Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Πιπερόπουλος: Matteo Renzi «o άνθρωπος των κατεδαφίσεων»!...

Με την ανατροπή και παραίτηση του Πρωθυπουργού κ Letta που προκλήθηκε από εσωκομματικές τριβές, προς τον Πρωθυπουργικό θώκο της γειτονικής μας Ιταλίας με Προεδρική εντολή σχηματισμού νέας Κυβέρνησης, και χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών για 3η φορά, οδεύει ο 39χρονος κ Renzi που είναι Δήμαρχος της Φλωρεντίας από το 2009.
Τα Ιταλικά και Διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν με έμφαση το γεγονός ότι ο κ Renzi, που γεννήθηκε στην Φλωρεντία τον Ιανουάριο του 1975, θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός, ακόμη νεότερος κατά 2 μήνες και από τον Μουσολίνι όταν εκείνος κατέλαβε τον Πρωθυπουργικό θώκο το 1922.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά ‘μαγειρέματα’ που αφορούν στα Υπουργικά χαρτοφυλάκια και καίριες Κυβερνητικές θέσεις αλλά ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ανέθεσε στον κ Renzi που εκπροσωπεί το Κέντρο-Αριστερό Κόμμα την εντολή σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης

Χρυσή Αυγή: Κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ για την αναστολή της χρηματοδότησης της

Χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχει στην φαρέτρα του, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αντισυνταγματικής αναστολής χρηματοδότησης του κόμματος.

Συνοπτικά, η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Η επίμαχη ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης είναι αντισυνταγματική, καθώς είναι «φωτογραφική». Ο νόμος πρέπει να θεσπίζει κανόνες οι οποίοι να είναι γενικοί και απρόσωποι και να ρυθμίζουν γενικά μια κατάσταση.

Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ Γιώργο Σπανό για λαθρεμπορία καυσίμων

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει συλληφθεί ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος του Ατρομήτου, κ. Γιώργος Σπανός, ενώ στους άμεσα εμπλεκόμενους είναι και άλλοι πρόεδροι ΠΑΕ.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 14 άτομα και δύο κρατικοί λειτουργοί που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας.

Κατά της άρσης ασυλίας του Π. Καμμένου ψήφισε η Βουλή

Αθήνα

Κατά της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισε η Βουλή, απορρίπτοντας τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για δύο υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο διευθυντής του Σκάι, Άρης Πορτοσάλτε.

Σε σύνολο 207 ψηφισάντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 155 βουλευτές, υπέρ 39, 12 παρών και ένας λευκό.

Για την δεύτερη υπόθεση, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 138 βουλευτές,

Ίντριγκες και μεγάλο παρασκήνιο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Περίεργες παρασκηνιακές κινήσεις ετερόκλητων ομάδων και μεμονωμένων στελεχών καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο περίεργες, που ακόμη και οι πλέον έμπειροι από τις παλιοσειρές της Χαριλάου Τρικούπη, δεν μπορούν να εξηγήσουν. Παρά το γεγονός ότι διαπιστώνουν πως κοινός τόπος είναι η διεκδίκηση της αρχηγίας στην μετά-Βενιζέλο εποχή, η οποία τοποθετείται με απώτατο χρονικό ορίζοντα την επομένη των βουλευτικών εκλογών, αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ κινηθεί κοντά στα μονοψήφια νούμερα που του δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης και μια μικρή ομάδα πολιτικών του φίλων, δεν κρύβουν την επιθυμία τους να συνεργαστούν (μετά τις βουλευτικές εκλογές) με τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αυτό δεν βλέπουν ότι αυτό μπορεί να γίνει με πρόεδρο του Ευ. Βενιζέλο.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ η Μαριλένα Κοππά

Είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους 58.

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Μαριλένα Κοππά, επισημοποιώντας ένα ουσιαστικά προαναγγελθέν "διαζύγιο" με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Πάχτας: Θα έχουμε θύματα εάν ψηφίσετε δημοτική αρχή που θα εναντιωθεί στην εξόρυξη χρυσού (Video)

Για κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων στην περιοχή της Χαλκιδικής σε περίπτωση που από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκύψει δημοτική αρχή που θα εναντιωθεί στην εξόρυξη χρυσού, έκανε λόγο Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη.
«Την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.