Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Άγιος Αχίλλειος, το νησί της Μικρής Πρέσπας

Οι πρώτες αχτίδες φωτός αποκαλύπτουν εδώ, ένα ονειρικό τοπίο. Τα σκουρόχρωμα μπλε νερά της Μικρής Πρέσπας και οι πάντα λευκές κορυφές των γειτονικών βουνών περιτριγυρίζουν το μικροσκοπικό νησάκι, με τα μόλις 11 πετρόχτιστα σπίτια και τις παλαιές εκκλησιές που μαρτυρούν την  πλούσια θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

To χωριό του Αγίου Αχίλλειου έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία για την αυτήν την ακριτική περιοχή στα βόρεια της χώρας μας. Από τον 10ο αι. αναγέρθηκαν εδώ πανέμορφοι βυζαντινοί ναοί, μερικοί από τους οποίους σώζονται έως σήμερα.

Παρόλο που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το «μήλον της έριδος» για Ελλάδα και Π.Γ.Δ.Μ, σήμερα αποτελεί αδιαμφισβήτητη «ιδιοκτησία» πολλών αποδημητικών πουλιών,

Το επόμενο «λιμάνι» του Voyager

Εδώ και λίγες εβδομάδες το διαστημικό σκάφος Voyager 1 ταξιδεύει στο διαστρικό κενό έχοντας εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αποστολής το σκάφος έχει καύσιμα και τεχνική δυνατότητα να συνεχίσει την εξερεύνηση του Διαστήματος μέχρι το 2025.

Με βάση την πορεία που ακολουθεί αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το Voyager 1 θα φτάσει τελικά σε απόσταση 1,5 έτους φωτός από ένα άστρο της Καμηλοπάρδαλης, ενός αστερισμού που είναι ορατός από το βόρειο ημισφαίριο.

Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Φύσσα - Τι υποστήριξε στην απολογία του

«ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ - ΧΑΛΑΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με ισχυρή δύναμη αστυνομίας στη ΓΑΔΑ. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, σε χρόνο που θα κρίνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.

Ισπανία: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος δεν θα "παραιτηθεί από τον θρόνο" παρά τα προβλήματα υγείας του

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος «δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από τον θρόνο», παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο αριστερό του ισχίο.

Ο 75χρονος βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναμένεται να χειρουργηθεί «τις επόμενες ημέρες στη Μαδρίτη» εξαιτίας μιας μόλυνσης μετά την επέμβαση αρθροπλαστικής στην οποία είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού παλατιού Ραφαέλ Σποτόρνο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για την όγδοη επέμβαση στην οποία υποβάλλεται ο ισπανός μονάρχης τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η τελευταία εκ των οποίων ήταν τον Μάρτιο για δισκοκήλη.

Ν. Νικολόπουλος: Δολοφονική η επίθεση κατά Καμμένου, από προβοκάτορες

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκου Νικολόπουλου, κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένος και εν συνεχεία της νοσηλείας του στο Ναυτικό Νοσοκομείο, ερωτηθείς σήμερα από τα ΜΜΕ ο κ. Ν. Νικολόπουλος είπε:

«Απαντώντας ευθέως σχετικά με την παρουσία μου στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου, μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Κερατσίνι, από κάποιους ελάχιστους προβοκάτορες, σας αναφέρω τα εξής:

Το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε προγραμματισμένη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κατά την οποία ο κ. Καμμένος μου πρότεινε να μεταβούμε μαζί στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να αφήσουμε λίγα λουλούδια.