Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η επιστήμη των μυστικών

Γερμανική μηχανή κρυπτογραφίας Lorenz, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τα άλματα της κρυπτογραφίας και το αχνό κβαντικό της μέλλον

Χάρης Βάρβογλης

Η αποστολή μηνυμάτων σε «φίλους», με τη φροντίδα να μην τα διαβάσουν οι «εχθροί», είναι γνωστό ότι απασχολεί τους ανθρώπους από τα ιστορικά χρόνια. Στη σύγχρονη όμως εποχή αποτελεί πια στοιχείο της καθημερινής ζωής, από τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων ως τη διενέργεια τραπεζικών πράξεων μέσω του Διαδικτύου. Πόσο άραγε έχει εξελιχθεί η επιστήμη της κρυπτογραφίας από τις πρώτες ιστορικές αναφορές και πόσο ασφαλή είναι τα συστήματα που χρησιμοποιούμε σήμερα για παρόμοιους σκοπούς;

Ο Γιώργος, ο Βενιζέλος, το χτύπημα του σκορπιού και οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ


Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου όρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών, η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν ότι του έδινε το δαχτυλίδι- παρά τις διαψεύσεις, πρέπει να έγιναν συζητήσεις και γι αυτό. Όταν ο Βενιζέλος άρχισε να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, επικράτησε η σκέψη ότι ο Γιώργος θα τον πάρει μαζί του.

Όταν ορκίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, επέστρεψαν οι σκέψεις για το δαχτυλίδι μέχρι που χθες, ήρθε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Έχω ακούσει ότι ο ΓΑΠ θα μου έδινε δαχτυλίδι που πήρε από Σημίτη. Έχω ακούσει ότι είχαμε συμφωνήσει σε μια θολή δυαρχία. Αλλά βλέπετε πως εξελίσσονται τα πράγματα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  «Εγώ εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν δικαιούμαι, δεν μπορώ. Είμαι εδώ παρών για τη χώρα, για την παράταξη», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής του Γ. Παπανδρέου τον Μάρτιο.

Νέες σοβαρές καταγγελίες από τον Πάνο Καμμένο

Επιστρέφει στην Ελλάδα μοναδικό νόμισμα του 5ου π.χ. αιώνα


Με τελεσίδικη απόφαση ελβετικού δικαστηρίου επιστρέφει στην Ελλάδα ένα απαράμιλλης αξίας αντικείμενο της ιστορίας μας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για μοναδικό αρχαίο νόμισμα του 5ου π.Χ. αιώνα το οποίο είχε πωληθεί σε δημοπρασία στη Ζυρίχη τον Οκτώβριο του 2009.

Πρόκειται για ένα σπανιότατο αργυρό οκτάδραχμο που αποδίδεται στον βασιλιά Βισαλτίας Μοσσέως, και το οποίο είχε κλαπεί από λαθρεμπόρους μετά από παράνομες ανασκαφές στην Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί διοχετεύτηκε στο εξωτερικό και αφού άλλαξε πολλούς κατόχους κατέληξε την 6η Οκτωβρίου 2009 να δημοπρατείται στο πολυτελές ξενοδοχείο Βaur au Lac της Ζυρίχης από γνωστό ελβετικό οίκο εμπορίας αρχαίων νομισμάτων.

Ιρανός «λαθρομετανάστης» με λιμουζίνα και σοφερ!


Μια πολύ κουφή ιστορία στην Ελλάδα της μεταβατικής...

Ο Ιρανός που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες
στο λιμάνι της Πάτρας δεν είχε καμία σχέση με τους εκατοντάδες Ιρακινούς και Ιρανούς συμπατριώτες του που συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε άθλια παραπήγματα δίπλα από τα πλοία του λιμανιού, επιβιώνοντας κάτω από δραματικές συνθήκες…

Κατέβηκε από μια πολυτελέστατη λιμουζίνα την οποία οδηγούσε σοφέρ και το ντύσιμο του…έβγαζε μάτι. Έτσι τον έβαλαν στο μάτι και οι αστυνομικοί οι οποίοι και τελικά τον συνέλαβαν καθώς ανακάλυψαν πως τόσο το τούρκικο του διαβατήριο όσο και τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως κάτοικο Γερμανίας ήσαν παραποιημένα! Είχαν μεν γνήσιες σφραγίδες υπήρχε όμως αλλαγμένη φωτογραφία.

Σύμφωνα με το dete.gr αμέσως σήμανε συναγερμός και διατάχτηκε η κράτηση του μυστηριώδους επισκέπτη ενώ επάνω του βρέθηκαν περίπου 370.000€.

Έκαναν την κηδεία της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ

Η "κηδεία της Ελλάδας", όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ (πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης το βράδυ της Παρασκευής στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:

"Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μάς άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία -Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...".

Δεν είναι πια αγνοούμενος ο Κυριάκος…

Να πάει ο Χριστόφιας στην κηδεία και να τους πει πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν αυτό το κτήνος ο Ντεκτάς!

Βρέθηκαν τα οστά του μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή του από Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές στο τουρκοκυπριακό χωριό Μπέκιογιου


Το Σάββατο η κηδεία του ήρωα της τουρκικής εισβολής Κυριάκου Γ. Χρίστου από την Κάτω Δερύνεια Αμμοχώστου

ΕΝΑ από τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος Ελληνοκυπρίων τον Αύγουστο 1974

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 10.30 π. μ., θα γίνει από την εκκλησία Αποστόλου Λουκά στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Αθανασίου Λεμεσού η κηδεία του ήρωα της τουρκικής εισβολής Κυριάκου Γ. Χρίστου από την Κάτω Δερύνεια Αμμοχώστου,

"Μεγάλη προσωπικότητα ο Ντεκτάς" λέει ο ραγιάς Χριστόφιας


Σφάξε με αγά μου να αγιάσω! ...


"Συνεπή στο όραμά του για διχοτόμηση" και "μεγάλη προσωπικότητα" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών χθες Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε, πως ο Ντενκτάς "ήταν συνεπής στο όραμα του για διχοτόμηση, η οποία ωστόσο δεν είναι αποδεκτή. Αυτή είναι ώρα θρήνου για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους της Τουρκίας".

Όπως είπε ακόμη, είχε επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στον οποίο διαβίβασε συλλυπητήρια και πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία και με τον γιο του Ντενκτάς, Σερντάρ.

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ, "άλμα" Δημοκρατικής Αριστεράς


Μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεκαέξι ποσοστιαίων μονάδων και θεαματική άνοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς καταγράφει  νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται πως έχει χάσει την τη στήριξή της από την ελληνική κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pubblic Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει κατά του μνημονίου, ενώ για τους περισσότερους ερωτηθέντες καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εντυπωσιακό στοιχείο αναμφισβήτητα είναι το άλμα της Δημοκρατικής Αριστεράς που εμφανίζεται πλέον ως τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο βάση της δημοσκόπησης, μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ! Η αποχή προσεγγίζει το 32,5%.

 Πιο αναλυτικά όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου: