Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, στην διαπραγμάτευση που γίνεται


Έμβλημα κι αυτό ... έμπνευση που την είχαν ... :)
Μια πορτοκαλί τρίχα κατσαρή και μια πράσινη...τσουλήθρα


• 13ος – 14ος μισθός

Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.

• Αντικειμενικές αξίες
Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

• Επικουρικές Συντάξεις
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης.

Μια αρχαία πόλη μέσα σε σύγχρονους ελαιώνες

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης από ψηλά. Σε πρώτο πλάνο οικίες που κτίστηκαν μεταγενέστερα.

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, στο οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης, είναι ένα μόνο από τα μνημεία που αναστηλώνονται στην περιοχή, αποκαλύπτοντας έναν εξαιρετικά διατηρημένο αρχαιολογικό χώρο-πρότυπο

Μαρία Θερμού

Εχει ηλικία 2.300 ετών αλλά σύντομα, ως τα μέσα του έτους, θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης οι εργασίες αναστήλωσης ολοκληρώνονται με 24 σειρές εδωλίων του κάτω κοίλου αποκατεστημένες, έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί περί τους 3.000 ανθρώπους - πολύ λιγότερους ασφαλώς από τις 12.000 που ήταν σε θέση να φιλοξενήσει τον 3ο π.Χ. αιώνα, όταν κατασκευάστηκε.

Η ημερίδα της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά

Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής, το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2012.

Το κοινό που πλημμύρισε το Πνευματικό κέντρο των Ν. Μουδανιών είχε την ευκαιρία να ακούσει πολύ σημαντικές εισηγήσεις από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τη βουλευτή Σερρών και γραμματέα Αλληλεγγύης της ΝΔ, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα και την καταξιωμένη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα.

Εισαγγελέας στο ΥΠΕΞ για το «μαύρο» χρήμα επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αυτή τη φορά η εντολή αφορά  την υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο από το 2009 και μετά, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και μετέπειτα Δημήτρη Δρούτσα.

Η εισαγγελική εντολή ουσιαστικά αποτελεί επέκταση της, ήδη, διενεργούμενης έρευνας, που αφορά το χρονικό διάστημα 2004 έως 2007 και έχει ως αφετηρία την κατάθεση στοιχείων που προσκόμισε, όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη για τις ερευνώμενες υπερβάσεις στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια», φέρεται να προσκόμισε στοιχεία για σημαντικές αυξήσεις –της τάξης του 270%- σε ανάλογα ποσά του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν στην περίοδο μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή και μετά το 2009.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για την ΕΡΤ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα η δημόσια τηλεόραση αδυνατεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, δηλαδή, την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα στη μετάδοση των ειδήσεων.

Οι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ, ιθύνοντες της ΕΡΤ, συνεχίζουν απτόητοι τα περίεργα παιχνίδια, όχι μόνο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και «μαύρης» προπαγάνδας.

Οι εμπνευστές της έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια. Δεν πάει άλλο.
Είναι επιτακτική ανάγκη για αλλαγές -εδώ και τώρα- στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Η περιπέτεια των οστών του Κολοκοτρώνη

Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

Κείμενα-Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαφειρόπουλος

Ο τάφος του Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, αλλά τα οστά του έχουν μεταφερθεί από το 1930 στην Τρίπολη, από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεν υπήρξε Έλληνας που να μην γονατίσει κατά μήκος της διαδρομής των οστών από την Αθήνα στην Τρίπολη.

ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Η αρκαδική εφημερίδα «Οδός Αρκαδίας», σε παλαιότερο άρθρο της, αναφέρει ότι το 1942 οι Ιταλοί απαγόρευσαν τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, αλλά ο τότε δήμαρχος Γιάννης Τσουτσάνης τόλμησε να κάνει μεγαλοπρεπή δοξολογία στους Άγιους Ταξιάρχες και τελετή στο μνημείο πεσόντων, χωρίς ούτε καν να καλέσει τους κατακτητές.

Δημήτρης Σταμάτης: Δεν ψηφίζω την δανειακή!


Παλικάρι αποδεικνύεται ο Δημήτρης Σταμάτης ρίχνοντας την “βόμβα”, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την Δανειακή σύμβαση, άσχετα εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο Μαχητικός βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ήταν αυτός που είχε ζητήσει την παραίτηση του Πεταλωτή μετά την προφυλάκιση Εφραίμ, αλλά είχε υποκύψει στην ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις μεγάλες πιέσεις.

Τώρα που η πατρίδα, οι επόμενες γεννεές αλλά και όσοι θυσιάστηκαν για να είναι ανεξάρτητη απαιτούν πολιτική ανδροπρέπεια, ο Δημήτρης Σταμάτης στέκεται στο ύψος των ευπατρίδων και όχι των οσφυοκαμπτών.

ΕΥΓΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ.

Απεργεί αύριο ο ΟΑΣΘ όλη μέρα

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με..
προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Στον επισυναπτόμενο πίνακα καταγράφονται οι γραμμές που θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας, ο αριθμός λεωφορείων ανά γραμμή και οι ώρες κυκλοφορίας των λεωφορείων κατά γραμμή (πρώτο – τελευταίο δρομολόγιο).

Δεν διάβασαν ούτε την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως του χρόνου τέτοιον καιρό θα βρεθούν κάποιοι φωστήρες που θα ομολογήσουν πως δεν… διάβασαν ούτε την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

Ακούμε για «σκληρές διαπραγματεύσεις», αλλά για το περιεχόμενό τους – όπως και γι’ αυτό καθαυτό το περιεχόμενο της 5ης αναθεώρησης – αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λάβει γνώση ούτε οι κυβερνητικοί εταίροι.

Είναι άγνωστο ποιοι – και με πόση επιμέλεια – διάβασαν τον πλήρες τροϊκανό κείμενο της 23ης Ιανουαρίου υπό τον τίτλο  «Defining the new program».

Αλεξανδρούπολη: Υποδοχή σε Παπουτσή και Όθωνα με... νεκροφόρες

Μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης στον υπουργό και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τέσσερις παρατεταγμένες νεκροφόρες περίμεναν τον υπουργό και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και Μανώλη Όθωνα, στην Αλεξανδρούπολη. Οι επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας, βρέθηκαν στην πόλη για τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου επιτήρησης συνόρων και την κήρυξη έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη.

Τις νεκροφόρες είχαν παρατάξει ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της πόλης, σύμφωνα με τη σελίδα bloko. gr, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών ΙΧ και όχι σε αυτή των επαγγελματικών όπως ήταν μέχρι πέρσι, με αποτέλεσμα να εξακοντιστεί προς τα πάνω η δαπάνη για τα τέλη κυκλοφορίας.

Ξεκίνησαν τα μαθητικά συσσίτια στην Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα διανομής πρωινού από τον Δήμο

Πέτρος Κατσάκος

Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο ο δήμος θα προχωρήσει τη διανομή πρωινού σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη ή γειτονικό φούρνο.

Ο δήμος κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των μαθητών,  στα σχολεία της δικής του γεωγραφικής ενότητας, που στερούνται πρωινού.

Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινή νεκρόπολη στο έλεος λαθρανασκαφών

Εκτεταμένες λαθρανασκαφές σε βυζαντινή νεκρόπολη της Κωνσταντινούπολης

Αρχαιολόγοι ζητούν τη συνέχιση των ανασκαφών για να διασωθεί ό,τι απέμεινε

Μαρία Θερμού

Στο έλεος των αρχαιοκαπήλων βρίσκονται αρχαίες και βυζαντινές θέσεις σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης λόγω της αδυναμίας των διωκτικών αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις λεηλασίες.

Πρόκειται για τη βυζαντινή νεκρόπολη του Μάλτεπε και τα σπήλαια Ιντσεγκις, τα οποία παρότι ανήκουν σε κηρυγμένη αρχαιολογική ζώνη έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των λαθρανασκαφέων.

Στην νεκρόπολη του Ιντσεγκις επίσημες ανασκαφές είχαν γίνει την περίοδο 1992-1995, οπότε και αποκαλύφθηκαν 40 ταφές,

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες της συμφωνίας ο Α.Σαμαράς

"Διαπραγματευτήκαμε, αποτρέψαμε μεγαλύτερη ύφεση", λένε στη ΝΔ'

Σπύρος Γκουτζάνης

Τις συνέπειες της επικείμενης συμφωνίας των πολιτικών αρηγών προσπαθεί να εκτιμήσει και να διαχειριστεί επικοινωνιακά ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τρόπο που να διατηρήσει την συνοχή του κόμματός του και την προοπτική εξουσίας του.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποδεχθεί το βασικό πακέτο της συμφωνίας προκειμένουν να ολοκληρωθεί το PSI και η δανειακή σύμβαση και να μην υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. Από την πλευρά του προβάλλει ότι για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση με την Τρόικα κάτι που θεωρεί ότι είναι δική του επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης ο κ. Σαμαράς λέει ότι απέτρεψε τα υφεσιακά μέτρα.

Ηλεία: Τεράστιες οι καταστροφές, διαλυμένο το επαρχιακό οδικό δίκτυο

Τις πληγές της μετρά και η Ξάνθη λόγω των κατολισθήσεων από την νεροποντή

Διονύσης Βυθούλκας

Σε επιφυλακή βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι αρχές στον νομό Ηλείας, καθώς ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την αποκατάσαση των ζημιών, αναμένεται μετά τις 14:00 δεύτερος γύρος έντονων καιρικών φαινομένων, που θα πλήξουν την περιοχή.

«Ο Πύργος είναι και σήμερα μια μεγάλη λίμνη, παρότι η στάθμη των νερών έχει πέσει», αναφέρουν υπεύθυνοι αρμοδίων υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι λόγω του μεγάλου όγκου της λάσπης που έχει συγκεντρωθεί δεν μπορεί να γίνουν έγκαιρα εργασίες για την «προστασία» των περιουσιών και αυτή την στιγμή συνεργεία του Δήμου περιορίζονται σε αποφράξεις.

Γελοιογραφία - Γ.Α.Π.: Ευρώ ή Δραχμές;

του Ηλία Μακρή

FT: Γράφει για αποτυχία του Παπαδήμου να συμφωνήσουν οι αρχηγοί

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απέτυχε να κάνει τους αρχηγούς των κομμάτων να δεχθούν τους σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για ένα δεύτερο δάνειο 130 δις €, πιέζοντας την Αθήνα πιο κοντά σε μια άτακτη χρεοκοπία από τον επόμενο κιόλας μήνα.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου.

Αναλυτικά τα θέματα:
  1.     Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και αναμορφώσεις προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
  2.     Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 της Κ.Ε.ΔΗ.ΠΟ. (Εισηγ.: κ. Γ. Λιόντας)
  3.     Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» (Εισηγ.: κ. Χ. Σοφοτάσιος)
  4.     Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Εισηγ.: κ. Κ. Μπογδάνος)

Άνοιξε το Τριώδιο !

Αγγέλω μ' κραίν' η μάνα σου
δεν ξέρω τι σε θέλει.
Σε θέλ' Αγγέλω μ' για νερό
να πας στα παλικάρια.

Τα παλικάρια κι αν διψούν
στη βρύσ' να παν' να πιούνε
κι εγώ θα πάω για κέντισμα
με τ'άλλα τα κορίτσια."


Ανοίγει το Τριώδιο με το γιόρτασμα των τριών εβδομάδων και τους οδηγεί ολόισια στην εβδομάδα της Προφανής, της Κρεατινής με την Τσικνοπέμπτη και στην εβδομάδα της Τυρηνής, που θα την ακούσεις και "μακαρωνού", απ'το στόμα του λαού μας. Την Κρεατινή, από μερικούς τσοπάνηδες, θα την ακούσεις και "συγκόκκαλη". Αυτός ο μήνας πάλι, καθώς διαβαίνει μέρα με τη μέρα και μαζεύει ο καιρός, φέρνει και τις τελευταίες Αποκριές με την Καθαρή Δευτέρα ή Καθαροδευτέρα."