Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Άγριος καυγάς Κασιδιάρη - Γεωργιάδη: «Άντε πούλα καμιά εγκυκλοπαίδεια» (Βίντεο)


ENTAΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ


 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν σήμερα οι δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «αλαζόνες» τους βουλευτές, κατηγορώντας τους πως δεν κάνουν περικοπές στις δικές του απολαβές αλλά προτιμούν να κόβουν μισθούς και συντάξεις.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως δεν είναι δυνατόν ο κάθε βουλευτής να αμοίβεται με 7.000 ευρώ το μήνα την ώρα που ο νεοεισερχόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις παίρνει μόλις 850 ευρώ.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε ψέμα τη δήλωση του κ. Κασιδιάρη αλλά και της Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία έσπευσε να διευκρινίσει πως το ποσό αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ποιον αναφέρθηκε η Ντόρα με την φράση: " Μα, ακόμα να τον πείσετε;"

Επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας  Σκανδαλίδης κατέληξε να μην ψηφίσει τα μέτρα και θα προτιμήσει να απουσιάσει από την αποψινή ψηφοφορία. Αν αυτό συμβεί τότε θα ευρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ αφού ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» ότι καταψήφιση των μέτρων σημαίνει ότι οι «δρόμοι θα χωρίσουν».

Αν απουσιάσει ο κ. Σκανδαλίδης από την ψηφοφορία τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα τόσο ο Γιάννης Κουτσούκος όσο και ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο τελευταίος, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους ανέπτυξε το γνωστό σκεπτικό του κατά των μέτρων, παρόντος και του Ανδρέα Λοβέρδου, οπότε παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη για να ρωτήσει :

Αλ. Τσίπρας σε βουλευτές ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ: Μην ψηφίσετε το Μνημόνιο III

«Η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό είναι πάνω από κάθε κομματική πειθαρχία» τόνισε

Κάλεσμα στους βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσουν το Μνημόνιο III απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό είναι πάνω από κάθε εφήμερη κομματική πειθαρχία».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής: «Σήμερα καλείται η Βουλή να αντιστοιχηθεί στη λαϊκή βούληση. Απευθυνόμαστε λοιπόν στους βουλευτές που μόλις στις τελευταίες εκλογές εξελέγησαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων του μνημονίου. Ειδικότερα καλούμε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Φιλώντας για τελευταία φορά τα χέρια που ευλόγησαν επί 38 χρόνια το λαό της Ροδόπης


ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Καθεδρικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Κομοτηνής αύριο στις 2 το μεσημέρι προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου

Κλειστά θα είναι αύριο γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που έχουν έδρα στην Ροδόπη θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι

Η τελευταία κηδεία μητροπολίτη στη Κομοτηνή έγινε στις 26 Δεκεμβρίου του 1952

Μία άγνωστη αιγύπτια πριγκίπισσα στο φως

Την «βρήκαν» αρχαιολόγοι πλησίον του Καΐρου

Θερμού Μαρία

Τον τάφο άγνωστης, αιγύπτιας πριγκίπισσας έφεραν στο φως αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Τσεχίας στην περιοχή του Αμπουκίρ, πλησίον του Καΐρου. Σύμφωνα με τις επιγραφές, στα ιερογλυφικά βεβαίως, το όνομά της ήταν Σερτ Νεμπτί, κόρη του Φαραώ Μεν Σάλμπο, ο οποίος επίσης είναι άγνωστος για τους αρχαιολόγους. Οσο για την χρονολόγηση του τάφου ανάγεται στο 2500 π. Χ. στην περίοδο της 5ης Δυναστείας.

Το όνομα της πριγκίπισσας αναφέρεται στις επιγραφές που βρίσκονται σε τέσσερις ασβεστολιθικές στήλες στον προθάλαμο του τάφου της. Επίσης όμως έχει αποκαλυφθεί ένας προθάλαμος με τις σαρκοφάγους τεσσάρων αξιωματούχων καθώς και με αγάλματα ανδρών, γυναικών και ενός παιδιού.

Αποχώρησε έξαλλος από το MEGA ο Νικήτας Κακλαμάνης! (Bίντεο)



ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟ ΚΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

 Άγριος καυγάς μεταξύ του Νικήτα Κακλαμάνη και του Δημήτρη Στρατούλη σημειώθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA με αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ να αποχωρήσει έξαλλος από το στούντιο.

Αφορμή για την σκληρή κόντρα στάθηκε η συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον γερμανό ομόλογό του.

«Οταν είχε πάει ο κ. Τσίπρας στη Γερμανία ο ομόλογός του, τού είπε μην ανοίξεις το στόμα σου και πεις αυτά τα πράγματα γιατί εγώ θα αναγκαστώ να πάρω θέση και θα πω αντίθετα» ξεκίνησε να λέει ο κ. Κακλαμάνης. Για να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ισχύει αυτό».

Παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας στο Λύκειο του Αριστοτέλη

Θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2013, όταν ολοκληρωθούν τα έργα

Θερμού Μαρία

Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ιδανικότερο χώρο για ένα συνέδριο Φιλοσοφίας από τις αρχαίες φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας. Ετσι το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας τον Αύγουστο του 2013 θα φιλοξενηθεί ως προς την εναρκτήρια συνεδρία του τουλάχιστον, στο Λύκειο του Αριστοτέλη.

Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα είναι έτοιμο, καθώς το έργο της συντήρησης, της προστασίας του με στέγαστρα και της διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου γενικότερα, ώστε να μπορεί να δεχθεί επισκέπτες έχει καθυστερήσει …μερικά χρόνια, συγκεκριμένα 15 από την αποκάλυψη των καταλοίπων του στο κέντρο της πόλης στην οδό Ρηγίλλης.

"Πηγή Ζωής": Παρουσίαση προγράμματος ηλεκτρονικής καταγραφής και συντονισμού αιμοδοτών

ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ


Θεσσαλονίκη 4/11/2012
Αρ. πρωτ.102/2012

Δελτίο τύπου

Το νέο υπερσύχρονο – πρωτοποριακό και μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταγραφής και συντονισμού εθελοντών- αιμοδοτών και ληπτών - ατόμων με μεσογειακή αναιμία σε πανελλαδικό επίπεδο, θα παρουσιάσει το προεδρείο του «Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία – ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», που έχει και την ευθύνη συντονισμού του προγράμματος.

 Η παρουσίαση – συνέντευξη τύπου θα γίνει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 11:30 το πρωί στα γραφείου του Συνδέσμου στην Οδό Αγίας Σοφίας 46 - 1ος όροφος.

Πρώτη η Ελλάδα σε νεκρούς από τροχαία ατυχήματα

Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στις πιο... θανατηφόρες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη

«Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούνται επικίνδυνες με κριτήριο τους ανθρώπους που δυνητικά σκοτώνονται κάθε χρόνο ανά εκατομμύριο οχημάτων που κινούνται στους δρόμους τους», εξηγεί ο Ευγένιος Πετούμενος, υπεύθυνος προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Παύλος Μυλωνάς». Σύμφωνα με τα στοιχεία, την έκτη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ήπειρος, την ένατη θέση η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τη δέκατη η Δυτική Μακεδονία.

Όπως αναφέρει ο κ. Πετούμενος, «αν λόγου χάριν στους δρόμους της Ανατολικής Μακεδονίας κινούνται ετησίως ένα εκατομμύριο οχήματα, οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα είναι 669, στην Ήπειρο ανά εκατομμύριο οχημάτων οι νεκροί είναι 681 και στη Δυτική Μακεδονία 560.

Λεύκωμα: Υδάτινοι δρόμοι της βόρειας Ελλάδας

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος «Υδάτινοι δρόμοι της Βόρειας Ελλάδας» θα γίνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου (18.00) στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α).

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι συντελεστές του: ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, ο ομότιμος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Ιωάννης Χασιώτης, ο συγγραφέας Θανάσης Γεωργιάδης κι ο φωτογράφος Γεώργιος Πούπης. Αντίτυπα της έκδοσης θα μοιραστούν στο κοινό μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Η… αλλόκοτη υπογραφή του Αντώνη Ρουπακιώτη στο πολυνομοσχέδιο


Μπορεί οι πιέσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να απέδωσαν τόπο και Αντώνης Ρουπακιώτης να έβαλε εν τέλει την υπογραφή του στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα των 13,5 δισ., ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται πως βρήκε τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του.

Για την ακρίβεια, όσοι θα είδαν το νομοσχέδιο των 750 σελίδων, θα διαπίστωσαν ότι η υπογραφή του Αντώνη Ρουπακιώτη, μοίαζει περισσότερο με… ορνιθοσκάλισμα, παρά με «τζίφρα» υπουργού.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ κάτω από τις υπογραφές των υπόλοιπων υπουργών εμφανίζεται ολογράφως το ονοματεπώνυμο τους, ο κ. Ρουπακιώτης δεν μπήκε καν… στον κόπο να το γράψει…