαγεωργόπουλος.

Αποκάλυψη της εφημερίδας "Μακεδονία":

Μία πολυώροφη οικοδομή -αντί του αναγκαίου νηπιαγωγείου, το οποίο θα έδινε “ανάσα” σε εκατοντάδες νέες οικογένειες της περιοχής- υπάρχει ο κίνδυνος να κατασκευαστεί σε οικόπεδο-φιλέτο (φωτογ.) στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

Το επίμαχο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας της Ελλάδας, απειλείται να χαθεί οριστικά, καθώς, παρότι επί σειρά ετών παρέμενε δεσμευμένο ως χώρος σχολείου, εσχάτως αποχαρακτηρίστηκε με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ(!), αφού ουδέποτε καταβλήθηκαν οι αναγκαίες αποζημιώσεις. Πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης περίπου 850 τ.μ., το οποίο περικλείεται από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις οδούς Χατζή, Φιλοποίμενος και Χάλκης.

Ο χαρακτηρισμός του ως χώρος σχολείου συντελέστηκε το 1988, αλλά ήρθη πριν από περίπου δύο χρόνια, μετά από σχετικές δικαστικές ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδας...

Ο κίνδυνος της οριστικής απώλειας ενός από τους λιγοστούς αδόμητους χώρους της περιοχής, ο οποίος μάλιστα σχεδιαζόταν να αξιοποιηθεί για την ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου, έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι “θέλουμε σχολείο και όχι άλλο μπετόν”. “Είμαι κάτοικος της περιοχής και μητέρα ενός τετράχρονου παιδιού. Όταν στις αρχές της χρονιάς ενδιαφέρθηκα να εγγράψω το παιδί μου στο σχολείο, διαπίστωσα ότι από τα μόλις δύο νηπιαγωγεία που υπάρχουν στην περιοχή το πρώτο δεν δεχόταν προνήπια και το δεύτερο λειτουργούσε σε διπλοβάρδια και μάλιστα με πολυπληθή τμήματα”, αναφέρει η δικηγόρος Ρωξάνη Κωστατζίκη, σημειώνοντας ότι αναγκάστηκε τελικά να καταφύγει σε άλλες λύσεις, εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης, πληρώνοντας τελικά για τη φοίτηση του παιδιού της το ποσό των 285 ευρώ μηνιαίως.

Μερίδα κατοίκων της περιοχής ισχυρίζονται οτι οι αντιδράσεις προέρχονται από τους ενοίκους της οικοδομής που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οικοπέδου καθώς σε περίπτωση που χτιστεί νέο κτίριο θα χάσουν την θέα πρός την θάλασσα. Μάλιστα αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να κατασκευαστεί νηπιαγωγείο που θα έχει είσοδο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ζητά παρέμβαση Ιερώνυμου

Σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αναμένεται να έχει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πριν από λίγους μήνες για την ίδια υπόθεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε απευθύνει επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο, αξιώνοντας την προσωπική παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου, ώστε να διασωθεί το επίμαχο οικόπεδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κεντρικού δήμου, το κόστος της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου ανέρχεται σε περίπου οκτώ εκατ. ευρώ και εκφεύγει των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: Greece-Salonika

Ο Χατζηνικολάου για τα blogs



"Η γνώμη μου για τα blogs το καταφύγιο των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή ,δεν έχουν στήλη και δεν έχουν εκπομπή στην τηλεόραση και επομένως η ανωνυμία είναι χρήσιμο στοιχείο ελευθερίας.

Ακόμα και οι υπερβολές είναι χρήσιμες γιατί βγαίνουν συμπεράσματα στο να βελτιωνόμαστε. Προτιμώ μια κοινωνία που να μας εκφράζει ελεύθερα παρά μια φιμωμένη κοινωνία.

Λέω όχι στους δημοσιογράφους που έχουν μικρόφωνο και στήλη σε εφημερίδα και παίζουν επαγγελματικά παιχνίδια και συκοφαντούν".

Έκρηξη εμπρηστικών μηχανισμών στη Θεσσαλονίκη

Εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών, σε δύο αυτοκίνητα της διπλωματικής αποστολής της Αλβανίας σημειώθηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα σήμερα.

Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Από τις εκρήξεις προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία και κατασβέσθηκε με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: newsblog.gr

Η φίμωση των Blogs …θα καλύψει το νομικό κενό;



Κύριε Σανιδά.!

Δεν θα μας αναγκάσετε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές νέας γενιάς και τεχνολογίας, αλλά με πληκτρολόγιο σαν και της φωτογραφίας, που έχετε κατά νου να μας επιβάλλετε.

Δεν φταίμε εμείς, αν στην Ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχουν γενικοί νόμοι που να ρυθμίζουν την συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου από απόψεως ποινικού δικαίου.

Δεν φταίμε εμείς, αν στην τροποποίηση και στην συμπλήρωση συγκεκριμένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, δεν συμπεριλάβατε την ηλεκτρονική εγκληματικότητα σε όλη της την έκταση.

Δεν φταίμε εμείς, αν εσείς οι ίδιοι κρίνετε ως ανεπαρκή τον Ν.1805/88, ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει πλέον την ολοένα και συνεχώς αυξανόμενη διαδικτυακή εγκληματικότητα.

Κύριε Σανιδά...

Τα Blogs δεν διακινούν ούτε ναρκωτικά, αλλά ούτε και πορνογραφικό υλικό.

Τα Blogs δεν υποθάλπουν και ούτε συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εξάπλωση της παιδεραστίας.

Αν "αγγίξετε" τα Blogs, ευθέως σας λέμε ότι θα εξυπηρετήσετε τα οικονομικά συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών της έντυπης κυρίως, αλλά και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.
Δεν αξίζει τον κόπο να δώσετε τέτοιο δικαίωμα.

Ακριβό "τίμημα" έχει πληρώσει το λειτούργημά σας, στην προσπάθειά του να συμπλεύσει - κατά συνθήκην - και να καλύψει κάποια εκδοτικά κατεστημένα.

Αποδείξτε πως δεν ανήκετε, και πως δεν λειτουργείτε γι’ αυτά…

Πηγή: gianniotis.gr

Εγκύκλιος Σανιδά για την ανωνυμία των blogs



Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα. Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του (9/2009) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών.

Ο κ. Σανιδάς επισημαίνει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει ούτε «την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet)» ούτε «τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ύποπτο» ηλεκτρονικό ίχνος.

Αναρτήθηκε από http://www.protothema.gr/
Δείτε όλο το κείμενο εδώ: http://www.protothema.gr/content.php?id=37176

Πηγή: Χολομώντας

Εκδικάζεται αύριο η αγωγή Μήτσιου κατά Λαφαζάνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Αντί να ζητήσει συγνώμη για τη συμβολή του στην ζημιά που προκλήθηκε στην Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, όπως περιμένουν οι πολίτες της Χαλκιδικής και όπως του υπέδειξαν οι τρεις εκλεγμένοι Βουλευτές του Νομού, ο κ.Μήτσιου συνεχίζει να παίζει με τα δικαστήρια.

Αύριο Τετάρτη 01-07-09 εκδικάζεται με κατεπείγουσα διαδικασία όπως ζήτησε ο ίδιος, η νέα αγωγή που υπέβαλλε ο ίδιος, μετά την προηγούμενη που απέσυρε ο ίδιος, μετά την αναβολή της που είχε ζητήσει ο ίδιος, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει ο ίδιος την επίσπευσή της. Έτσι ο πολιτικός κόσμος του Νομού ασχολείται με το μέγα ζήτημα αν ο κ.Μήτσιου θα αποσύρει και τη νέα αγωγή και αν θα επιλέξει επίσπευση ή αναβολή.

Δυστυχώς τα κίνητρα του κ.Μήτσιου μοιάζουν να είναι ευτελή, αφού δεν ζητάει ούτε διόρθωση ούτε ανάκληση των δηλώσεών μου. Το μόνο που ζητάει είναι χρήματα και μάλιστα το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000 ευρώ που είναι μακριά σίγουρα από τα δικά μου μέτρα και μάλλον και από τα δικά του.

Εμείς έχοντας πει μόνο αλήθειες, θα είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής αλλά και τις γενικότερες δημοκρατικές αξίες.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Για τους φίλους αναγνώστες εκτός Χαλκιδικής: Ο κύριος Αργύρης Λαφαζάνης, είναι πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, νυν αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως.

Ο κύριος Αργύρης Λαφαζάνης είχε κάνει παλαιότερα δηλώσεις σχετικά με την συμμετοχή του κυρίου Μήτσιου ως δικαστικού αντιπροσώπου στις Βουλευτικές εκλογές του 2007.

Εξαιτίας κάποιων παρατυπιών στην καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ο κύριος Αθηναίος Φλωρίνης την Βουλευτική έδρα στο εκλογοδικείο.

Ο κύριος Μήτσιου έκανε αγωγή στον κύριο Λαφαζάνη για τις δηλώσεις αυτές.

Ντέρμπι η... νίκη Μπερίσα στην Αλβανία


Μέλος της εφορευτικής επιτροπής μεταφέρει την κάλπη στο κέντρο καταμέτρησης των ψήφων. Περίπου 1,7 εκατ. Αλβανοί ψήφισαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής

Θρίλερ αντί για εύκολη επικράτηση του Δημοκρατικού Κόμματος που έδειχναν τα exit polls. Λίγο πάνω από 52% η συμμετοχή. Κίτρινη κάρτα από ΕΕ για την οργάνωση των εκλογών

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα χρειάζονταν... δυόμισι μέρες για να καταμετρηθούν 1.700.000 ψήφοι; Περίπου τόσοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις αλβανικές κάλπες της Κυριακής, δεδομένου ότι το εκλογικό σώμα φτάνει τα 3,1 εκατομμύρια και η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 52%.

Το τελικό αποτέλεσμα ανακοινώνεται σήμερα, αλλά αργόσυρτη ροή αποτελεσμάτων ως τις πρώτες πρωινές ώρες έδειχνε ντέρμπι ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα, αντί για την εύκολη επικράτηση του πρώτου, κατά τα exit polls. Πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερ ήθελαν τον Μπερίσα να προηγείται, εξασφαλίζοντας 69 έδρες έναντι 68 των Σοσιαλιστών του Εντι Ράμα. Τρεις έδρες πηγαίνουν στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης.

Ανεπίσημα αποτελέσματα σε 2.745 σε σύνολο 4.753, έφερναν μπροστά τους Δημοκρατικούς. Παράλληλα το κόμμα της αντιπολίτευσης υποστήριζε ότι προηγούνταν στην περιφέρεια των Τιράνων, που εκλέγει τις 32 από τις 140 έδρες της Βουλής.

Το exit poll της εταιρείας Zogby προέβλεψε ότι ο Μπερίσα θα κινείται στα όρια της αυτοδυναμίας με 69 έδρες έναντι 55 των Σοσιαλιστών, ενώ η εταιρεία Gani Bobi έδινε 47,6% στο Δημοκρατικό Κόμμα, 38% στους Σοσιαλιστές και 6,5% στους συμμάχους της Σοσιαλιστικής Ολοκλήρωσης. Στελέχη των Σοσιαλιστών σύστηναν υπομονή, επισημαίνοντας ότι «τα exit polls δεν είναι αποτέλεσμα».

Μήνυμα Ρεν

Επί της ουσίας η Αλβανία πήρε καλούτσικο βαθμό, αλλά όχι προβιβάσιμο. Ο επίτροπος διεύρυνσης, Ολι Ρεν, που θα εκτιμήσει την έκθεση της σουηδικής προεδρίας για την αλβανική υποψηφιότητα, τόνισε πως η Αλβανία θα πρέπει να οργανώσει καλύτερες εκλογές στο μέλλον, επικαλούμενος διαδικαστικά προβλήματα και κρούσματα βίας.

Βελτίωση της εκλογικής διαδικασίας αλλά και παραβιάσεις διαπίστωσαν και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Μπρους Τζορτζ, επεσήμανε στους Αλβανούς ότι απέχουν ακόμη πολύ από τις διεθνείς δημοκρατικές προδιαγραφές και θα χρειαστούν περισσότερη προσπάθεια.

Γι' αυτό φαντάζει μάλλον υπεραισιόδοξο το πρωτοσέλιδο της «Σκιπ»: Η Αλβανία πέρασε το τεστ.

ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι επιδόσεις των μειονοτικών υποψηφίων

Αβέβαιη ήταν η εικόνα μέχρι αργά χθες το βράδυ για την ελληνική μειονότητα. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, που είχε θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια του Αυλώνα, φέρεται να εκλέγεται σίγουρα.

Η προσέλευση από την Ελλάδα στις μειονοτικές περιοχές ήταν αρκετά μικρή, μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, κυρίως στις περιφέρειες Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, γεγονός που έχει δυσκολέψει την εκλογή μειονοτικών υποψηφίων μέσω του ΚΕΑΔ, το οποίο συνεργάστηκε σε αυτές τις εκλογές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αν και τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα, θεωρείται πιθανόν να εκλεγεί ένα νέο στέλεχος του ΚΕΑΔ στην περιφέρεια των Τιράνων, ο Λεωνίδας Σόλης. Η συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα προκάλεσε και διάσπαση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, με αποτέλεσμα κάποιοι να συνεργαστούν με τον Σαλί Μπερίσα.

Ενας από αυτούς είναι ο Κώστας Μπάρκας, παλιό στέλεχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που χρημάτισε και υπουργός Εργασίας, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά θεωρούνταν αμφίβολο αν θα εκλεγεί. Με τους Δημοκρατικούς ήταν υποψήφιος και ο πρώην περιφερειάρχης Αργυροκάστρου και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΕΑΔ το 2005, Σπύρος Ξέρας, η εκλογή του οποίου ήταν επίσης αμφίβολη.

Με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα επανεκλέγεται ο Βαγγέλης Τάβος από την περιφέρεια του Αργυροκάστρου, ενώ στην περιφέρεια των Τιράνων εκλέγεται η Βασίλικα Μπάρκα - Χύσι, με καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, έχει όμως από χρόνια μετακομίσει στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου ζει και εργάζεται. Πιθανόν να εκλεγεί και η Λοϊζα Τζιουβάνι, ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός στο επάγγελμα, στους Αγίους Σαράντα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Πηγή: Έθνος

Μέχρι στιγμής εκλέγονται τρεις μειονοτικοί Βορειοηπειρώτες Βουλευτές.

Το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) εξασφαλίζει έδρα στην Αυλώνα, όπου εκλέγεται ο πρόεδρος του Κόμματος Βαγγέλης Ντούλες.

Επίσης εκλέγονται οι ελληνικής καταγωγής μειονοτικοί υποψήφιοι Σπύρος Ξέρρας με το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Βαγγέλης Τάβος με το Σοσιαλιστικό.

Πως να κλέψετε το δημόσιο χρήμα...

Εάν δεν αρκείσθε στην ...συνήθη μίζα του 5 - 10% (που παίρνουν οι επιβλέποντες, οι ελέγχοντες προϊστάμενοί τους αλλά ενίοτε και οι πολιτικοί προϊστάμενοι) και θέλετε κάτι ....παραπάνω τότε:

* Επιλέγετε περιπτώσεις που ο φορέας χρηματοδότησης δεν ασχολείται με ελέγχους. Το υπουργείο οικονομίας με τις δημόσιες επενδύσεις του είναι ότι καλύτερο ! Δίνει τα λεφτά και δεν νοιάζεται πως ξοδεύονται ! Και το υπουργείο εσωτερικών καλό είναι.

* Φροντίζετε το φυσικό αντικείμενο να είναι αόριστο και μπερδεμένο. Αποφεύγετε τις λεπτομέρειες. Προτιμάτε γενικές περιγραφές: π.χ. "συντήρηση δρόμων" ή "καθαρισμός ρεμμάτων" χωρίς να λέτε ποιούς δρόμους ή ποιά ρέμματα.

* Δεν κάνετε δημοπράτηση αλλά το πάτε είτε με "συμπληρωματική σύμβαση" είτε με πρόχειρο διαγωνισμό. Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε την δημοπράτηση φροντίζετε οι μελέτες και οι τεχνικές περιγραφές να είναι ελλιπείς και αόριστες. Άν δεν υπάρχουν μελέτες ακόμη καλύτερα !!! Δεν έχετε καμμία δέσμευση !

* Τάζετε μερτικό σε όλους τους εμπλεκόμενους για να μην σας χαλάσουν τη ...σούπα.

* Αμολάτε τους παπαγάλους να βρίζουν και να προσβάλουν όποιον αντιπολιτευόμενο ή άσχετο πάει να σας χαλάσει τη δουλειά ...

Με αυτές τις απλές κινήσεις μπορείτε να "διαχειρισθείτε" ελεύθερα το δημόσιο χρήμα αφού :

Κατασκευάζετε ότι θέλετε,

Πιστοποιείτε ότι θέλετε,

Πληρώνετε ότι θέλετε,

ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΌΣΑ ΘΕΛΕΤΕ !!!

Υ.Γ. : Αν δεν καταλάβατε το μάθημα υπάρχουν κάποιοι που έχουν ιδρύσει "σχολή" και παραδίδουν δωρεάν "μαθήματα" !!!

Πηγή: Το στίγμα

Καλό ταξίδι Μιχάλη...



Δεν πάταγες στην γη, εσύ πέταγες, ήθελες να αλλάξεις τον κόσμο...«είναι άδικη αυτή η ζωή και εγώ θα την τουμπάρω» μου λεγες.

«Θέλω να βλέπω ανθρώπους γύρω μου να γελάνε, όχι κατσουφιασμένους» έλεγες και θα τα καταφέρω.

Και ξαφνικά χάθηκες σαν την αστραπή που περνάει και χάνετε στο δευτερόλεπτο, έριξες μια μούντζα πίσω σου και πέταξες ψηλά όπως ήθελες όπως ήταν το όνειρο σου...

Έφυγες στα 17 σου με το χαμόγελο για άλλες "πολιτείες" πιο δίκαιες από δαύτες που ζούσες, «σιγά μην κάτσω να γεράσω να γίνω σαν και σας που τρώτε ο ένας τις σάρκες του άλλου» είπες και έφυγες...

Και ο "βράχος" έσπασε Μιχάλη έγινε σκόνη, εσύ ξέρεις ποιος ήταν ο βράχος.

Έλεγες «εγώ θα παίξω μπάλα θα κάνω το κέφι μου και μια μέρα θα σας πω ένα άντε γεια και μη τον είδατε»...και ανέβηκες συνεπιβάτης στο μηχανάκι και έφυγες, για πάντα!!!

Γιος μου μπορεί να μην ήσουνα αλλά θέλω ο γιος μου να σου μοιάσει.

Καλό σου ταξίδι αγόρι μου.

Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!!!

Το παραπάνω κείμενο μας εστάλει από το φιλικό συνεργαζόμενο blog apneagr

Καλό ταξίδι και από εμάς Μιχάλη.

Πουστρόνια στην Κρήτη και την Μαγνησία





Είναι πολύ παλικάρια ... μπράβο ...

Αν τα πουλιά κρατούσαν όπλα θα βλέπαμε την μαγκιά τους...

«Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη»



Του Μiκη Θεοδωρακη*

H απόφαση του Σχολείου σας να με τιμήσει αναγορεύοντάς με επίτιμο διδάκτορά του με συγκινεί και με τιμά βαθύτατα, γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμά.

Πρώτον γιατί το Κολλέγιό σας αποτελεί πρότυπο στη χώρα μας στην υπηρεσία της αγωγής, της μάθησης και της πολιτιστικής καλλιέργειας των νέων μαθητών και δεύτερον γιατί εκπροσωπεί ένα μεγάλο λαό, τον αμερικανικό, η παρουσία του οποίου στους τελευταίους αιώνες προσέδωσε μια νέα ώθηση στον διεθνή πατριωτικό - πολιτικό - επιστημονικό και πνευματικό πολιτισμό, σε βαθμό που να εμπλουτισθεί και να πάρει καινούργια φρεσκάδα και ορμή ο αγώνας του ανθρώπου για ευημερία, μόρφωση και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η συμβολή του Λαού αυτού στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των ελεύθερων λαών επί των σκοτεινών και απάνθρωπων επιθετικών δυνάμεων και οι μεγάλες θυσίες του κέρδισαν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ηγετικός ρόλος των ΗΠΑ σε όλους τους τομείς της ζωής, με συνέπεια την κατάκτηση αυτού του υψηλότατου επιπέδου ευημερίας, δεν οφείλεται μόνο στον φυσικό πλούτο της απέραντης αυτής χώρας, αλλά κυρίως στην εργατικότητα και μεθοδικότητα, στην τολμηρή και ελεύθερη λήψη των αποφάσεων, με μια λέξη στην αμερικανική ποιότητα σκέψης και δράσης.

Ετσι μ’ αυτό τον τρόπο η χώρα αυτή έγινε τόσο δυνατή και με τέτοια επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε με βάση τη θεωρία περί Αρμονίας και Χάους να έχει τη δύναμη να μπορεί γυρίζοντας ένα διακόπτη από δω ή από κει να επιβάλει σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους λαούς είτε την Αρμονία, δηλαδή τον Παράδεισο, είτε το Χάος, δηλαδή την Κόλαση. Και για τον λόγο αυτόν ακριβώς η ευθύνη της μπροστά στην Παγκόσμια Ιστορία είναι τεράστια.

Δεν ξέρω αληθινά αν όλος ο αμερικανικός λαός έχει συνειδητοποιήσει το γεγονός αυτό, αλλά είμαι βέβαιος, επειδή σας γνωρίζω καλά, ότι εάν κάποτε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο διακόπτης θα γυρίσει οριστικά προς την κατεύθυνση της Αρμονίας, της Ειρήνης και της Ευημερίας όλων των λαών, αν κάποτε το αποφασίσετε όλοι μαζί.

Γνωρίζω ότι η συχνά κριτική στάση μου απέναντι στη χώρα αυτή θεωρείται από πολλούς «αντιαμερικανισμός». Ομως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο: Δηλαδή ο θαυμασμός μου για τη χώρα αυτή και τον λαό της είναι τόσο μεγάλος, ώστε να υποφέρω και να διαμαρτύρομαι κάθε φορά που κάποιος ή κάποιοι προβαίνουν σε ενέργειες στο όνομα της Αμερικής, τις οποίες θεωρώ κατάφωρα αντιαμερικανικές. Γιατί «Αμερική» για μένα σημαίνει προ παντός ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη, ειρήνη, αλληλεγγύη μορφωτική, επιστημονική και πολιτιστική καλλιέργεια.

Δηλαδή Φάρος για όλους τους λαούς. Αμερική για μένα είναι αυτός ο Διακόπτης και περιμένω να δω το χέρι που θα τον στρέψει οριστικά και τελεσίδικα προς την κατεύθυνση της Αρμονίας, γεγονός που θα ανυψώσει τη χώρα αυτή στο βάθρο που της πρέπει και της αξίζει: του αγαπημένου φίλου όλων των λαών της οικουμένης και φυσικά και του ελληνικού, που δεν έπαψε ποτέ στο βάθος της ψυχής του να σας θαυμάζει, να σας αγαπά και να ελπίζει.

* Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης είναι συνθέτης. Το κείμενο αυτό είναι μήνυμα που έστειλε στο «Deree College» του «Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος» με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα.

Πηγή: Καθημερινή

Έλεος! Πρεσβεύουν όλα αυτά οι Αμερικάνοι και δεν το ξέραμε;

Τάδε έφη Μίκης Θεοδωράκης ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

Πάντως τον ξέραμε για αντι-Αμερικάνο, όλο εκπλήξεις είναι...

Έχει ξεκουτιάσει αυτός...

Άντε καλά κρασιά...

Πάρτυ μασκέ διοργανώνει ο Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου



κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Για πληροφορίες 6948176363

Δείτε κι εδώ