Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Βελόπουλος: Δίνουμε 426.200 ευρώ για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών για τον ελληνικό κινηματογράφο!

κλικ για μεγέθυνση

15-9-2011

Εδώ λεφτά δεν έχουμε και δίνουμε 426.200 ευρώ για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών για τον ελληνικό κινηματογράφο!

Εδώ ισχύει η εξής ρήση: «όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε!!»

Γραφείο τύπου

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Κωστής Στεφανόπουλος


Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, καθώς υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο κ. Στεφανόπουλος διατηρεί τις αισθήσεις του και οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάστασή του.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στην Αίγινα, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Σε εφαρμογή το στρατιωτικό δόγμα Ελλάδας - Ισραήλ εναντίον Τουρκίας


Τελ Αβίβ, Γαβριήλ Χαρίτος

Η έγκυρη ισραηλινή ιστοσελίδα για θέματα άμυνας και διπλωματίας Depka file δημοσιεύει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι χθες, 14/9, και κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπ.Νετανιάχου, ετέθη σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το σύμφωνο αυτό είχε υπογραφεί την 4/9 - με την άφιξη του Έλληνα Υπουργού Αμύνης κ.Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο λόγος που ετέθη χθες σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ είναι οι απειλητικές κινήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για τα Δικαστικά γεωγραφικά όρια


Ημερομηνία : 15-09-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ.

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ενημέρωσε για το σημαντικό
ζήτημα του επανακαθορισμού των δικαστικών γεωγραφικών ορίων του νομού ο βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο Υπουργός αποδέχθηκε πλήρως, όπως και ο προκάτοχός του κ. Καστανίδης, την
αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος αφού παρέλαβε τις ομόφωνα θετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πολυγύρου και Ν.Προποντίδας, την θετική άποψη του Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και την εισήγηση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

Ενα μνημείο εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής καταρρέει

Το χωριό Δίλοφο

Οι κάτοικοι του Δίλοφου μαζεύουν χρήματα για να κάνουν αυτά που το κράτος δεν μπορεί

Όταν το κράτος δεν μπορεί, οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση. Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο ένα σπουδαίο μνημείο για τη Δυτική Μακεδονία, ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στο χωριό Δίλοφο Βοΐου Κοζάνης, καταρρέει και θα καταστραφεί εντελώς αν αφεθεί το έλεος του καιρού και δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες επεμβάσεις για την αποκατάστασή του.

Με τον χρόνο να μετράει ήδη αντίστροφα, οι κάτοικοι του χωριού κατάφεραν με έρανο να μαζέψουν περί τις 50.000 ευρώ. Με προεξάρχοντα τον κ. Τηλέμαχο Σαμαρά, έναν από τους 20 μόνιμους και δραστήριους κατοίκους του χωριού, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο κονδύλι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Εκοψαν 703 φυτά και δέντρα για να αναπλάσουν τη Ν. Παραλία


Δέντρα ηλικίας 30-40 ετών, θυσία στην ανάπλαση


Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Θυσία» 703 φυτά και τρεις αλέες στο βωμό της ανάπλασης της Νέας Παραλίας καταγγέλλουν «Οι φίλοι του πρασίνου Θεσσαλονίκης». «Με 7.500 θάμνους και 1.050 δέντρα θα γεμίσει πράσινο η παραλία», απαντά ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το θέμα δημιουργήθηκε με την έναρξη των εργασιών για τη β' φάση ανάπλασης της Νέας Παραλίας, δηλαδή το τμήμα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως το ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Μέλη του σωματείου «Οι φίλοι του πρασίνου Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησαν αυτοψία μετά τις πρώτες υλοτομήσεις και, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, διαπίστωσαν:

Εκτός προστασίας 5.000 στρέμμ. στο δρυμό του Ολύμπου


Τα 40.000 στρέμμ. απόλυτης προστασίας στον ορεινό όγκο θα μειωθούν σε 35.000


Σε τρεις ζώνες χωρίζεται το «βουνό των θεών» και μειώνεται ο πυρήνας απόλυτης προστασίας, σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον εθνικό δρυμό Ολύμπου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα τεθεί σε διαβούλευση για ένα μήνα.

Οι παρεμβάσεις φαίνεται ότι συνδέονται με πληροφορίες για αγορές μεγάλων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή από ξένους επενδυτές, κυρίως Ρώσους.

Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου, ο υψηλότερος στη χώρα και ο δεύτερος στα Βαλκάνια, καταλαμβάνει περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει σχεδόν κυκλικό σχήμα, με μέση διάμετρο 25 χλιόμετρα και περίμετρο 80 χιλιόμετρα.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου κτηματομεσιτών Νομού Χαλκιδικής


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΑΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1997
Γ.ΤΕΡΤΣΕΤΗ 8   Τ.Κ. 63100
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ  ΧΑΛ/ΚΗΣ
23710- 22810 ( ΓΡΑΦΕΙΟ )


ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΣΕΝΕΚΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    23710-23841  ΚΙΝ 6945-382505

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ    23740-71360  ΚΙΝ. 6982-501212