Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ισπανία: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος δεν θα "παραιτηθεί από τον θρόνο" παρά τα προβλήματα υγείας του

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος «δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από τον θρόνο», παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο αριστερό του ισχίο.

Ο 75χρονος βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναμένεται να χειρουργηθεί «τις επόμενες ημέρες στη Μαδρίτη» εξαιτίας μιας μόλυνσης μετά την επέμβαση αρθροπλαστικής στην οποία είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού παλατιού Ραφαέλ Σποτόρνο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για την όγδοη επέμβαση στην οποία υποβάλλεται ο ισπανός μονάρχης τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η τελευταία εκ των οποίων ήταν τον Μάρτιο για δισκοκήλη.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Χουάν Κάρλος είχε κάνει αρθροπλαστική στο αριστερό του ισχίο, καθώς υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα.

Στα τέλη Απριλίου 2012 είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί ισχίο εξαιτίας μιας εξάρθρωσης. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 14 Απριλίου, είχε υποβληθεί σε αρθροπλαστική στο ίδιο ισχίο.

Τον Μάιο του 2010 είχε χειρουργηθεί για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όγκο από τον πνεύμονα. Τον Ιούνιο του 2011 του τοποθέτησαν τεχνητό γόνατο και τον Σεπτέμβριο υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος ανέβηκε στον θρόνο το 1975, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, και χαίρει ακόμη μεγάλης δημοτικότητας στην Ισπανία.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: