Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΤΕΙΘ: Διαμαρτυρία στο σιδηροδρομικό σταθμό από 200 φοιτητές

Σε συμβολικό αποκλεισμό γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα, για μία ώρα, περίπου 200 φοιτητές του ΑΤΕΙ-Θ και του ΑΠΘ εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο «Αθηνά».

Οι φοιτητές, κυρίως από τα Τμήματα Αυτοματισμού και Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΑΤΕΙ, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον ΟΣΕ, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και λίγο μετά τις 11 π.μ. απέκλεισαν συμβολικά τις γραμμές. Βασικά αιτήματά τους είναι να διατηρηθεί ως έχει το Τμήμα Αυτοματισμού και να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής προτείνοντας να μετατραπεί σε Τμήμα με κατευθύνσεις, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα Τμήματα 'Εργων Υποδομής της χώρας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητές των Τμημάτων Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, οι οποίοι αντιτίθεται στην συγχώνευση των ξενόγλωσσων Τμημάτων σε ένα.

Συνεχίζουν την απεργία πείνας

Την ίδια ώρα, μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετέβησαν στα Μουδανιά για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές που συνεχίζουν την απεργίας πείνας έξω από το κτίριο του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών. Οι φοιτητές αντιδρούν στη μεταφορά του Τμήματός τους στο Μεσολόγγι ζητώντας να υπαχθούν στις μεταβατικές διατάξεις για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εκεί που τις ξεκίνησαν. Η συντριπτική πλειονότητα έχει δηλώσει πως θα αναγκαστεί να διακόψει τη φοίτηση στο Τμήμα, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στο Μεσολόγγι.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές θεωρούν ότι το τροποποιημένο σχέδιο «Αθηνά» έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το ΑΤΕΙ-Θ και συνεχίζουν τον αγώνα τους για την συνολική απόσυρσή του, ενώ αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., και οι διοικητικοί σκοπεύουν να κλείσουν τη διασταύρωση του Α-ΤΕΙΘ για μισή ώρα. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, κατά πάσα πιθανότητα, και οι φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. «Θεωρούμε ότι πρέπει να ανοίξει σιγά-σιγά το ίδρυμα διότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, αφού παραμένει κλειστό από το τέλος Γενάρη», επισήμανε ο γραμματέας της ΔΑΠ του ΑΤΕΙΘ, Χρυσόστομος Τσατσούλης αναφερόμενος στην εξεταστική.

Κατάληψη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Κατάληψη σε όλες τις δομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Φλώρινα και στην Κοζάνη, πραγματοποιούν από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την Πέμπτη οι διοικητικοί του υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του ιδρύματος.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου μαζί με τους συλλόγους φοιτητών και αποφοίτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απηύθυναν πρόσκληση στους πολίτες της περιοχής και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο την απόσυρση του σχεδίου “Αθηνά” και την ενίσχυση των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Αύριο, Τετάρτη, φοιτητές και σπουδαστές, υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε κοινή συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της Κοζάνης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: