Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το Στοίχημα της Εξωτερικής Πολιτικής

του Ηλία Κουσκουβέλη
Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων

Σήμερα διάγουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και κρίσης τής πολιτικής.  Ωστόσο δεν πρέπει ο δημόσιος διάλογος και οι ενέργειες μας να αναλώνονται μόνο σε αυτά τα δύο ζητήματα.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο περιορίζουμε το εύρος στο οποίο αναζητούμε λύσεις, τόσο περιορίζονται και οι επιλογές μας.  Η Ελλάδα σήμερα, για να γιατρέψει τις παθογένειες της, έχει ανάγκη από μια ολιστική θεραπεία.  Θα πρέπει να βρούμε ποιες είναι οι άλλες πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να μην απωλέσουμε την ισχύ μας, να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα, που μπορεί να συμπεριφέρεται στρατηγικά, με ευελιξία, αποτελεσματικότητα και εξυπνάδα. 

Ελληνίδα χορεύει ποντιακούς χορούς σε τούρκικο talent show


Ἡ μικρὴ Πόντια Ἑλληνίδα (Karadenizli Rum) Μπιούσρα Γκεντς (Busra Genc) «μαγεύει» τὴν Τουρκία, σὲ πρόγραμμα τῆς τουρκικῆς τηλεόρασης, μὲ ποντιακὰ τραγούδια καὶ χορούς!

Πηγή: Ρωμαίικο Οδοιπορικό

Παγκόσμια διάκριση για το Ελληνκό μέλι ΣΙΘΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σημαντικότερο βραβείο γεύσης στον κόσμο, το SUPERIOR TASTE AWARD 2011, κατέκτησε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής με το «Ανθόμελο ΣΙΘΩΝ».

Η βράβευση από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική και είναι ευρέως αναγνωρισμένη διεθνώς σε τέτοιο βαθμό, ώστε το βραβείο να αποτελεί διαβατήριο για τη διεθνή καταξίωση των βραβευθέντων προϊόντων

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός “International Taste and Quality Institute” έχει έδρα τις Βρυξέλες, είναι ο κορυφαίος σύνδεσμος Σεφ και γευσιγνωστών στον κόσμο, μέλη του είναι 13 Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων και αποστολή τους είναι η δοκιμή με τυφλό τεστ γεύσης,

Πάγκαλος: "Οι Αγανακτισμένοι είναι φασίστες, κομμουνιστές και μ@λ@κες"


Ο Θεοδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει την αντιπάθεια του στους «Αγανακτισμένους». Αλλά το σημερινό ξεπερνά κάθε όριο!

Αυτή τη φορά, τους τα έψαλλε διεθνώς, διασύροντας τους μέσω του γαλλικού καναλιού France 5, όπου και έδωσε συνέντευξη.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Le Monde en Marche», ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προέβη σε μερικές πολύ προκλητικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τους «Αγανακτισμένους» ως «μίγμα από φασίστες, κομμουνιστές και μ*λ*κες».

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση για τη χρήση πετρελαίου κίνησης στις εταιρίες

Πολύγυρος    30/11/2011

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) Επιμελητήρια της Χώρας
3) ΜΜΕ

Θέμα : Χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Diesel)  κίνησης, αντί θέρμανσης στις επιχειρήσεις

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) και με την απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011, που αφορούν στην προμήθεια και χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ατομικές και εταιρικές (Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ).

Τα είπε όλα ο Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Χαρακτηρίζει Κυβέρνηση Φρανκεστάιν την μεταβατική.

Απλά απολαυστικός ο καθηγητής Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γράφοντας για τον εαυτό μου».

Αφού περιέγραψε στιγμές από την ζωή του, μπήκε στα πολιτικά ζητήματα και τα ανέλυσε όπως μόνο εκείνος ξέρει. Έχει τέτοια ευρύτητα γνώσεων και τέτοια παιδεία που πραγματικά αναλύει σημαντικά προβλήματα με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να προβληματίζεσαι για καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί.

Στην ομιλία του παρέστη πλήθος κόσμου, η αχανής αίθουσα γέμισε και αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Φαίνεται ότι εκτός των απλών πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος προβληματίζεται και αναζητά λύσεις…

Δήμος Πολυγύρου: Αναβάλονται για 2 μέρες τα δρομολόγια του αστικού λεωφορείου

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι για αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το αστικό λεωφορείο δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια λόγω βλάβης.

Ο δολοφόνος επιστρέφει συνεχώς στον τόπο του εγκλήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν οι δανειστές της χώρας πρόλαβαν να διαβάσουν τις επιστολές του κ. Παπανδρέου – μία για την τρόικα και 26 για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ - πριν λάβουν την τρίτη κατά σειρά απόφαση να μας δώσουν την περίφημη έκτη δόση του δανείου, καθώς και μακροσκελέστατες ήσαν και έφτασαν την τελευταία στιγμή, μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Υποθέτω πως απλώς θα έριξαν μια ματιά, διότι σίγουρα είχαν μεγαλύτερες σκοτούρες για να στήσουν ευήκοον ους στα ίδια και τα ίδια φληναφήματα.

Υποθέτω επίσης πως δεν τους ενδιέφεραν πραγματικά αυτές οι επιστολές, καθώς γνωρίζουν, έχουν ενημερωθεί, πως η «δέσμευση» αυτή μπορεί να αποδειχθεί άχρηστη πολύ σύντομα,

Καβγάς στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Στο στόχαστρο μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χτες ο γραμματέας του κομματικού οργάνου, Χρήστος Παπαστεργίου, εξαιτίας μιας κομματικής ανακοίνωσης!

Πρόκειται για την τελευταία ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία γινόταν ευμενής αναφορά στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οπως αναφερόταν, «δεν είναι κυβέρνηση τραπεζιτών, αλλά είναι μια πολιτική κυβέρνηση….», όπως κι ότι « …συμβάλλει στην άρση της πολιτικής αβεβαιότητας, έχει στοιχεία του νέου πολιτικού πολιτισμού και σχηματοποιεί, έστω και με νεφελώδη τρόπο, προοπτικές εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής».

Επιμένει ο Βορίδης, συνάντηση με Παπαδήμο

Μαριάννα Τζάννε

Προσπάθεια επανεκκίνησης για τους οδικούς άξονες

Τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μία οριζόντια εφεδρεία στις αστικές συγκοινωνίες, στο συγκοινωνιακό έργο αλλά και στα έσοδά τους επιβεβαιώνουν δύο τεχνικές εκθέσεις που έχει στα χέρια του ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για τις απόψεις των συμβούλών που παρακολουθούν το πρόγραμμα εξυγίανσης των επιχειρήσεων μεταφορών που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου σε μία γενικευμένη μορφή εφεδρείας.

Λαθρομετανάστευση : 26 φεύγουν και εκατοντάδες έρχονται κάθε μέρα

Στην πλήρη κατάργηση των συνόρων της χώρας οδηγούμαστε πια αφού όπως φαίνεται ούτε η δύναμη FRONTEX  μπορεί να σταματήσει την εισροή των αλλοδαπών στην Ελλάδα πόσο δε οι Έλληνες αστυνομικοί οι οποίοι από τη στιγμή που οι λαθρομετανάστες καταφέρουν να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους δώσουν ζεστό τσάι, μία κουβέρτα και να τους αφήσουν τελικά να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την μεγάλη αποθήκη ψυχών που λέγεται Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εισροής λαθρομεταναστών που δίνει το σωματείο Συνοριοφυλάκων  (ΕΣΥΦΝΕ)  μόνο τον μήνα Οκτώβριο του 2011 και μόνο από τον Εβρο πέρασαν 9.700 λαθρομετανάστες! Από την άλλη πλευρά τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας, που παρέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική ερώτηση των Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρουν ότι το πρώτο 10μηνο του 2011 απελάθηκαν συνολικά 7.951 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 178 αποχώρησαν με τρεις ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

«Γαλάζια» στρατηγική αντιπολίτευσης με κύριο στόχο τον Βενιζέλο


Σε στρατηγική αποδόμηση του πρωθυπουργικού –και σε μέλλοντα χρόνο προεδρικού- προφίλ που καλλιεργεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρούν σταδιακά στην ΝΔ, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και «διαχειριστής» του κρατικού ταμείου, ουσιαστικά διαμορφώνει στο σύνολό της την κυβερνητική πολιτική.

Αφορμή για το ...σάλπισμα επίθεσης στον κ. Βενιζέλο στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του ελληνικής καταγωγής Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών και η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία γίνεται λόγος για μια συζήτηση η οποία έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος,  ίσως από συνήθεια,  ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται».

Το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία έφεραν στην ελληνική Βουλή με αίτημά τους προς τον Πρόεδρο της Φ. Πετσάλνικο οι βουλευτές της ΝΔ Γερ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας

Αντιαμερικανική σημαία σηκώνει ο Καρατζαφέρης

Είναι ενοχλημένος από την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να συναντηθούν

Τη σημαία του αντιαμερικανισμού υψώνει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης μόλις πληροφορήθηκε ότι δεν θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η «κόκκινη κάρτα» που έδειξε το Νο2 του Λευκού Οίκου στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επιβεβαίωσε πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» το περασμένο Σάββατο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μεγάλες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις όπως η American Jewish Committee και η Anti - Defamation League εξέφρασαν και δημοσίως τις επιφυλάξεις τους για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση εξαιτίας των όσων κατά καιρούς έχουν δηλώσει στελέχη του στο παρελθόν.