Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο ΓΑΠ φύτεψε και τη γλάστρα μαζί με το δέντρο! (video)

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ GEZI

Ο πρώην πρωθυπουργός συμβολικά φύτευσε ένα δένδρο στο πάρκο και δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μία συμβολική κίνηση για τους πολίτες όλου του κόσμου που έχουν μία φωνή για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους. Είναι μία ηθική αρχή που ξεπερνά κάθε έθνος».

Και όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική δήλωση του Ρ.Τ. Ερντογάν ότι "δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος"

Ξέχασε όμως να αφαιρέσει τη γλάστρα….

Το παραπάτημα αδέξιου δεινόσαυρου που έμεινε στην ιστορία

Ίχνη ενός αδέξιου δεινοσαύρου που παραπάτησε και γλίστρησε στις λάσπες πριν 150 εκατομμύρια χρόνια ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην αμερικανική Γεωλογική Εταιρεία, ο δεινόσαυρος ανήκει στα θηριόποδα (ομάδα κυρίως σαρκοφάγων δεινοσαύρων) και οι πατημασιές του, που διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, ανακαλύφθηκαν στην Οκλαχόμα, στα σύνορα του Κολοράντο με το Νέο Μεξικό.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς σε ποιο είδος ανήκουν οι πατημασιές, ωστόσο, όπως αναφέρουν, τα απολιθώματα «πάγωσαν» τον χρόνο.

Οι πατημασιές εντοπίστηκαν σε ένα εποχικό ρυάκι στο Κέντον.

Σε χηρεία με τη σφραγίδα της Δ.Ι.Σ. η Μητρόπολη Κίτρους

Το χρονικό μιας εκκλησιαστικής ιστορίας, η οποία έτεινε να λάβει διαστάσεις...σήριαλ έλαβε τέλος με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία κήρυξε τελικά σε χηρεία την Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

«η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το από 23.10.2013 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος»,

Αυτή είναι η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο


Το τελευταίο κομμάτι της σειράς 'Luxus II' της Leica, διακοσμημένη με χρυσό και δέρμα – Υπολογίζεται πως θα “πιάσει” πάνω από 1,7 εκατομμύρια λίρες

Μια μοναδική φωτογραφική μηχανή αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στο Χονγκ-Κονγκ, στις 22 Νοεμβρίου, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, με στόχο να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής, ίσως και πάνω από τα 1,7 εκατομμύρια λίρες που είναι η τιμή που “έπιασε” πέρυσι μια άλλη, σπάνια μηχανή, μια Leica Series 0.

Η περί ης ο λόγος μηχανή είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μοναδική Leica, μοντέλο Luxus II, που κατασκευάστηκε το 1932 κι ήταν μόλις η μία από τις τέσσερις “ειδικές”, επετειακές μηχανές που έφτιαξε η εταιρεία εκείνη τη χρονιά. Η τύχη των άλλων τριών αγνοείται.

Απάντηση του Τέρενς Κουίκ για τις δηλώσεις Ερντογάν

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Για πολλοστή φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί ασύστολα με τις δηλώσεις του για την Κύπρο.

Δυστυχώς, προκαλεί και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση με την άκρως περίεργη, ενδοτική και ύποπτη αντίδρασή της. Μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών ζητά «να αφυπνιστεί επιτέλους η διεθνής κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το κυπριακό».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισημαίνουμε ότι

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελαιοκαλλιέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας από 11 έως και 13 Νοεμβρίου 2013 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στα πλαίσια του έργου «Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας με καινοτόμες πρακτικές ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος και να καλυφθούν οι απαιτήσεις της αγοράς».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα θέματα που θα αναλυθούν από τους  αρμόδιους εισηγητές είναι τα εξής : Συστήματα διαχείρισης ελαιώνων, Εγκατάσταση ελαιώνα, Άρδευση της ελιάς, Λίπανση ελαιώνα, Κλάδεμα ελαιόδεντρων, Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία ελιάς,

Παράξενα μανιτάρια που δεν έχετε ξαναδεί (φωτό)

Η μητέρα φύση δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει με τις δημιουργίες της, αφού όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε δει κατά καιρούς πολλά παράδοξα φυτά, δέντρα ή λουλούδια.

Στο πλαίσιο αυτό –της παραδοξότητας δηλαδή- εντάσσονται και πολλά είδη μανιταριών που φύονται σε δάση ανά τον κόσμο και εκπλήσσουν με την εμφάνισή τους. Εδώδιμα ή μη, τα χρώματα, τα μοτίβα αλλά και το σχέδιό τους προκαλούν την προσοχή μας και σε ορισμένες περιπτώσεις το θαυμασμό μας για την εκκεντρική τους εμφάνιση.

Μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί θα σας πείσει…

Η κυρία Τζάκρη έφυγε, ο κ. Κασσής… έρχεται!!!

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Η κυρία Τζάκρη- κατά την άποψη μου- κινήθηκε στο πλαίσιο της νεοελληνικής παρακμής του πολιτικού συστήματος. Η εν λόγω βουλευτής δεν είναι ότι έπαιξε σκάκι στην σκακιέρα της πολιτική σκηνής και πήρε τις αποφάσεις της μετά από μεγάλη σκέψη. Τρίλιζα έπαιξε. Αλλά αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα της και ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για τον τρόπο σκέψης της.

Εκείνο που προβληματίζει εντόνως είναι η στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Γιατί ξαφνικά παρατηρώ ότι κάποιοι εκθειάζουν την κ. Τζάκρη λες και είναι το νέο σύμβολο της δημοκρατίας. Δεν είναι όμως.

ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. - Αντικατοχική εκδήλωση και πορεία για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου η ώρα 20:00 στο οίκημα στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7).

Θα έχουμε την τιμή να βρίσκονται κοντά μας, αξιόλογοι προσκεκλημένοι από διάφορους φορείς και πατριωτικούς συνδέσμους.

Ομιλητές στην εκδήλωση μας θα είναι οι κύριοι:
- Σπύρος Σολωμού, Πατέρας του ηρωομάρτυρα μας Σολωμού Σολωμού και ο
- Νικόλαος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»

Η σημερινή νεολαία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν ξεχνά.

Στην καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ευ. Τσουκαλά, το βραβείο Giuseppe Sciacca για ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών

Το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» θα απονεμηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στο Βατικανό, στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας, Ντικ Μολ, για την καθοριστική συμβολή τους στις έρευνες και στις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών.

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” τελούν, μεταξύ άλλων, υπό την αιγίδα της Ε.Ε., της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως. Στοχεύουν στη διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, στη φιλία των εθνών, στις ανθρώπινες αξίες και τους νέους.

Η αν. καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ευαγγελία Τσουκαλά, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του ΑΠΘ ανακάλυψε τους μεγαλύτερους παγκοσμίως χαυλιόδοντες μήκους, 5.02 μέτρων, στην περιοχή Μηλιά Γρεβενών.

Ερντογάν: Δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος

Πρόκληση από τον Τούρκο πρωθυπουργό

Mιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία χαρακτήρισε την Κύπρο «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - Η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους, ήταν μια πολιτική επιλογή

O Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε τη Κυπριακή Δημοκρατία είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

«Δώστε προσοχή», είπε και πρόσθεσε: «Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος.

106 λίτρα νερό ανά τ.μ. «έπεσαν» στη Μεσσηνία!

Μεγάλα ήταν τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν χθες κυρίως σε περιοχές της Μεσσηνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στην Καλαμάτα κατέγραψε χθες 106 χιλιοστά βροχής, δηλαδή σε 24 ώρες «έπεσαν» 106 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο. Μεγάλο ήταν και το ύψος της βροχής που καταγράφηκε στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας (61 χιλιοστά). Στην Αττική, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα όπου οι βροχές ήταν περιορισμένες, στις υπόλοιπες περιοχές καταγράφηκαν 20-35 χιλιοστά βροχής.

Όπως εξηγεί στο real.gr ο μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος το βασικό αίτιο που προκάλεσε χθες ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά προβλέπεται και σήμερα να επηρεάσει το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα , είναι ένα σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας.

Reuters: Νέα μέτρα από την τρόικα θα ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά

«ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»

Με άρθρο «καταπέλτη» για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα το Reuters επιτίθεται στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία υποστηρίζει πως «το μεταρρυθμιστικό έργο της δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου». Μάλιστα, ο αρθογράφος Hugo Dixon τονίζει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας.

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση. Το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές ότι η προσπάθειά της για τις μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται πως η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα, αφού δεν έχει προχωρήσει καθόλου στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχε κάνει.

Αντάρτης ενόψει: Δεν ψηφίζω το νόμο για τα ακίνητα λέει ο Κασσής του ΠΑΣΟΚ

«Δεν δίνω "λευκή επιταγή" και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.

Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο». Επίσης τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε... Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο).