Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γραπτή τοποθέτηση της ΠΑΕ Ηρακλής


Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό ‘σήμερα’ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα.

Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Ελληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το ‘απόλυτο κακό του χώρου’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, τον ΗΡΑΚΛΗ, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Κάμερες-φύλακες στο Σέιχ Σου


Στην τσιμπίδα του “μεγάλου αδελφού” θα πιάνονται στο εξής όσοι επιχειρούν να ανάψουν φωτιά ή να πετάξουν σκουπίδια και μπάζα. Οι 16 περιστρεφόμενες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη Μαΐου.

Της Φανής Σοβιτσλή
Fsovitsli@makthes.gr

Στην τσιμπίδα του “Μεγάλου αδελφού” που διαθέτει 16 περιστρεφόμενες κάμερες, οι οποίες θα επιτηρούν όλη την έκταση του δάσους του Σέιχ Σου, θα πιάνονται στο εξής όσοι επιχειρούν να ανάψουν φωτιά ή να πετάξουν σκουπίδια και μπάζα. Το σύστημα θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ανιχνεύει οποιαδήποτε εστία φωτιάς τυχόν προκληθεί και γενικά θα παρακολουθεί οτιδήποτε κινείται μέσα στο δάσος.

Το νέο σύστημα επιτήρησης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Μαΐου ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που έχει αρχίσει από την Πρωτομαγιά.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον Θανάση Βέγγο


Γράφει η Μαρία Τσόγκα

Θα ζει μέσα από τις ταινίες του

Σε ηλικία 84 χρονών «έφυγε» από τη ζωή χθες, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.

Ο «καλός μας άνθρωπος», δημιούργησε τον τύπο του κατατρεγμένου Έλληνα που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, προσπαθώντας να επιβιώσει.

Άνθρωπος για όλες τις δουλειές, άνεργος, ονειροπόλος  και επεισοδιακός κατάσκοπος, ενσάρκωσε εκατοντάδες ρόλους στη μεγάλη οθόνη και στην τηλεόραση, καθιερώνοντας έναν χαρακτήρα άμεσα αναγνωρίσιμο, με συγκεκριμένη συμπεριφορά και κινησιολογία.

Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927 από το Βασίλη και της Ευδοκία Βέγγου. Ο πατέρας του Βέγγου είχε λάβει ενεργό μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών και εργαζόταν ως υπάλληλος στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας στο Φάληρο.

«Φιλί ζωής» στις αρχαιότητες των Αβδήρων


Το έργο «Συντήρηση - αποκατάσταση - ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας - Θράκης 2007- 2013» (στον Αξονα Προτεραιότητας 9, Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη) μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων, από τους σημαντικότερους της Θράκης, ανασκάπτεται από το 1950. Στο μεγαλύτερο σε έκταση ανασκαμμένο τμήμα, που αποτελεί τον κυρίως επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, έχουν γίνει εργασίες συντήρησης κατά το παρελθόν από τη ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν έχουν τέλος οι... περιπέτειες του σταθμού «Παπάφη»


Δεν έχει τέλος, όπως όλα δείχνουν, η... περιπέτεια του σταθμού του μετρό «Παπάφη». Μπορεί η διοίκηση του ιδρύματος και η «Αττικό Μετρό ΑΕ» να βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν από τη μεταξύ τους συμφωνία, που θα απεμπλέξει την κατασκευή του σταθμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως ξεκινά νέα περιπέτεια για το σταθμό, από τους απόφοιτους του ιδρύματος.

Ετσι, οι απόφοιτοι του Παπάφειου Ορφανοτροφείου προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης τόσο για την απαλλοτρίωση 907,16 τ.μ. από τον αύλειο χώρο του ιδρύματος, όσο και για την κοπή δέντρων από την αυλή του Παπαφείου. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπός τους, Αναστάσιος Ζώτος, κατατίθεται από την πλευρά τους μήνυση εναντίον του διοικητικού συμβουλίου (το οποίο συναίνεσε στο να αρθούν οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί στο ΣτΕ) για απιστία και παράβαση καθήκοντος!

Β.Παπαγεωργόπουλος:Έγκαιρα μέτρα και αποφάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών πριν να είναι πολύ αργά.


Ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης έστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων. Σκανδαλίδης σχετικά με  το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στο Νομό Θεσσαλονίκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της προ 3 μηνών επιστολής – παρέμβασής μας (22-2-11 με αρ. πρωτ. εισερχ. στο Υπουργείο σας 93927/1-3-11) για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στο Νομό Θεσσαλονίκης, διαπιστώνουμε με μεγάλη απογοήτευση ότι αυτά που προτείναμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΤΕΔΚ, ΠΚΜ, ΑΝΕΘ, Δήμοι). αγνοήθηκαν για μια ακόμη φορά μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων (απ. πρωτ. 95790 & 95789/28-4-11) με θέμα την έγκριση βιοκτόνων σκευασμάτων για την καταπολέμηση κουνουπιών από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ούτε το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης εγκρίθηκε, ούτε πήραν έγκριση μια σειρά βιοκτόνων σκευασμάτων, φτηνών και αποτελεσματικών που προτάθηκαν.