Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το βάψιμο των κόκκινων αβγών στις ενορίες του Κολινδρού


Εδώ και 27 χρόνια στον Κολινδρό συνηθίζεται την ημέρα της Λαμπρής, στον εσπερινό της Αγάπης να μοιράζονται σε όλους τους κατοίκους κόκκινα αβγά.

Ο εσπερινός της Αγάπης τελείται στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και είναι σύμφωνα με το κολινδρινό έθιμο «Μονοκλησιά».

Η προετοιμασία και το βάψιμο των κόκκινων αβγών γίνεται την Μεγάλη Τετάρτη στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού Αγίας  Θεοδώρας. Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, με την καθοδήγηση του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού Δημητρίου Χλεμέ, βάφουν 600 περίπου κόκκινα αβγά, τα οποία προηγουμένως γυναίκες του Κολινδρού  έχουν βράσει στα σπίτια τους.

Ευχές από τον Γιώργο Πιπερόπουλο

κλικ για μεγέθυνση

Μαξίμου: Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Πούτιν για αγωγό, επενδύσεις και εξαγωγές

Σαφώς ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική αποστολή στη Μόσχα, για τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για μια ιστορικής σημασίας συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων. Όπως αναφέρουν, οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα, κάτι που αποτυπώθηκε στις συμφωνίες  που υπεγράφησαν, αλλά και στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Πούτιν από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης η ρωσική πλευρά εκδήλωσε εκτεταμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις, σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ξεκινά η ανάπλαση κεντρικής και παραλιακής οδού Τ.Κ. Μεταμόρφωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά η ανάπλαση κεντρικής και παραλιακής οδού Τ.Κ. Μεταμόρφωσης

Ένα ακόμη έργο για τον Δήμο Πολυγύρου ξεκινά από σήμερα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης στην ανάδοχο εταιρεία και συγκεκριμένα η «Ανάπλαση της παραλιακής και κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης».

Το έργο, προϋπολογισμού 1.011.972,57 € χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη», άξονας προτεραιότητας «07-Αειφόρος ανάπτυξης και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» και έχει συνολική προθεσμία περάτωσης τους δέκα επτά μήνες.

Δύο νέα απορριμματοφόρα και ένα καλαθοφόρο όχημα στο Δήμο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέα απορριμματοφόρα
και ένα καλαθοφόρο όχημα στο Δήμο Πολυγύρου

Με δύο νέα απορριμματοφόρα και ένα καλαθοφόρο όχημα ενισχύεται ο εξοπλισμός του Δήμου Πολυγύρου από σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου 2015. Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου, κ. Αστέριου Ζωγράφου, και την οικονομική στήριξη από τις εταιρείες Eurotel Princess και Ikos Olivia ενισχύεται ο στόλος του δήμου με τρία οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στον ηλεκτροφωτισμό, ιδιαίτερα για την επόμενη περίοδο (Πάσχα, καλοκαίρι) όπου ο πληθυσμός της περιοχής μας αυξάνεται.