Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δήλωση του υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκου Πέππα για τον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Η συγκλονιστική συμμετοχή (12.000 δρομείς) στον σημερινό 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας, αποδεικνύει πως ο αθλητισμός είναι η «δύναμη» που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Όλες τις κοινωνικές ομάδες.Ο Αθλητισμός είναι η πλέον υγιής δράση κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Εκδηλώσεις σαν και αυτή, αποτελούν τουριστικό προϊόν και φυσικά παράγουν πλούτο. Όχι μόνο οικονομικό αλλά και ψυχικό. Προβάλλουν τα θετικά στοιχεία της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Είναι μόνο διαφήμιση και πρέπει να πολλαπλασιαστούν σε όλη τη χώρα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και φυσικά τους νικητές αυτού του σπουδαίου θεσμού.

Επιστολή από τον μοναχό Επιφάνιο Μυλοποταμινό, προς τον Όμιλο Ροταριανών Θεσσαλονίκης

Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει 16.4.2014

Πρός τόν Ὄμιλον
Ροταριανῶν Θεσσαλονίκης
Ἀνατόλια

Κύριοι

Διά τῆς παρούσης μου ἐπιστολῆς ἐν βαθυτάτῃ λύπῃ καί ἀγανακτήσει ἐπιθυμῶ νά διευκρινίσῳ πρός ὑμᾶς ὅτι ὡς ὀρθόδοξος χριστιανός καί δή ἁγιορείτης μοναχός, ουδεμιάν σχέσιν, προσέγγισιν, ταύτησιν ἰδεῶν πεποιθήσεων καί ἐπιδιώξεων ἔχω μετά τοῦ ὑμετέρου ὁμίλου.

Προσῆλθον εἰς ὑμετέραν ἐκδήλωσιν ἐξ ἀγνωσίας καί κατόπιν λανθασμένης συνηγορίας καί ἀτυχοῦς προτροπῆς ὑμετέρων μελῶν, τῶν ὁποίων οὐδέποτε ἐγνώριζα τήν ἰδιότητα καίτοι ἐπί ἔτη εἰργάζοντο ἤ ἐπισκέπτοντο τό Ἅγιον Ὄρος καί ἀπέκρυπτον (τήν ἰδιότητά των αὐτήν) ἐπιμελῶς.

Δελτίο τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιου


Δελτίο Τύπου

   Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!» ο δήμαρχος Σιθωνίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Ιωάννης Τζίτζιος έστειλε μήνυμα νίκης από τη Συκιά, στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία», όπου παραβρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και κόσμος.

  Ο κ.Τζίτζιος αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή της εκλογικής περιφέρειας Τορώνης. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που πετύχαμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά µας, επιδιώκοντας ακόμη περισσότερα. Το έργο των προηγούμενων ετών αποτελεί τη βάση για όσα ακόμη θα κάνουμε, αλλά και την απόδειξη ότι μπορούμε να τα πετύχουμε» υπογράμμισε ο κ. Τζίτζιος.

Η ιστορία και η προέλευση του Μπονσάι

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χώρα καταγωγής του Bonsai είναι η Κίνα. Η παρακάτω ιστορία που διηγείται ένας ηλικιωμένος Κινέζος περιγράφει με ωραίο τρόπο την παράδοση που θέλει το Bonsai ένα είδος συμβόλου.

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, οι κλιματολογικές συνθήκες στις κορυφές των βουνών είναι πιο σφοδρές από ότι σε χαμηλότερο υψόμετρο (έντονο κρύο, ισχυροί άνεμοι, χιόνι,...) . Γι' αυτό το λόγο η περίοδος ανάπτυξης της βλάστησης είναι θεωρητικά ελαττωμένη. Αυτή είναι η αιτία πού τα δέντρα στις βουνοκορφές είναι μικρότερα σε μέγεθος από τον μέσο όρο ακόμα και αν είναι αρκετά ηλικιωμένα. Μόνο τα ανθεκτικότερα δέντρα επιβιώνουν σε τόσο πολύ ψυχρές καιρικές συνθήκες. Γίνονται ανθεκτικότερα όταν εκτίθενται στο κρύο στο χιόνι και στους σφοδρούς ανέμους.

Πυθαγόρας: Η μυστηριώδης προσωπικότητα, η λατρεία προς τη θρησκεία και το πασίγνωστο θεώρημα

Τα μαθηματικά, όπως και η φιλοσοφία, είναι επιστήμες ικανές να αλλάξουν κάθε δεδομένο στη ζωή των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά μαζί τους. Τόσο ο μυστηριώδης κόσμος των αριθμών όσο και το απέραντο σύμπαν των φιλοσοφικών ιδεών μπορούν να «εγκλωβίζουν» αυτούς που βουτάνε στα... βαθιά τους νερά. Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι αυτό του Πυθαγόρα, του ανθρώπου που συνδύασε αυτές τις δύο επιστήμες και άφησε πίσω του ένα μοναδικό έργο, αλλά και ένα μύθο γύρω από τη προσωπικότητα του.

Πριν ακόμα γίνει γνωστός για το ξεχωριστό μαθηματικό του ταλέντο, ο Πυθαγόρας είχε ήδη κάνει γνωστή τη παρουσία του στη μικρή τότε κοινωνία της Σάμου οπού γεννήθηκε. Η ευφράδεια του λόγου του, η αμεσότητα με την οποία εξέφραζε κάθε καινοτόμα ιδέα του και η μεγάλη εξωστρέφεια του είχαν κερδίσει το σεβασμό των δασκάλων του αλλά και των μεγαλύτερων του.

Τέτοιο video δεν ξανάγινε: "γατάκια, ξεφτίλες ξεφτιλιστήκαμε εντελώς"



Απίστευτη εκπομπή για τη Μαύρη Θύελλα
Περισσότερα για την Π.Σ. Καλαμάτα - Μαύρη Θύελλα εδώ

Και οι κουκουβάγιες παίρνουν διαζύγιο: Εξηγώντας επιστημονικά ένα από τα παράδοξα της φύσης

Ο έρωτας είναι απρόβλεπτος, ακόμη και για τις κουκουβάγιες. Εκπληξη προκαλεί στους ερευνητές, το γεγονός ότι αυτά τα κατά κανόνα μονογαμικά πτηνά, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζουν να χωρίσουν. Ωστόσο φαίνεται πώς η θεωρία της εξέλιξης εμπλέκεται και στον έρωτα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου στην Εφημερίδα της Εξελικτικής Βιολογίας, μεταξύ των πληθυσμών κουκουβάγιας στις ΗΠΑ, το ποσοστό διαζυγίων είναι περίπου 40%. Και ενώ αυτά τα «διαζύγια» φαίνεται πώς θυσιάζουν την ποιότητα για την ποσότητα, εν τέλει και τα δύο φύλα επωφελούνται από τον χωρισμό.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, οι κουκουβάγιες χωρίζουν μόνο όταν η αναπαραγωγή δεν πηγαίνει καλά. Για παράδειγμα, αν γεννιούνται πολύ λίγα αυγά, ή αν δεν επιβιώνουν αρκετοί νεοσσοί.

Ο Πολυγυρινός μαραθωνοδρόμος Αναστάσιος Ψαθάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Αυγή

Το βιογραφικό του Αναστάσιου Ψαθά

Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1951 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Μηχανικών Εφαρμοστών.

Πιστός στα πρότυπα της κλασσικής αρχαιότητας υπηρέτησε με συνέπια τον αθλητισμό και για 17 ολόκληρα έτη υπήρξε βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα αγωνίσματα δρόμου 5.000, 10.000 και Μαραθώνιο δρόμο.

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη, στη Ν. Ποτίδαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Σάββατο 3 Μαΐου, το απόγευμα, στη Νέα Ποτίδαια, πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία», Δημήτρης Τσούφης.

Ο κ. Τσούφης, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, διατύπωσε συγκεκριμένες θέσεις και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν με το γρηγορότερο και ορθότερο τρόπο.

Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Αστέριου Ζωγράφου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου
του Αστέριου Ζωγράφου

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αστέριο Ζωγράφο. Ο κ. Ζωγράφος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο έργο, που έχει επιτελεστεί στο Δήμο Πολυγύρου, το πρόγραμμα της επόμενης θητείας και τόνισε: