Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οταν τα Γρεβενά ήταν ζούγκλα


ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ

Οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, που ήρθαν στο φως το 2007 στη Μηλιά Γρεβενών, χαρίζουν το διεθνές επιστημονικό βραβείο «Giuseppe Sciacca» στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή, Ντικ Μολ.

Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Νοέμβριο στο Βατικανό στους δύο ερευνητές, για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό έργο τους στην περιοχή των Γρεβενών.

Οι χαυλιόδοντες έχουν μήκος 5,02 μέτρων, και ανήκαν σε μαστόδοντα, προϊστορικό προβοσκιδωτό, πρόγονο του ελέφαντα, που έζησε στην περιοχή στην εποχή του Πλειόκαινου, πριν από περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια.

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη για τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς ροδάκινου της Νάουσας, Βέροιας και Έδεσσας

Αθήνα, 25/07/2013
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη

ΘΕΜΑ: «Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα: Η περίπτωση των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς ροδάκινου στις περιοχές της Νάουσας, Βέρροιας και Έδεσσας.»

Στις 10/6/2013, ημέρα Δευτέρα, πρωτοφανής σε ένταση χαλαζόπτωση έπληξε τις περιοχές της Νάουσας, της Βέρροιας και της Έδεσσας. Η θεομηνία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ροδάκινων καθώς εκτάθηκε σε τουλάχιστον 15τ.χλμ. καλλιεργειών, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η καταστροφή αγγίζει το 100% της παραγωγής.

5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά την επιτυχημένη συναυλία της Πολυγυρινής Μιχαέλας Κυργιαφίνη το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου συνεχίζεται με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 στις 21:30 στο προαύλιο του Δημαρχείου ο Σύλλογος Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο προαύλιο του Δημαρχείου Αφιέρωμα στον ποιητή, Λευτέρη Παπαδόπουλο. Θα παρουσιαστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία και Ελευθερία Συρμαλόγλου, Μάρθα Μπουσνάκη, Μάκης Αλεξιάδης, Χρήστος Χαλκιαδάκης, Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Γιώργος Ζιούπος και το τρίο Σαλόνικα. Θα απαγγείλει η Θεώνη Κοσμά. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Χαλκιαδάκης και στα συνθεσάιζερ ο Κώστας Τσολοδήμος. Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Καραμίχος. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Τσολοδήμος.

Δελτίο Τύπου του Μάρκου Μπόλαρη για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

Σέρρες, 29  Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

Με παρέμβαση του κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, καθιστά την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως ένα είδος Συνομοσπονδίας με απόδειξη την σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τα γεγονότα στη Μονή Εσφιγμένου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

«Ουδέποτε σε εκτέλεση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ιδιωτικής διαφοράς δεν παραστάθηκαν τα ΜΑΤ, μπουλντόζες και εισαγγελείς. Αυτά συμβαίνουν σήμερα, μόνον εναντίον της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. Όμως, πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι η πολιτική απόφαση αυτή, στηρίζεται σε λόγους που αφορούν οικονομικά συμφέροντα και μόνον. Οι συνέπειες από αυτή την εκτέλεση σκοπιμοτήτων εις βάρος των Μοναχών της Μονής Εσφιγμένου βαρύνουν, αποκλειστικά, την κυβέρνηση και τον Δένδια».

Με φαγάνα προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα της Μονής Εσφιγμένου (Video)

Ακόμα και με φαγάνες προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των μοναχών και να εισχωρήσουν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου.

Ένταση επικρατεί από το πρώι στο κονάκι καθώς δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να αφήσει έγγραφο με το οποίο διατάσσεται η αποχώρηση των μοναχών. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση, ενώ δηλώνουν πως δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να φύγουν από το "σπίτι" τους. Η αστυνομία που περιπολεί την περιοχή εδώ και μέρος παρενέβη, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο οι αρχές κάνουν τα πάντα για να βγάλουν τους μοναχούς από το κονάκι ακόμα και με... φαγάνες!