Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου αρνήθηκε να βραβευθεί από τον Βουλευτή της ΝΔ Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη

Ενταση επικράτησε σε εκδήλωση του δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα, όταν μια δασκάλα του Εβρου, η Χαρά Νικοπούλου που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας:

«Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».

Ο βουλευτής της ΝΔ «πάγωσε» και στη συνέχεια της απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει η ιστορία»,

Το νερό της Γης και της Σελήνης έχουν κοινή προέλευση

Νέα στοιχεία για το νερό της Σελήνης. Τι έδειξε η σύγκριση με αυτό της Γης

Το νερό στο εσωτερικό της Γης και της Σελήνης φαίνεται πως έχει κοινή προέλευση, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Η νέα μελέτη, δείχνει ότι η Γη είχε αρκετό νερό για να «χαρίσει» και στον δορυφόρο της. Παραμένει, όμως, ερωτηματικό πού βρήκε η πρωτο-Γη το δικό της αρχικό νερό και κατά πόσο το πήρε από αστεροειδείς και κομήτες ή αν εξαρχής γεννήθηκε με αυτό στα σπλάχνα της, καθώς οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ακόμα δεν έχουν την οριστική απάντηση.

Τα νέα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό "Science" με επικεφαλής τον γεωχημικό Αλμπέρτο Σάαλ του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, προέκυψαν από μια νέα ανάλυση δειγμάτων σεληνιακών βράχων που μετέφεραν οι αμερικανικές αποστολές «Απόλλων» το 1971 και 1972.

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επέτειο της Άλωσης

Σύλληψη ενός ατόμου και έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα από τις τουρκικές αρχές μετά την αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στη σύλληψη ενός ατόμου μετά την αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προχώρησαν οι τουρκικές αρχές που αναζητούν δύο ακόμα υπόπτους.

Η δολοφονία βάσει του σχεδίου θα πραγματοποιούνταν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις 29 Μαΐου, ημέρα επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Απόστολος Πάνας για την καθαριότητα στην Καλλικράτεια


Χαλκιδική, 9 ΜΑΙΟΥ 2013

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Με το Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Νέας Καλλικράτειας κ. Κώστα Πασσαλή  είχε συνάντηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος

To θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα στη καθαριότητα στη Δημοτική Ενότητα Κάλλικράτειας καθώς και στα τοπικά διαμερίσματα της.

Ο κ. Πάνας τόνισε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που η αύξηση του πληθυσμού είναι τεράστια

Ένταση από το πρωί στη Χαλκιδική

φωτο αρχείου
Χημικά στους διαδηλωτές που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού

Ένταση επικρατεί από το πρωί στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική.

Κάτοικοι της περιοχής, που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, «ανέβηκαν» στο βουνό, περιοχή δασική και δύσβατη, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασίες που πραγματοποιεί στην περιοχή η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Μόλις είδαν αστυνομικούς, οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν διάφορα αντικείμενα προς το μέρος τους.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι διαδηλωτές «απρόκλητα» πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.