Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κατέστρεψαν τις βάνες δημοτικής ύδρευσης αγρών στη Βροντού και στον Αγ. Σπυρίδωνα Πιερίας


Κατεστραμένο το σύστημα ύδρευσης από ανεγκέφαλους (;) που έσπασαν και έκλεψαν τις βάνες, από το Δημοτικό Δύκτιο ύδρευσης Αγρών στην περιοχή της Βροντούς και του Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Η νέα χρονιά για τους αγρότες έχει ξεκινήσει και σιγά σιγά οι ανάγκες για νερό στα χωράφια και πιο συγκεκριμένα, στα περιβόλια, έχουν αρχίσει να είναι ορατές,

Συγκεκριμένα, στα περιβόλια έχει γίνει λίπανση και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νερό για να λιώσει το λίπασμα και να κατέβει στο ριζικό σύστημα των φυτών. Αν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει οικονομική καταστροφή.

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη η Τσακάλου

Η πρώην γραμματέας του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens, του Μιχ. Χριστοφοράκου προσχώρησε στο ΛΑΟΣ

Αρης Ραβανός

Την πρώην γραμματέα του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου, την κυρία Αικατερίνη Τσακάλου υποδέχθηκε στις τάξεις του ΛΑΟΣ ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Με μια κίνηση που θα συζητηθεί, αφού η κυρία Τσακάλου ήταν πρόσωπο που γνώριζε πολλά για τις επαφές της Siemens στη χώρα μας, θα είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ στις προσεχείς εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί να διατηρήσει τη δύναμη του κόμματός του, θέτοντας στο στόχαστρό του τη Χρυσή Αυγή, που αποκαλεί ναζιστικό και φασιστικό κόμμα.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter Νο23

κλικ για μεγέθυνση

Απονομή πρωταθλήτριας ομάδας Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής - Α.Ο. Πολυγύρου - Αφιέρωμα στη χρονιά 2000 - 2001 Πρωτάθλημα & κύπελλο


Από το προσωπικό αρχείο Μανασσή Κων/νου

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Απονομή Πρωταθλήτριας ομάδας Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής - Α.Ο. Πολυγύρου - Σάββατο 31 3 2012


Σας καλούμε να είστε και εσείς εκεί
όλοι κοντά στην ομάδα

Α.Ο. Πολυγύρου Basket
μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες

Ελάτε να χειροκροτήσετε τους πρωταθλητές

Τμήμα επικοινωνίας Α.Ο. Πολυγύρου Basket
www.aopoligirou.gr

Αρχηγική εμφάνιση Στυλιανίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του!

Συγκλονιστήκαμε και δακρύσαμε από τη συγκίνηση...

Όλο το Καραμανλικό μπλοκ ήταν εκεί … και οι διαγραμμένοι

Και να μην το θέλει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, οι εξελίξεις τον οδηγούν εκεί! Ο λόγος; Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του «Όλα είναι θέμα Παιδείας» στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, εξελίχθηκε σε μια ισχυρή μάζωξη του Καραμανλικού μπλοκ, αλλά και των διαγραφέντων του κόμματος!!!

Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές, θα είναι ραγδαίες, αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορέσει να οδηγήσει τη ΝΔ σε μία «καθαρή» νίκη αυτοδυναμίας. «Καραμανλικοί» και «Μητσοτακικοί» θα αναζητήσουν ευθύνες και θα αμφισβητήσουν ευθέως τον πρόεδρο. Οι νέες τάσεις που εμφανίζονται μέσα στο κόμμα είναι αυτές του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Γιγάντια καλαμάρια πιάστηκαν σε Σάμο και Λειψούς

Καλαμάρι-γίγας στη Σάμο

Δύο καλαμάρια που ανήκουν στο σπάνιο για τις θάλασσες μας, είδος Ommastrephes bartramii, εντοπίστηκαν με διαφορά μιας μέρας σε Σάμο και Λειψούς αντίστοιχα.Το είδος αυτό το βρίσκουμε συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό και σπάνια το συναντάμε στη Μεσόγειο.

Καλαμάρι του σπάνιου είδους Ommastrephes bartramii εντοπίστηκε κοντά στην παραλία «Κοκκάρι» της Σάμου από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών του νησιού.

Συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου δύτες της Σάμου, εντόπισαν στην παραλία Κοκκάρι,ένα καλαμάρι μήκους 1,63 μέτρων και βάρους 9 κιλών.

Γεννήθηκαν την «αυγή» του σύμπαντος

Αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τους αρχαιότερους γνωστούς πλανήτες, οι οποίοι γεννήθηκαν κατά την «αυγή» του σύμπαντος.

Το ηλιακό μας σύστημα πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 12,8 δισεκατομμύρια χρόνια, λίγες... εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μετά από τη Μεγάλη Έκρηξη. Οι δύο εξωπλανήτες βρίσκονται στα όρια του Γαλαξία, σε απόσταση 375 ετών φωτός από τη Γη, όμως το άστρο τους γεννήθηκε όταν ο γαλαξίας μας βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας.

Υπάρχει πιθανότητα οι πλανήτες να είναι νεώτεροι, εάν σχηματίστηκαν πολύ αργότερα από το άστρο τους, όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Αστρονομίας Μαξ Πλανκ, στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

Νεοδημοκράτες κατά Βορίδη

Η απήχηση του κ. Μ. Βορίδη στον κόσμο της Δεξιάς, στη σιωπηλή και πολυπληθή ομάδα των «πολύ Δεξιών» είναι τόσο… «φυσική» που πολλοί στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει να φοβούνται τον… alien υπουργό που ήλθε στην παράταξη από την εξωτική χώρα της ακροδεξιάς.

Μου λένε ότι η υπόθεση με τις προσλήψεις ήταν μόνο η αφορμή για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του όσοι θα ήθελαν να τον «κοντύνουν» και αυτό δεν πρέπει να θεωρείται παρά μόνο η αρχή μιας κόντρας με τους «ιδιοκτήτες» του κόμματος που θα εξελιχθεί και μετεκλογικά.

Τόσο οι σαμαρικοί, όσο και οι καραμανλικοί τον βλέπουν με μισό μάτι γιατί τόσο οι μεν, όσο και οι δε δεν θέλουν παρεμβολές στα σχέδιά τους για τον μελλοντικό έλεγχο του κόμματος μετά το σίγουρο «σοκ των εκλογών».

Το οθωμανικό παιδομάζωμα και γενιτσαρικό σύστημα

Το οθωμανικό καθεστώς της ντίμα

Ακόμα και οι τουρκόφιλος περιηγητής του 19ου αι. Ουμπιτσίνι αναγνώρισε το καταπιεστικό βάρος της οθωμανικής ντίμα, στη συγκλονιστική περιγραφή του:

Η ιστορία των υποδουλωμένων λαών είναι ίδια παντού, η μάλλον δεν έχουν ιστορία. Τα χρόνια, οι αιώνες περνούν χωρίς να φέρνουν καμία αλλαγή στην κατάσταση τους. Γενιές έρχονται και παρέρχονται μέσα στη σιωπή. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι φοβούνται μήπως ξυπνήσουν τους αφέντες τους, που κοιμούνται πλάι τους. Ωστόσο, αν τους εξετάσεις από κοντά, θα ανακαλύψεις ότι αυτή η ακινησία είναι μόνο επιφανειακή. Μια σιωπηλή και συνεχής αναταραχή τους διακατέχει.

Η ζωή έχει πλήρως αποσυρθεί μέσα στην καρδιά. Μοιάζουν με εκείνα τα ποτάμια που έχουν εξαφανιστεί κάτω από τη γη-αν βάλεις το αφτί σου στη γη, μπορείς να ακούσεις τον καλυμμένο ήχο των νερών τους- έπειτα αναδύονται ανέπαφα μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα.

Ο χρυσός χωρίζει στα δύο τη Χαλκιδική

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ μεταλλωρύχων και κατοίκων κοντά στο χωριό της Μεγάλης Παναγιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Στο πυκνό δρυόδασος πάνω από το χωριό της Μεγάλης Παναγιάς στη Βορειοανατολική Χαλκιδική έχει μεταφερθεί το σκηνικό της αντιπαράθεσης με αφορμή τη λειτουργία νέων μεταλλείων και την εξόρυξη χρυσού.

Μεταλλωρύχοι κατέλαβαν τη δασική περιοχή Σκουριές, όπου πρόκειται να γίνει το νέο μεταλλείο της Ελληνικός Χρυσός, φυλούν με βάρδιες το βουνό και δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν όταν βεβαιωθούν ότι η επένδυση θα προχωρήσει. Στον αντίποδα, κάτοικοι των κοντινών χωριών αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, μιλούν για περιβαλλοντικό έγκλημα και προσπαθούν να μπλοκάρουν το έργο. Ο χρυσός χωρίζει ξανά στα δύο τη Χαλκιδική κι ενώ μέχρι σήμερα η αντιπαράθεση γινόταν με ανταλλαγή επιχειρημάτων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη.