Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ρήγμα στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά, δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό (Video)


Η παραλία του Μύρτου, μιά από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ιονίου, δεν υπάρχει πια όπως τη ξέραμε. Μετά το σεισμό της Κυριακής στην Κεφαλονιά κόπηκε στα δύο!

Οι νέες εικόνες από την περιοχή δείχνουν ότι ο Χάρακας, ο γκρεμός ανάμεσα στην πανέμορφη παραλία και το δρόμο, απέκτησε ένα τεράστιο σχίσμα, μια νέα χαράδρα!

Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας: Κοπή βασιλόπιτας και παραδοσιακό γλέντι

κλικ για μεγέθυνση

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το Κάστρο της Μονεμβασιάς

Με το έργο αυτό θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα αστάθειας των βραχωδών πρανών, στον χώρο του κάστρου της Μονεμβασιάς, με αποτέλεσμα την προστασία του μοναδικού αυτού πολιτιστικού Μνημείου από τις καταπτώσεις βράχων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ

Στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) εντάχθηκε, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, η σταθεροποίηση βραχωδών πρανών στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 2.500.000 ευρώ και με τελικό δικαιούχο τον δήμο Μονεμβασιάς.

Ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά

Την Τρίτην 28 Ιανουαρίου 1941 ο Βασιλεύς προήδρευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώνοντας με βαθειά συγκίνηση την κατάσταση  της υγείας του Ιωάννη Μεταξά, ζήτησε από τους Υπουργούς να παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα. Την επομένη το πρωί ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κυβέρνηση στον Αλέξανδρο Κορυζή, Διοικητήν της Εθνικής Τράπεζας, τέως Yπουργό Κοινωνικής Προνοίας της Κυβερνήσεως του Ιωάννη Μεταξά.

 Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941, αφού την προηγουμένη κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων. Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογεγραμμένο από 12 Έλληνες ιατρούς ήταν το εξής: