Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής: η χαρά των ΚΑΠΗ

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Δεν ήταν της μοίρας γραφτό να έρθει η Ντόρα στον Πολύγυρο


Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη εισήχθη σε νοσοκομείο με πνευμονία. Λένε ότι θα βγει την Τρίτη.

Φυσικά μετά από πνευμονία δεν μπορεί να αρχίσει προεκλογικές περιοδείες.

Φυσικά δεν μπορεί να έρθει στον Πολύγυρο. Βάσει απλής λογικής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αν θα έρθει, θα είναι μετά τις 4 Οκτωβρίου.

Βεβαίως δεν μας ενδιαφέρει πότε θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Ένα είναι σίγουρο, ομιλητής δεν θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εδώ υπάρχει ενδεχόμενο να μην πάει στις Η.Π.Α. στις 28 Σεπτεμβρίου, λέτε να έρθει στον Πολύγυρο;

Βρύση μου πετροκάμαρη

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για το Σάββατο 20/9/2009


Το Σάββατο, 20/9/09, ο Αργύρης Λαφαζάνης θα επισκεφθεί:

Τον Άγιο Παύλο στις 6:00 μ.μ.

Τη Ν. Ηράκλεια στις 6:30 μ.μ.

Το Λάκκωμα στις 7:00 μ.μ.

Τη Ν. Γωνιά στις 7:30 μ.μ.

Τα Σίλλατα στις 8:00 μ.μ.

Θα μιλήσει στη Ν. Καλλικράτεια στις 8:30 μ.μ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει το τελευταίο κύμα του προεκλογικού βαρόμετρου της εταιρείας Vprc για λογαριασμό του Tvxs.gr. Άνοιγμα 6,8 ποσοστιαίων υπ΄ρ του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το Βήμα. Σε έρευνα της Marc για λογαριασμό του Έθνους η διαφορά είναι στις 7,5 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδυναμία 153 εδρών, ενώ από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue, για λογαριασμό του Σκάϊ και της εφημερίδας Καθημερινή, προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 153 έδρες και ποσοστό 41,5%, έναντι 35,5 της ΝΔ.

Τέλος, σε δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 11 μονάδες της ΝΔ στην Β΄ Αθήνας, ενώ και στην Α΄ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά και προηγείται κατά 3 μονάδες.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Vprc, η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κινείται πάνω από τα επίπεδα του 42%, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ δεν υπάρχει σενάριο που να καταγράφει λιγότερες από 154 έδρες. Η παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εδραιωμένη σε ποσοστά άνω του 60%, ενώ το ενδιαφέρον για τις εκλογές ενισχύεται σταθερά (έχει φτάσει το 65% και έχει συνεχή ανοδική τάση).

Η ΝΔ κινείται στα επίπεδα του 35% και είναι με τα σημερινά δεδομένα αδύνατον να ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση το 36%. Οι έδρες της εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100. Τα μικρότερα κόμματα παραμένουν σταθερά στα ποσοστά που κατέγραψαν στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, με το ΚΚΕ να βρίσκεται περίπου στο 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και τον ΛΑΟΣ στο 6%, ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι χάνουν το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή.

Αντιστοίχως στην έρευνα της Κάπα Research, για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% έναντι 27,6% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%. Στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εισέρχονται πέντε κόμματα, αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σε ποσοστό 17,6%.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στην ερώτηση «τι θα θεωρούσατε προτιμότερο να προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου;» το 65,6% επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 28,6% κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 3,6% επιθυμεί επανάληψη των εκλογών. Όσον αφορά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 40,4%, ο κ. Καραμανλής 38,6% και ένα ποσοστό 18,9% απαντά «Κανένας».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Marc, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 36,7%, η Νέα Δημοκρατία το 29,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ 7,4%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται στο 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,4%.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η διαφορά εκτιμάται στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να λαμβάνει 41,6% (153 έδρες), η ΝΔ 34,9% (95 έδρες και το χαμηλότερο ιστορικά εκλογικό ποσοστό), το ΚΚΕ 8,4% (23 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 6,3% (17 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 4,2% (12 έδρες), ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν εκτός Βουλής με 2,2%.

Εξάλλου, στο ερώτημα εάν σε περίπτωση ήττας της ΝΔ και με διαφορά μεγαλύτερη των ευρωεκλογών θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας, ένας στους δύο ψηφοφόρους (51,3%) απαντά «όχι» και το 33% απαντά «ναι». Ωστόσο, ανεξάρτητα εάν στην παρούσα πολιτική συγκυρία δεν αποτυπώνεται, το 20,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ λένε ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Σύμφωνα, τέλος, με την έρευνα, αρνητική είναι η γνώμη των ερωτηθέντων για τους αρχηγούς των μικρών κομμάτων. Συγκεκριμένα το 56,2% των ψηφοφόρων έχει αρνητική γνώμη για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και το 37,3% θετική. Αντίστοιχα για τον Αλέξη Τσίπρα αρνητική γνώμη εκφράζει το 63,4% και θετική το 29, 6%, ενώ για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη αρνητική άποψη έχει το 58,7% και θετική το 37,4%. Τέλος σε ό,τι αφορά τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλο αρνητική γνώμη έχει το 49,8% και θετική το 20,3%.

Από τη δημοσκόπηση της Public Issue, προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με 153 έδρες και ποσοστό 41,5%. Στο 35,5% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ, που φαίνεται να εκλέγει 97 βουλευτές. Τρίτο κόμμα στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος εμφανίζεται το ΚΚΕ με ποσοστό 8,5% και 23 βουλευτές. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με 6% που φαίνεται να εκλέγει 16 βουλευτές, ενώ πέμπτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 4% και 11 βουλευτές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 2% δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή.

Τέλος, σε δημοσκόπηση της GPO το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 11 μονάδες της ΝΔ στην Β΄ Αθήνας, ενώ και στην Α΄ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά και προηγείται με 3 μονάδες. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, στην Α΄ Αθήνας στη Νέα Δημοκρατία προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν Αβραμόπουλος Παυλόπουλος, Πιπιλή και Αλογοσκούφης. Αντίστοιχα στο ΠΑΣΟΚ προηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου και ακολουθούν Σκανδαλίδης, Οικονόμου, Παπουτσής, Αλευράς.

Πηγή: eklogika.gr

Πολύγυρος: 85 (επίσημα με τη βούλα του κράτους) χρόνια πρωτεύουσα της Χαλκιδικής


Θα το ξεχνούσαμε. Με τις εκλογές έχουμε αποσυντονιστεί εντελώς και θα μας ξέφευγε μια σημαντική ημέρα για τον Πολύγυρο.

Προχθες, λοιπόν, συμπληρώθηκαν 85 χρόνια από την "αναγνώριση" του Πολυγύρου ως πρωτεύουσα της Χαλκιδικής. Ηταν, 16 Σεπτεμβρίου 1924, όταν υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, στην Υδρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παύλος Κουντουρώτης.

Η "αναγνώριση" του Πολυγύρου, ως πρωτεύουσα της Χαλκιδικής ήρθε λίγες μόνο μέρες αργότερα από τη "σύσταση του Νομού Χαλκιδικής", με το Ν. 3226/2004, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30 Αυγούστου του 1924, πάλι με την υπογραφή του Παύλου Κουντουριώτη.

Και τα δυο θέματα θα τα δούμε μετά τις εκλογές, μέσα από ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκαμε, που αλλού, στην εφημερίδα "Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ".

Στο μεταξύ, ευχόμαστε στον Πολύγυρο, Χρόνια Πολλά, με την ελπίδα ότι στα επόμενα 85 χρόνια ...θα αποκτήσει και έναν δρόμο της προκοπής για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Χολομώντας

Το «Δ» μετά το «Κ»!


Σε κάζο εξελίσσεται το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες. Αιτία; Τα καμώματα του 80χρονου θείου του πρωθυπουργού Αχ. Καραμανλή. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχε επιβληθεί ο άγραφος κανόνας ότι δεν μπορούσε να περιληφθεί στη λίστα υποψήφιος που το επώνυμό του θα άρχιζε αλφαβητικά πριν από το γράμμα «Κ». Ο λόγος πρόδηλος: Να εμφανίζεται ως πρώτος πάντοτε στο ψηφοδέλτιο ο θείος του πρωθυπουργού, ώστε να έχει και την εύνοια των ψηφοφόρων. Αυτή τη φορά, όμως, η υποψηφιότητα της Ανθής Δουβίτσα-Κοκκίνη έχει κάνει άνω-κάτω το καραμανλικό... αλφάβητο! Και εδώ αρχίζουν τα ωραία...

Ερευνες

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ρηγίλλης η υποψήφια αναφερόταν (με το πατρικό της όνομα) ως Ανθή Δουβίτσα. Ολως παραδόξως, όμως, ενώ όλα τα υπόλοιπα ονόματα αναγράφονταν κατά αλφαβητική σειρά, με πρώτο φυσικά του Αχ. Καραμανλή, εκείνο της Α. Δουβίτσα είχε τοποθετηθεί τελευταίο. Κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν τι πραγματικά συμβαίνει, αφού τόσο η Α. Δουβίτσα όσο και η δικηγόρος Δ. Παναγιωτάκη αποτελούν επιλογές του Αχ. Καραμανλή. Λέγεται μάλιστα ότι επελέγησαν για να κόψουν σταυρούς από την πρώην βουλευτή Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρουν να προηγείται του Αχ. Καραμανλή.

Αλλάζει... επώνυμο!

Και πού κατέληξαν οι έρευνες; Ιδού: Στις νομαρχιακές εκλογές η Α. Δουβίτσα κατέβηκε με το πατρικό επώνυμό της στο ψηφοδέλτιο και εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος. Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όμως, είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί τελικά και με το επώνυμο του... συζύγου της (ως Κοκκίνη-Δουβίτσα), έτσι ώστε να είναι και πάλι πρώτος ο Αχιλλέας Καραμανλής! Αυτή θα είναι, μάλλον, η φαιδρή κατάληξη άλλης μιας φαιδρής ιστορίας, από τις πολλές που θα αφήσει πίσω της η Νέα Διακυβέρνηση...

Πηγή: Έθνος

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Σερρών, ονομάζεται Αγνή Δουβίτσα.

Για τα άλλα κυρία Αγνή να απευθυνθείτε στην εφημερίδα Έθνος... εκεί είναι γραμμένο λάθος το όνομα.

Παράκληση: να μην αφήνετε άσχετα πολιτικά σχόλια σε άλλες αναρτήσεις και μάλιστα για ιστορικά θέματα

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη Ντόρα Μπακογιάννη


Πνευμονία λοιμώδους αιτιολογίας έδειξε ο ακτινολογικός έλεγχος στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, που εισήχθη σήμερα στις 11 το πρωί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο ακτινολογικός έλεγχος, που επικυρώθηκε και από την αξονική τομογραφία, κατέδειξε εστία πνευμονίας στο μέσο λοβό του δεξιού πνεύμονος. Η υπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο με ελαφρά πυρετική συνδρομή και συμπτωματολογία τραχειοβρογχίτιδας.

Αρνητικό το πρώτο τεστ για τη νέα γρίπη

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης πως η γενική κατάσταση της κας Μπακογιάννη είναι καλή, ώστε να εκτιμάται ότι η απαιτούμενη νοσηλεία της θα είναι βραχεία. Επίχρισμα για τον ιό της νέας γρίπης έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Οπως δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», το πρώτο τεστ για νέα γρίπη είναι αρνητικό και έχει 70% αξιοπιστία.

Επίσκεψη Μητσοτάκη και Αβραμόπουλου

Την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο κ. Κώστας Μητσοτάκης και ο υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Πηγή: HealthView

Μήνυμα Ευθύμη Καρανάσιου προς τους επαγγελματίες


Συνάδελφοι Επαγγελματίες

Δουλεύοντας σκληρά τα τελευταία 25 χρόνια και συμμετέχοντας συγχρόνως στα κοινά της Χαλκιδικής μας, αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας.

Είμαι ένας από εσάς, γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται στην εργασία μας και κατ’ επέκταση στην οικογένεια μας.

Θέλω να σας μεταφέρω την επιθυμία μου, να συμμετέχω στην προσπάθεια για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων στα προβλήματα αυτά.

Σας γνωρίζω ότι η Χαλκιδική μας και γενικότερα η Ελλάδα, δεν έχουν εκπροσώπους μικρομεσαίων στη Βουλή.

Στις προηγούμενες εκλογές μόνο εγώ και ένας συνάδελφος από τις Σέρρες, υπήρξαμε υποψήφιοι για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο κοινοβούλιο.

Θεωρώντας λοιπόν, ότι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους, ζητώ τη στήριξη σας ώστε να μπορούμε και εμείς να έχουμε φωνή, γιατί είμαστε η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, που όλοι μιλάνε γι’αυτή χωρίς να τη βιώνουν.

Ο κλήρος λοιπόν για όλη την Ελλάδα πέφτει στις Σέρρες και στη Χαλκιδική (δηλ. σε όλους εσάς), τους Χαλκιδικιώτες ελεύθερους επαγγελματίες, για να έχουμε έναν εκπρόσωπο κι εμείς στον κλάδο μας.

Θα χαρώ λοιπόν να συστρατευτούμε, αφού, θέλετε η τύχη, θέλετε η εργατικότητα με «φέρνουν» στο πλευρό της Ν.Δ.

Νομίζω ότι με τις λίγες αυτές σειρές, θα σας πείσω να βρεθείτε δίπλα μου και όλοι μαζί να αποκτήσουμε μια δυνατή φωνή στο Κοινοβούλιο.

Ο καθένας από εσάς, μπορεί να πείσει τον κάθε φίλο του ελεύθερο επαγγελματία στη Χαλκιδική, για τη στήριξη του Ευθύμη Καρανάσιου σαν ελεύθερο επαγγελματία, σαν συνάδελφο και σαν υποστηρικτή των συμφερόντων μας την αυριανή ημέρα.

Φιλικά
Καρανάσιος Ευθύμης
Ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο

Προς τους υποψήφιους βουλευτές και βουλευτίνες της Χαλκιδικής


Έχουμε γεμίσει από δελτία τύπου για το που θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές.

Πολύ ευχαρίστως προβάλλουμε τους πάντες.

Όμως παλικάρια και κοπέλες υποψήφιοι, στείλτε και καμιά φωτογραφία από καμιά συγκέντρωση σας να την δημοσιεύσουμε.

Δεν έχει νόημα να μας στέλνετε ξερά Δελτία Τύπου που λέτε ότι θα μιλήσετε πέρα δώθε και τίποτα περισσότερο.

Επίσης, οι Πολυγυρινοί υποψήφιοι όλων των κομμάτων μπορούν να στέλνουν οτιδήποτε για δημοσίευση. Θα το δημοσιεύουμε το συντομότερο.

Η αξιοκρατία στη Νέα Δημοκρατία

Ο πατέρας - υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, διόρισε τον γιο του Ευστράτιο Κοντό, σεμνά και ταπεινά... Εσείς χαϊβάνια με τα πτυχία περιμένετε...

Δελτίο Καθημερινής Δραστηριότητας Αθηναίου Φλωρίνη


Επισκέψεις 19 & 20 Σεπτεμβρίου

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Αθηναίος Φλωρίνης, στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, θα επισκεφθεί:

Αύριο Σάββατο 19/09 τις πρωινές ώρες την Όλυνθο, τις Καλύβες και την Γερακινή καθώς και τις μονάδες επεξεργασίας ελιάς.

Το απόγευμα θα βρίσκεται στα Βραστά και στον Πολύγυρο.

Την Κυριακή 20/09 το πρωί θα εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό της Αρναίας και θα επισκευθεί το Στανό.

Τις απογευματινές ώρες θα επισκευθεί το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι και τη Μ. Παναγία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ελασσόνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Τετραήμερη επίσκεψη στην Ελασσόνα της Λάρισας πραγματοποιεί απο σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφθασε το πρωί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απευθείας από την Κωνσταντινούπολη στην 110 Π.Μ στην Λάρισα, όπου και τον υποδέχθηκαν: ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Λάρισας, Ιγνάτιος και Ελασσόνας Βασίλειος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Σε δήλωση του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αμέσως μετά την άφιξη του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: "Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά προσκεκλημένος του αδελφού μητροπολίτου Ελασσόνος.Όπως είδατε έτυχον θερμής υποδοχής από όλους τους φορείς και παράγοντες με επικεφαλής τον Μακαριότατο και πολύ αγαπητόν αδελφόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προς τον οποίον και προς όλους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για τα αισθήματα τους.

Είμαι περισσότερο από βέβαιος οι θα έχουμε ευτυχή αναστροφήν όλες αυτές τις ημέρες στην Ελασσόνα και μεθαύριο στην Τρίπολη και θα επιστρέψω πάλι στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολιν κομιστής αισθημάτων σεβασμού και αγάπης του ευσεβούς ελληνικού λαού προς την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολής. Εύχομαι σε όλους σας, σε όλο τον ελληνικό λαό όλα τα καλά του Θεού και μεταφέρω την ευχή και την ευλογία της μητρός Εκκλησίας".

Ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε οδικώς για την Ελασσόνα, όπου και του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή. Καθ' οδόν πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στον Δήμο Γιάννουλης, ενώ θερμή υποδοχή του επιφυλάχθηκε και στην ιστορική κοινότητα Τσαριτσάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ερρ. Ντυνάν με πνευμονία


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη φθάνουν στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου μετέβη για εξετάσεις η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Με πνευμονία εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός αισθάνθηκε σήμερα το πρωί έντονη αδιαθεσία και επικοινώνησε άμεσα με τους γιατρούς καθηγητές κ. κ. Π. Μπεχράκη και Κ. Στριγγάρη, οι οποίοι της συνέστησαν να υποβληθεί σε εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συμπτώματα που έχει (δύσπνοια και έντονη βραχνάδα στη φωνή) σηματοδοτούν κάτι πιο σοβαρό από μία απλή αναπνευστική ίωση.

Θα νοσηλευθεί τουλάχιστον έως τη Δευτέρα

Η κα. Ν. Μπακογιάννη προσήλθε στο «Ερρ.Ντυνάν» και οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι έχει πνευμονία και χρειάζεται νοσηλεία τουλάχιστον για 4 ημέρες.

Εξέταση και για τη νέα γρίπη

Παράλληλα, οι γιατροί έλαβαν επίχρισμα από το φάρυγγα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η πνευμονία οφείλεται στον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τη νέα γρίπη αναμένονται αργά το μεσημέρι από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Πηγή: HealthView

Ευθύμης Καρανάσιος - Υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος συνεχίζει τις περιοδείες του σε χωριά του Νομού, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 το πρωί θα επισκεθφεί τη Λαϊκή Αγορά του Πολυγύρου και το απόγευμα στις 18:00 τον Ταξιάρχη. Το βράδυ στις 21.00 θα παραβρεθεί στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στον Πολύγυρο.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 ο Ευθύμης Καρανάσιος θα εκκλησιαστεί στον ενοριακό Ναό του Πευκοχωρίου και στις 11 θα μιλήσει στην Κασσανδρεία. Το απόγευμα στις 18.00 θα επισκεφθεί το Ζωγράφου, στις 19.00 τη Ν. Ποτίδαια και στις 20.30 τη Ν. Καλλικράτεια.

Προεκλογική κίνηση της Ιφιγένειας Κυριάκου


Η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Ιφιγένεια Κυριάκου
θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα τις εξής περιοχές:

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9

ΣΤΑΝΟΣ 18.00

ΒΑΡΒΑΡΑ 18.30

ΝΕΟΧΩΡΙ 19.00

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 19.30

ΑΡΝΑΙΑ 20.00


ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9

ΣΩΖΟΠΟΛΗ 18.00

Ν.ΠΛΑΓΙΑ 18.30

ΚΡΗΝΗ 19.00

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 19.30

ΤΡΙΓΛΙΑ 20.00

ΟΛΥΝΘΟΣ 21.00

Με λοίμωξη του αναπνευστικού και πνευμονία στο νοσοκομείο η Ντόρα Μπακογιάννη


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εισήχθη στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν της Αθήνας.

Λένε ότι έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού. Είχε μια βραχνάδα από χθες στη φωνή της αλλά δεν έδωσε αρχικά σημασία, νόμιζε ότι βράχνιασε από τις ομιλίες της.

Στα κανάλια κάνουν λόγο για πνευμονία.

Λέτε να έπαθε Η1Ν1; Μπορεί να την κόλλησε κανένας οπαδός της.

Αναβάλλεται η επίσκεψη της στον Πολύγυρο αύριο και στην Λακωνία που ήταν προγραμματισμένες.

Δεν καλείτε τον Αντώνη Σαμαρά για την αυριανή ομιλία;

Το Μαξίμου έθαψε το ταξίδι της χλιδής

Δικαστική απόφαση - βόμβα κατά του πρώην υφυπουργού Βασ. Μιχαλολιάκου για ταξίδι στη Βουλγαρία, που διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας»

Τα κωμικοτραγικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Βασ. Μιχαλολιάκο, στα επίσημα ταξίδια του στη Βουλγαρία, ως υφυπουργός Άμυνας- που είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ», στη 1/2/07- επιβεβαιώνει η δικαστική απόφαση, δικαιώνοντας τον απόστρατο ταξίαρχο κ. Κων. Καλημερίδη

Δικαστική απόφαση- βόμβα διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που προέβαλε ο Κ. Καραμανλής. Ακόμη χειρότερα, με τη δικαστική βούλα αναγνωρίζεται ότι τα γαλάζια κυβερνητικά στελέχη εμφάνισαν μια ροπή προς τη... χλιδή και την πολυτέλεια, εξόδοις του Δημοσίου, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην εξουσία, τον Μάρτιο του 2004.

Με την ίδια απόφαση, εξάλλου, ανακύπτει κι ένα δεύτερο μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς ευθέως παρουσιάζεται (και καταδικάζεται...) πρώην υφυπουργός ότι «ψεύδεται εν γνώσει του», για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Η υπόθεση, μάλιστα, ήταν σε γνώση του Μαξίμου, αλλά το πρωθυπουργικό επιτελείο επέλεξε να αγνοήσει όσα είχαν καταγγελθεί, παρέχοντας κάλυψη στον υφυπουργό.

Πρόκειται για απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (3531/09) που καθαρογράφηκε πριν από δύο ημέρες και δικαιώνει απόστρατο ταξίαρχο σε αντιδικία του με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκο. Ο απόστρατος ταξίαρχος κ. Κων. Καλημερίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, είχε καταγγείλει προ τριετίας με επιστολή στο Μαξίμου τα «έργα και τις ημέρες» του τότε υφυπουργού κατά τα επίσημα ταξίδια του στη Βουλγαρία. Το περιεχόμενο της επιστολής είχε έρθει στο φως από «ΤΑ ΝΕΑ» (την 1η Φεβρουαρίου 2007) για να ακολουθήσει μια σκληρή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Καλημερίδη, ο οποίος είχε νωρίτερα αποστρατευθεί. Ο ίδιος θεωρεί ότι με την αποστρατεία του «πλήρωσε» τις αποκαλύψεις για όσα, κωμικοτραγικά, διαδραματίστηκαν στη Βουλγαρία- και το ενδεχόμενο αυτό έρχεται να ενισχύσει και η δικαστική απόφαση.

«Εξέθεσε τη χώρα»

Επί της ουσίας, το δικαστήριο, συγκροτούμενο από πρόεδρο Πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες, αποδέχεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος επέδειξε στα επίσημα ταξίδια του στη γειτονική χώρα μια συμπεριφορά που εξέθετε την κυβέρνηση και τη χώρα και που, ταυτόχρονα, σε οικονομικό επίπεδο επιβάρυνε υπέρμετρα το Ελληνικό Δημόσιο. Ο τότε υφυπουργός κατέλυσε με ασυνήθιστα πολυμελή συνοδεία σε πολυτελές ξενοδοχείο, χωρίς να είναι απαραίτητο, ενώ κατά την ξενάγηση του από τις βουλγαρικές Αρχές, οραματιζόταν την ημέρα που θα αναλάμβανε την αρχηγία της Ν.Δ.! Είναι αξιοσημείωτο ότι το δικαστήριο, με στόχο να καταδείξει τις υπερβολικές απαιτήσεις του κ. Μιχαλολιάκου, παραθέτει σε αντιδιαστολή τις μετρημένες κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη κατά τη δική του επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.

Από τη δικαστική απόφαση βγαίνει πολλαπλά εκτεθειμένο και το Μαξίμου. Η επιστολή του κ. Καλημερίδη είχε διαβιβαστεί (μετά την αποστρατεία του) στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Το Μαξίμου απέφυγε να αντιδράσει ακόμη κι όταν δημοσιοποιήθηκε (από «ΤΑ ΝΕΑ») το περιεχόμενο της επιστολής, τον Φεβρουάριο του 2007. Ο κ. Μιχαλολιάκος όχι μόνον παρέμεινε υφυπουργός έως τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2007, αλλά το Μαξίμου φρόντισε να... καταστρέψει την επιστολή, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός. «Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι τη ζήτησε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και έλαβε την απάντηση ότι κατεστράφη...», τονίζεται στην απόφαση!

Συνεκδίκαση

Ως προς την ουσία της αντιδικίας, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την καταδίκη του κ. Καλημερίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ο απόστρατος ταξίαρχος την καταδίκη του πρώην υφυπουργού για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του. Οι δύο αγωγές (που υποβλήθηκαν κατά την περίοδο που ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στην κυβέρνηση) συνεκδικάστηκαν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο, συνεκτιμώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε, δικαίωσε τον κ. Καλημερίδη και καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό (να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα και να δημοσιεύσει σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας επιστολή με την οποία θα ανακαλεί όσα ψευδή είχε υποστηρίξει εις βάρος του απόστρατου ταξίαρχου).


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
για τις καταγγελίες του- Υποχρεώθηκε να ανακαλέσει δημόσια ο πρώην υφυπουργός

«Ψεύδεται με την αγωγή του» λέει η απόφαση

«Χλιδάτη» διαμονή στο «Σέρατον» της Σόφιας εξόδοις του Ελληνικού Δημοσίου προτιμούσε ο κ. Μιχαλολιάκος με την ασυνήθιστα πολυμελή συνοδεία του, την ώρα που οι βουλγαρικές αρχές προσέφεραν φιλοξενία σε καταλύματα υψηλόβαθμων επισκεπτών

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «διά ταύτα» είναι καταπέλτης για τον πρώην υφυπουργό, ο οποίος, σημειωτέον, ζητούσε επιτακτικά από τον Πρωθυπουργό την καρατόμηση όσων γαλάζιων στελεχών «πλήγωσαν την παράταξη». «Ο Καραμανλής οφείλει να πετάξει στα σκουπίδια εκείνους που μας έκαναν να μοιάζουμε με τους άλλους», ήταν μία από τις πρόσφατες προτροπές του.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, όμως, τον εντάσσει στη χορεία των πολιτικών που «ψεύδονται». «Ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος με τα περί του αντιθέτου εν γνώσει του ψευδώς ισχυριζόμενα με την αγωγή του, δηλαδή περί αναληθείας των γεγονότων που ο Καλημερίδης ιστορούσε στην επιστολή του, έβλαψε την τιμή και υπόληψη του τελευταίου, προσβάλλοντάς τον παράνομα στην προσωπικότητά του», τονίζεται στην απόφαση.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα τρία επίσημα ταξίδια του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία (τα οποία έγιναν στο διάστημα Μάιος 2004- Ιούλιος 2006) η δικαστική απόφαση είναι αποκαλυπτική:

«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του Υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά: Η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα. Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών «Lozenets» για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα.

Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προ σκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης. Περαιτέρω, στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία. Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια.

Αληθινή ήταν και η επιδίωξη του υφυπουργού κατά τη δεύτερη επίσκεψη να συναντηθεί εκτός πρωτοκόλλου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, όπως αληθινό είναι και το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του τελικά με τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ποδόσφαιρο, αφού συνέπεσε χρονικά η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την εθνική μας ομάδα. Περαιτέρω, κατά την περιήγηση της αποστολής την 1.7.2006 στο παραδοσιακό χωριό Αrbanasi, έγινε επίσκεψη σε μία εκκλησία στην οποία υπάρχουν εικόνες αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και ένα αστρολόγιο. Όταν η ξεναγός άρχισε να εξηγεί τα ζώδια, και έφτασε στο ζώδιο του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, ανέφερε ότι το ζώδιό του έχει ηγετικές ικανότητες, ο δε Βασίλειος Μιχαλολιάκος σχολίασε προς τη σύζυγό του το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (...).

Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, στη Σόφια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δε θα τα έβλεπε.

Τέλος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κων/νος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος, για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...».

Πηγή: Τα Νέα

Απολλωνία η Πρωτεύουσα του Κοινού των Χαλκιδέων


Η δε Όλυνθος συνεδέθη ήδη μετά των Αθηναίων και Βοιωτών, και ούτω υπελείποντο μόνον οι Λακεδαιμόνιοι, προς ους στραφείς ο Αμύντας ζήτει να πέμψωσιν αυτώ στρατηγόν μετ’ αξιολόγου στρατιωτικής δυνάμεως κατά της Ολύνθου.

Μετά της αυτής αιτήσεως έφθασεν εις την Σπάρτην και πρεσβεία των Απολλωνιατών* και Ακανθίων. Αι νέαι Αθήναι, ως και αι αρχαίαι, εγίνωσκον πολλά ολίγον επιείκειαν. Η Όλυνθος επέβαλλε τον χαλινόν τόσω συντονώτερον, όσω μακρότερον εξετείνετο η συμμαχία, δι’ ου ήγε τα κοινά πράγματα ως κεφαλή της συμμαχίας, διατηρούσα πάντοτε επιτακτικόν κυριαρχικόν ήθος προς τους συμμάχους.

Η Απολλωνία και η Άκανθος, δύο επισημόταται πόλεις της Χαλκιδικής, μέχρι τούδε διατηρήσασαι την ανεξαρτησίαν, προσεκλήθησαν τώρα υπό την απειλήν, ότι θα θεωρηθώσιν ως πολέμιαι, να ενώσωσι τας πολεμικάς αυτών δυνάμεις μετά των Ολυνθιακών, ότε επρόκειτο να γείνη καιρία προσβολή κατά της Μακεδονίας.

Ως ο Αμύντας, ούτω και αυταί ανέμενον σωτηρίαν παρά των Λακεδαιμονίων και απήτουν να πέμψωσιν αυταίς επίσημον επικουρικήν δύναμιν ταχέως, προβάλλουσαι πειστικούς λόγους την δεινήν θέσιν αυτών.

*Η Απολλωνία έκειτο σχεδόν εν τω μέσω της Χαλκιδικής παρά τω σημερινώ Πολύγυρω κατά Ληκ θεωρούντα την πόλιν Απολλωνίαν ως αρχαίαν πρωτεύουσα.

Otto Abel "Η μέχρι του Φιλίππου Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας"

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για σήμερα Παρασκευή


Επισκέψεις και ομιλίες του Αργύρη Λαφαζάνη σήμερα:

Επίσκεψη στα Βραστά στις 6:30 μ.μ.

Επίσκεψη στα Βατοπέδι στις 7:00 μ.μ.

Ομιλία στην Ορμύλια στις 7:30 μ.μ.

Ομιλία στην Νικήτη στις 8:30 μ.μ.

Στα μπλόκα παραμένουν οι ελαιοπαραγωγοί στη Νέα Όλυνθο και στην Ορμύλια


Εμμένουν στις κινητοποιήσεις του οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, που κρατούν κλειστά τα μπλόκα της Ορμύλιας και της Ολύνθου, παρά την απόφαση ορισμένων παραγωγών να συνεχίσουν τον «αγώνα» μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν ελάχιστη τιμή 1,20 ευρώ το κιλό για τη βρώσιμη ελιά, ενώ διεκδικούν από τον ΕΛΓΑ την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ του κόστους παραγωγής τους και της επιθυμητής τιμής πώλησης των προϊόντων τους, καθώς οι έμποροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν το αντίστοιχο τίμημα.

Πηγή: Zougla.gr

Olympic Air-Aegean: Σύγκρουση στους αιθέρες


Ο πρόεδρος της MIG έκανε λόγο για «κρυφές» συμφωνίες με στόχο την έμμεση υποστήριξη της Aegean που οδήγησε στην έναρξη πτήσεων στη γραμμή Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Της Μαρίας Μόσχου

«Αναταράξεις» προκάλεσαν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας οι αιχμές για «σκάνδαλο» στην αεροπορική αγορά που έκανε χθες ο πρόεδρος της Marfin Investment Group κ. Α. Βγενόπουλος, με «πρωταγωνιστές» στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Βγενόπουλος κατά την παρουσίαση τoυ επιχειρηματικού σχεδίου της νέας αεροπορικής εταιρείας, Olympic Air, που ανοίγει τα φτερά της στο τέλος Σεπτεμβρίου έκανε λόγο για «κρυφές» συμφωνίες με στόχο την έμμεση υποστήριξη της Aegean που οδήγησε στην έναρξη δρομολογίου από την Aegean Airlines στην Κωνσταντινούπολη.

Οι «αερομαχίες» ξεκίνησαν με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές και τις πτήσεις που προκύπτουν από διακρατικές συμφωνίες (στις οποίες ανήκει και η Κωνσταντινούπολη).

Όπως είπε, ο κ. Βγενόπουλος, τον περασμένο Ιούλιο, πληροφορήθηκε ότι η Αegean θα ξεκινήσει πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Κωνσταντινούπολη. Άμεσα, επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, κ. Δημήτρη Πλατή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το θέμα και ζήτησε προθεσμία μερικών ημερών για να ενημερωθεί.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βγενόπουλος μετά από τρεις μέρες, ο κ. Πλατής τον ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης ελληνικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), υπεγράφη ένα μνημόνιο για επικαιροποίηση της διακρατικής συμφωνίας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Βάσει αυτού του μνημονίου, η Aegean ζήτησε από την ΥΠΑ και πέτυχε την έναρξη δρομολογίων για την Κωνσταντινούπολη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Υπεγράφη ένα απλό MOU (μνημόνιο), χωρίς σχετική συμφωνία που κυρώθηκε από τη Βουλή, ενώ ποτέ δεν ανακοινώθηκε από το ΥπΕξ», είπε ο κ. Βγενοπουλος και πρόσθεσε: «Κατά περίεργη σύμπτωση, περνούσε έξω από κάποιο γραφείο και το πήρε το αυτί του κ. Βασιλάκη. Και μετά πήγε στην ΥΠΑ όπου ζήτησε και πήρε την άδεια για την Κωνσταντινούπολη. Είναι αυτός υγιής ανταγωνισμός;», διερωτήθηκε.

Μάλιστα επεσήμανε πως για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν τόσο ο διοικητής της ΥΠΑ όσο και οι υποδιοικητές. Αναφερόμενος την Aegean είπε: «Πέρασαν καλά έως τώρα, έχοντας ως 'αντίπαλο' μία κρατική εταιρεία. Έχτισαν μια καλή και αξιόλογη εταιρεία. Δεν είναι όμως δυνατόν αυτοί που ήθελαν μονοπώλια να μιλάνε τώρα για υγιή ανταγωνισμό. Το πάρτι τελείωσε».

Η Aegean

Από την πλευρά της η Aegean, με επίσημη ανακοίνωσή της, καλωσορίζει την Olympic Air στο χώρο των ελληνικών αερομεταφορών, ενώ σε non paper που απέστειλε και συνοδεύεται από έγγραφα σημειώνει ότι η διαδικασία βάσει της οποίας μπήκε στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης ήταν απολύτως νομότυπη.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του υπουργείου Μεταφορών, που διοχέτευσε χτες στον Τύπο η Aegean Arilines, η τότε ηγεσία του υπουργείου ήταν ενήμερη για θέμα της συμφωνίας, καθώς υπάρχουν δημόσια έγγραφα που το επαληθεύουν. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, στις 17/5/2004 εξεδόθη Υπουργική Απόφαση του υπ. Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία η Aegean διορίστηκε επίσημα ως δεύτερος ελληνικός αερομεταφορέας ώστε να εκτελεί πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με στελέχη της Αegean, στο διάστημα 2004-2009, λόγω αιτημάτων και τουρκικών εταιρειών, προκειμένου να μπουν στη γραμμή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, γίνονταν κατά καιρούς διαβουλεύσεις, έτσι ώστε να αυξηθούν οι επιτρεπόμενες εκατέρωθεν συχνότητες (ελληνική - τουρκική πλευρά) στην οικεία διμερή σύμβαση.

Το 2009 επήλθε συμφωνία μεταξύ της τουρκικής και ελληνικής ΥΠΑ (11-12 Ιουνίου 2009) και συμφωνήθηκε αύξηση των συχνοτήτων σε 31 εβδομαδιαίες από κάθε μεριά. Η συμφωνία ανακοινώθηκε τόσο στους αερομεταφορείς της χώρας όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανοιγμα

Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί ποσοστό της νέας εταιρείας στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, αν αυτή το ζητήσει, έκανε χθες ο κ. Βγενόπουλος.

Αν και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα συνδιοίκησης ο κ. Βγενόπουλος υπενθύμισε ότι μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με το κράτος είχε δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή της κυβέρνησης κι αυτή επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο αεροπορικό σχήμα, τότε θα είναι ανοικτός σε έναν τέτοιο διάλογο.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι όταν αναλάβει την εξουσία θα επιδιώξει την εκ νέου συμμετοχή του κράτους σε εταιρείες στρατηγικής σημασίας.

ΠΑΣΟΚ κατά ΥΠΕΞ

Για «άλλη μια κραυγαλέα απάτη της επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών που καταρρακώνει θεσμούς και νόμους και ευτελίζει τον υγιή ανταγωνισμό» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης.

Πτητικό έργο

Έτοιμη να ξεκινήσει το πτητικό της έργο από το τέλος Σεπτεμβρίου είναι η Olympic Air. Η εταιρεία θα έχει ένα υπερσύγχρονο στόλο 32 αεροσκαφών, αποτελεί μια επένδυση πέραν των 1,1 δισ. δολαρίων και οι προσλήψεις στη νέα εταιρεία ξεπέρασαν τα 5.000 άτομα. Η Olympic Air θα πετάει σε όλο τον κόσμο μέσα από συνεργασίες με εταιρείες όπως η Delta Airlines, η Air France, η KLM, η Ed Jihad και η Cyprus Αirways.

Ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις άγονες γραμμές, ενώ άφησε αιχμές για τον διαγωνισμό που μόλις χθες ακυρώθηκε από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία διάκριση προς όφελος των εταιρειών που είχαν νέα αεροσκάφη και συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό.

Hellas Jet

Σε κορύφωση ο ανταγωνισμός στους ελληνικούς αιθέρες με την χθεσινή ανακοίνωση της Hellas Jet για την κάλυψη 12 άγονων γραμμών χωρίς την επιδότηση του ελληνικού δημοσίου. Η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Λέρος, τα Κήθυρα είναι ορισμένοι από τους προορισμούς που θα καλυφθούν από την εταιρεία η οποία συμμετείχε και στο διαγωνισμό της ΥΠΑ που ακυρώθηκε.

ΥΠΕΞ: Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των εταιρειών

Διευκρινήσεις για τις συναντήσεις των ΥΠΑ Ελλάδας και Τουρκίας

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, χθες το απόγευμα, ότι η συνάντηση των επικεφαλής των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας και Τουρκίας, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Ελληνοτουρκικής Κατευθυντήριας Επιτροπής (Steering Committee) που συνήλθε στις 7 Μαΐου.

Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των ΥΠΑ, στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έγιναν στις 11 και 12 Ιουνίου με στόχο την «αναβάθμιση των αεροπορικών σχέσεων των δυο χωρών» και κατέληξαν στην υπογραφή... «σχετικού μνημονίου».

Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των ΥΠΑ ήταν «εν γνώσει όλων των ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιρειών» χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πώς και από ποιον ενημερώθηκαν επισήμως και αρμοδίως όσες αεροπορικές εταιρείες ενδιαφέρονταν για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία εκπροσωπών του στις διαβουλεύσεις, το ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι είχαν μόνον συμβουλευτικό ρόλο «προκειμένου να αποφευχθούν διατυπώσεις μη συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο και άλλες διατάξεις διμερών και πολυμερών συμφωνιών».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει μόνο διμερείς συμφωνίες με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία και η Ισπανία, καθώς δεν υπάρχει συνολική συμφωνία με την Ε.Ε. ενόσω εκκρεμεί η ευθυγράμμισή της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Με το μνημόνιο αυξήθηκε το σύνολο των εκατέρωθεν εβδομαδιαίων συχνοτήτων στις 31 για κάθε πλευρά. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταλήγει με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναφορά καθώς επισημαίνεται ότι με τη συμφωνία «υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματα όλων των Ελλήνων αεροπορικών εταιρειών προς την ΥΠΑ, που επιθυμούσαν είτε να αυξήσουν τον αριθμό δρομολογίων τους,είτε να δραστηριοποιηθούν στον χώρο», χωρίς όμως να δίνεται απάντηση στο πώς τελικά από τη συμφωνία φαίνεται να έχει επωφεληθεί μια μόνον εταιρεία...

Πηγή: Ημερησία

Περί διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία


Εάν τελικά ο Κώστας Καραμανλής μετά τις εκλογές παραιτηθεί από αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και δεν διεκδικήσει την ηγεσία, τότε από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους αρχηγούς, θα υποστηρίξουμε για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά.

Για το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Φιγαλεία

κλικ στο δημοσίευμα για μεγέθυνση

Ξεκίνησε η μάχη των επιγόνων στη ΝΔ


Ντόρα Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος και Αντ. Σαμαράς σε αγώνα δρόμου για τη διαδοχή του Κ. Καραμανλή

Εντονη κινητικότητα και ασυνήθιστες παρασκηνιακές διεργασίες παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα στο εσωτερικό της ΝΔ που προετοιμάζεται πια πυρετωδώς για την «επόμενη ημέρα». Η εικόνα κατάρρευσης που εμφανίζει η κυβέρνηση αλλά και μια σειρά κινήσεις του κ. Κ. Καραμανλή δημιουργούν τη βεβαιότητα στα στελέχη του ότι έχει πια αποφασίσει να εγκαταλείψει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος μετά τις εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, για να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αμφισβητηθεί εσωκομματικά για πρώτη φορά λόγω των τελευταίων επιλογών του.

Ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν πολύ πιθανή την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από το ΠαΣοΚ στις εκλογές, ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών άρχισε να στοιχίζεται πίσω από τους υπουργούς που θεωρεί επιγόνους του Πρωθυπουργού, ανταλλάσσοντας μάλιστα τα πρώτα σποραδικά πυρά με τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Οι εξελίξεις στη ΝΔ είναι τις τελευταίες ημέρες καταιγιστικές: μόνο χθες τρεις βουλευτές της Ηλείας προχώρησαν σε δημόσια καταγγελία του υπουργού Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά και απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Ο αποκλεισθείς από το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου κ. Κ. Σχοινάς κατήγγειλε τον κ. Καραμανλή πως δημιούργησε μια «κομματική νομενκλατούρα». Αλλά και η επίθεση του κ. Α. Βγενόπουλου αξιοποιήθηκε στο παρασκήνιο της ΝΔ ως μια υπόθεση που πλήττει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

O πως επισημαίνουν υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, η μάχη της διαδοχής του κ. Κ. Καραμανλή έχει ήδη αρχίσει με επίδοξους διαδόχους του την κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Για να τεκμηριώσουν αυτή την άποψή τους υπενθυμίζουν ότι οι τρεις υπουργοί τηλεφώνησαν από τους πρώτους στον κ. Σ. Τσιτουρίδη για να του δηλώσουν συμπαράσταση μόλις πληροφορήθηκαν τον αποκλεισμό του από τον συνδυασμό του Κιλκίς.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι και τα τρία στελέχη έχουν αρχίσει έναν αγώνα δρόμου για να δημιουργήσουν πυρήνες κομματικού μηχανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, προσθέτοντας ότι η κυρία Μπακογιάννη έχει προς το παρόν το προβάδισμα επειδή έχει ξεκινήσει νωρίτερα αυτή την προετοιμασία αλλά και επειδή δραστηριοποιείται περισσότερα χρόνια στην κομματική βάση.

Από την άλλη πλευρά, ισχυροποιημένος δείχνει μετά το καλοκαίρι ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κατόρθωσε να χτίσει εγκαίρως τις άμυνες του κρατικού μηχανισμού κατά της πανδημίας της γρίπης.

Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο κ. Σαμαράς καθώς, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του ο κ. Καραμανλής, ο υπουργός Πολιτισμού κατατάσσεται τρίτος σε δημοτικότητα μετά τους Γ. Σουφλιά και Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά με τους δικούς του δείκτες θεαματικά βελτιωμένους σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η κυρία Μπακογιάννη δείχνει να απορροφά και τους περισσότερους από τους δυσαρεστημένους βουλευτές της ΝΔ από τις επιλογές του κ. Καραμανλή, καθώς και τους περισσότερους από εκείνους που αποχώρησαν οικειοθελώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην συνυποψήφιός της στην Αθήνα κ. Γ. Βουλγαράκης δηλώνει ανοιχτά ότι υποστηρίζει μόνο την υπουργό Εξωτερικών σε αυτή την εκλογική μάχη, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως η κυρία Μπακογιάννη έχει αποκαταστήσει πλήρως και τις σχέσεις της με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος ελέγχει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι του κομματικού μηχανισμού. Οπως είναι φυσικό, ταυτόχρονα με τις διαδικασίες διαδοχής έχουν αρχίσει και οι εσωκομματικές τρικλοποδιές αλλά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της κυβέρνησης, στελέχη της ΝΔ διέδιδαν χθες στο παρασκήνιο ότι αυτή η υπόθεση «αποτελειώνει την Ντόρα». Λ ίγο αργότερα οι βουλευτές Ηλείας της ΝΔ, με επικεφαλής τον υφυπουργό Απασχόλησης κ. Γ. Κοντογιάννη, κατήγγειλαν με κοινή επιστολή τους τον κ. Σαμαρά επειδή επιχείρησε να μετακινήσει διοικητικά τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία, για να ελέγξει τις προσλήψεις προσωπικού.

Οι τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη μεθόδευση» την πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και ζητούν από τον κ. Καραμανλή να παρέμβει.

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Ρέθυμνο στις εκλογές του 2007 κ. Σχοινάς, ο οποίος αποκλείστηκε από τους συνδυασμούς με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που ευνοεί τη βουλευτή κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε με ανοιχτή επιστολή του πως δεν πρόκειται να ψηφίσει ξανά τη ΝΔ καλώντας και τους οπαδούς του να πράξουν το ίδιο.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια μιας σκληρής κομματοκρατίας, μιας νομενκλατούραςπου μοναδικό μέλημά της είναι η αναπαραγωγή της δύναμής της, η νομή της εξουσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σχοινάς.

Πηγή: Το Βήμα

Γιώργος και Ντόρα οι μικροί εξερευνητές...