Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα

Μαύρος καπνός βγήκε πριν από λίγο από την Καπέλα Σιστίνα, γεγονός που δείχνει ότι ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πάπα.

Εδώ και μερικές ώρες, οι 115 Καρδινάλιοι που θα εκλέξουν το διάδοχο του Βενέδικτου του 16ου, ο οποίος έγινε ο πρώτος Πάπας μετά από αιώνες που παραιτήθηκε από την Αγία Έδρα, βρίσκονται σε απόλυτη απομόνωση.

Τώρα οι Καρδινάλιοι θα αποσσυρθούν στα ειδικά κελιά και η επόμενη ψηφοφορία θα γίνεια ύριο το μεσημέρι.

Γκαζάκια στα γραφεία Καλαφάτη, Ορφανού, Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη (Video)

Τα γραφεία τριών βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα άγνωστοι τοποθέτησαν ταυτόχρονα γκαζάκια στο γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών της ΝΔ Γιώργου Ορφανού και Κώστα Γκιουλέκα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestoday, την ώρα της επίθεσης στο γραφείο του κ. Ορφανού βρίσκονταν δύο συνεργάτες του οι οποίοι λόγω του καπνού αναγκάστηκαν να βγουν στο μπαλκόνι. Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα τους απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ στο γραφείο κατέφθασε και ο βουλευτής της ΝΔ.

Κλιματική αλλαγή: Ο βορράς γίνεται νότος!

Περίπου 26 εκατ. τετ. χλμ γης στον αρκτικό κύκλο «πρασινίζουν» ανάλογα με τις εποχές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο 34-41% από αυτά η βλάστηση αυξήθηκε (με πράσινο και γαλάζιο χρώμα), στο 3-5% μειώθηκε (κόκκινο) και στο 51-62% δεν παρουσίασε μεταβολές τα τελευταία 30 χρόνια. Η βλάστηση στο ένα τρίτο και πλέον του αρκτικού τοπίου, σημειώνουν, θυμίζει πλέον εκείνη που συναντάμε σε νοτιότερα μέρη Πηγή NASA's Goddard Space Flight Center Scientific Visualization Studio
Αποκτά βλάστηση και θερμοκρασίες που αντιστοιχούν σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη

Λαλίνα Φαφούτη

Καθώς οι πάγοι και τα χιόνια υποχωρούν οι αρκτικές περιοχές και τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη βλέπουν τα δέντρα να φυτρώνουν και τις θερμοκρασίες τους να ανεβαίνουν. Εν ολίγοις αποκτούν συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αρκετά νοτιότερες περιοχές, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που βασίστηκε σε νέα – και βελτιωμένα – δορυφορικά και επίγεια δεδομένα.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και διεξήχθη με τη συνεργασία 21 επιστημόνων και πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο,

ΑΤΕΙΘ: Διαμαρτυρία στο σιδηροδρομικό σταθμό από 200 φοιτητές

Σε συμβολικό αποκλεισμό γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα, για μία ώρα, περίπου 200 φοιτητές του ΑΤΕΙ-Θ και του ΑΠΘ εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο «Αθηνά».

Οι φοιτητές, κυρίως από τα Τμήματα Αυτοματισμού και Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΑΤΕΙ, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον ΟΣΕ, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και λίγο μετά τις 11 π.μ. απέκλεισαν συμβολικά τις γραμμές. Βασικά αιτήματά τους είναι να διατηρηθεί ως έχει το Τμήμα Αυτοματισμού και να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής προτείνοντας να μετατραπεί σε Τμήμα με κατευθύνσεις, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Τμήματα 'Εργων Υποδομής της χώρας.