Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο» για την τοποθέτηση του αδριάντα του Κ. Καραμανλή


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, καθώς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες, όπως ανέφερε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Ο εισαγγελέας μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε να συνεχιστούν οι εργασίες. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας και η καινούργια δημοτική αρχή θα κληθεί να κάνει τα αποκαλυπτήρια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος : Θα παρακολουθούμε και σήμερα και αύριο από κοντά όλα τα τεκταινόμενα (Video)


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Θα παρακολουθούμε και σήμερα και αύριο από κοντά όλα τα τεκταινόμενα στην πόλη μας και θα παρεμβαίνουμε δυναμικά και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Στις 23 Ιουνίου 2010 αφού είπα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους Θεσσαλονικείς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσα ότι δεν θα υποβάλλω για 4η φορά υποψηφιότητα για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ήταν μία προσωπική μου απόφαση, γιατί θεώρησα ότι μετά από 12 χρόνια στην τιμημένη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης έπρεπε να παραδώσω τη σκυτάλη.

Σε 10 ημέρες παραδίδω τη σκυτάλη στη νέα Διοίκηση και της εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό όλων μας.

O πύργος των Μαριανών


Ο πύργος των Μαριανών βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βόρεια του αρχαιολογικού χώρου και του σημερινού οικισμού της Ολύνθου (πρώην Μυριόφυτο) στην αριστερή πλευρά του επαρχιακού δρόμου προς Πολύγυρο. (40ο18’52’’Ν 23ο20’43’’Ε) Η πρόσβαση είναι εφικτή χωρίς δυσκολία.

Ο πύργος χτίστηκε το 1374 και αποτελούσε κέντρο κτήματος της Μονής Δοχειαρείου.
To 1373, η Μεγάλη Δομεστίκισσα, Άννα Καντακουζηνή η Παλαιολογίνα, κάτοχος ενός κτήματος στα Αμαριανά (Mαριανά) της Καλαμαριάς, θα το πουλήσει με την έγκριση του άντρα της στη Μονή Δοχειαρίου στο τρίτο της αξίας του (600 υπέρπυρα, πληρωμένα σε 600 ουγγιές βενετικών δουκάτων).Το υπόλοιπο της αξίας θα θεωρηθεί δωρεά στη Μονή προς σωτηρίαν ψυχής. [1] (εικ.3)