Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Για τρίτη φορά άγονος ο διαγωνισμός για το τέμενος στην Αθήνα

Σε 45 μέρες η νέα προσπάθεια

Οι 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές
Ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι «άδοξα» τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων  Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του πρωθυπουργού πως «το τέμενος θα χτιστεί».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη  κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη.

Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτές,

Μάρτινς: Να φρεσκάρω τη μνήμη σας κ. Τσίπρα - Αυγή: Είσαι αλαζόνας (Video)

Με επιστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτινς, αποκαλύπτει την ερώτηση που προκάλεσε τη διακοπή της συνέντευξης του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Μάρτινς η ερώτηση που προκάλεσε την οργή Τσίπρα και οδήγησε στον άτακτο τερματισμό της συνέντευξης ήταν η εξής:

"Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ. Μπορείτε να μας πείτε τί σημαίνει αυτό;".

Στο φως σημαντικό ελληνικό ψηφιδωτό στην Καλαβρία


«Η αίθουσα των δράκων και των δελφινιών»

Το μεγαλύτερο εύρημα της ελληνιστικής περιόδου - Ο χώρος του ψηφιδωτού καταλαμβάνει περίπου 30 τ.μ.

Φοιτητές της αρχαιολογίας, από την Αργεντινή και την Ιταλία, έφεραν στο φως ένα σημαντικό ελληνικό ψηφιδωτό στο Μοναστεράτσε Μαρίνα, ένα χωριό 3.500 κατοίκων στην περιοχή της Καλαβρίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα της ελληνιστικής περιόδου, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, ενώ αυτή η ανακάλυψη συμπληρώνει τα ευρήματα που έφερε στο φως πέρυσι το φθινόπωρο ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι,

"Πόλεμο κήρυξαν" οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι. Χημικά και πετροπόλεμος στη ΔΩΔΩΝΗ.


-Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σήμερα στο εργοστάσιο γάλακτος της ΔΩΔΩΝΗΣ.
-Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι είχαν συλλαλητηρίο για να διαμαρτυρηθούν στη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας.
-Πετροπόλεμος και δεύτερη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σήμερα στο εργοστάσιο γάλακτος της ΔΩΔΩΝΗΣ, όπου οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι είχαν συλλαλητηρίο για να διαμαρτυρηθούν στη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας.

Ακολούθησε πετροπόλεμος από ορισμένους παραγωγούς και δεύτερη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ....

Σε παράκρουση η ΥΠΕΣ των Σκοπίων κατηγορεί την Ελλάδα για κλοπές πινακίδων αυτοκινήτων !

Η κυρία προφανώς έχει λαλήσει...

Από την αρχή της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα έχουν κλαπεί πινακίδες 25 οχημάτων από την ΠΓΔΜ δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα.

Ως επί το πλείστον,σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι κλοπές πινακίδων συνέβησαν στη Χανιώτη της Χαλκιδικής και στους Νέους Πόρους Πιερίας.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ δήλωσαν τις κλοπές αυτές στην Ελληνική Αστυνομία.

«Μέχρι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση από τους Έλληνες συναδέλφους.

H Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογική Ένωση στηρίζει τον Άρη Πουλιανό 700.000 (και όχι 300.000) χρόνων το κρανίο των Πετραλώνων, λέει η ΕΑΕ

Επιστολή του αδελφού Γ. Γάκη

Ο Καθηγητής κ. Αρης Πουλιανός , μέλος τού Μόνιμου Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρωπολογικών καί Εθνολογικών Επιστημών τής UNESCO , δικαιώνεται γιά μία ακόμη φορά από τήν διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Θεμελίωσε μέ ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία :

- ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
- ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
- ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Επίσης ,

Παραπομπή Μαντέλη για τη Siemens προτείνει ο εισαγγελέας

(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Η υπόθεση θα κριθεί χωριστά από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών καθώς έχει διαχωριστεί για τον πρώην υπουργό λόγω κινδύνου παραγραφής

Παπαδάκου Γιάννα

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η πρόταση υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής, και ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο,