Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επεισόδια και νεκροί στην πορεία


Αιματηρά επεισόδια εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η κατάσταση στην ουσία ξέφυγε από τον έλεγχο όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, οι οποίοι απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Τρεις νεκροί

Τρία άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου 23, μετά την εκτεταμένη ρίψη μολότοφ που προηγήθηκε από ομάδες αντεξουσιαστών. Τα τρία άτομα βρέθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να ανέβουν στον τρίτο όροφο του κτιρίου για να σωθούν από τη φωτιά. Ακόμη τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ίδιο κτίριο από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο. Πριν από λίγο στο υποκατάστημα της τράπεζας μετέβη ο πρόεδρος της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, στην παρουσία του οποίου αντέδρασαν έντονα οι παρευρισκόμενοι διαδηλωτές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες, τέσσερις συλλήψεις και πολλές προσαγωγές, χωρίς να έχουν δοθεί ακριβή στοιχεία.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί στο κτίριο της νομαρχίας επί της λεωφόρου Συγγρού, ενώ καίγονται και τα πρώην γραφεία του ΣΔΟΕ στη λεωφόρο Αμαλίας. Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής. Επίσης, δεκάδες μαγαζιά στο κέντρο και στη λεωφόρο Συγγρού έχουν υποστεί ζημιές από τους διαδηλωτές.

Περίπου είκοσι κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον του οχήματος τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου που βρισκόταν στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το πλήρωμα και οι δημοσιογράφοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή την ώρα οι ομάδες των αντεξουσιαστών έχουν διαλυθεί, ενώ ανοικτή είναι προς το παρόν η Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια, όπου σημειώνονται μικροεπεισόδια. Ωστόσο, στην οδό Σταδίου υπάρχουν ακόμη διαδηλωτές συγκεντρωμένοι μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας.

Πηγή: Καθημερινή