Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μια ελληνική «πόλη-φάντασμα» στην Ιταλία!

Το Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία Matera της Ιταλίας και κατοικήθηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποίκους με την ονομασία Montedoro, οι οποίοι προτίμησαν την ενδοχώρα για αμυντικούς λόγους, εγκαταλείποντας την παραθαλάσσια πόλη Metaponto.

Τάφοι που βρέθηκαν στην περιοχή υποδηλώνουν την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, ενώ το σημερινό της όνομα έλαβε η πόλη το 1060, όταν η ευρύτερη περιοχή ήταν στην κατοχή του Αρχιεπισκόπου Arnaldo, ο οποίος την ονόμαζε «Grachium», δηλαδή «μικρό ανώμαλο έδαφος».

Η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε έναν ψηλό λόφο, γεγονός που της προσδίδει εντυπωσιακή εμφάνιση και τη διακρίνει από τα γύρω πεδινά εδάφη, ενώ οι κάτοικοι ασχολούνταν ως επί το πλείστον με τη γεωργία και κυρίως με την καλλιέργεια σιτηρών στις πεδιάδες.

Φορτίο με διόπτρες σκόπευσης για καλάσνικοφ και αντιαρματικά κατασχέθηκε στον Έβρο

Μια περίεργη υπόθεση κατάσχεσης φορτίου με διόπτρες σκόπευσης για Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα, απασχολεί τις τελωνειακές αρχές του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου.

Οι τελωνειακοί κατάσχεσαν συνολικά 281 διόπτρες διαφόρων τύπων, νυχτερινής και ημερήσιας σκόπευσης, που μετέφερε στο αυτοκίνητό του προερχόμενος από την Τουρκία, 30χρονος Βέλγος υπήκοος, Συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ισχυρίσθηκε ότι το φορτίο είχαν αφήσει στο τούρκικο τελωνείο γνωστοί του και πως ο ίδιος μετέβη για να το παραλάβει και να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης στο Δήμο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ο Δήμος Πολυγύρου μετά τις επιτυχημένες δράσεις στο πλαίσιο καταπολέμησης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο α) με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα 55-64 από το οποίο έχουν ωφεληθεί 13 άτομα προς συνταξιοδότηση, β) με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, από το οποίο προσλήφθηκαν 80 άτομα, συμμετέχει σε ένα ακόμα Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΙΑ», στην οποία είναι μέλος, υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στην Χαλκιδική, που φέρει τον τίτλο «Νέες ευκαιρίες απασχόλησης στη Χαλκιδική - Αντίδοτο στην κρίση».

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Βρασταμινών Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Βραστάμων οργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραστάμων και ο Σύλλογος Βρασταμινών Θεσσαλονίκης. Η αιμοληψία θα γίνει από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ..

Την προηγούμενη μέρα στις 8.30 μ.μ. Θα γίνει ημερίδα σχετικά με την αιμοδοσία με ομιλητή τον ιατρό με καταγωγή από τα Βράσταμα, Δημήτριο Γιακουστίδη. Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση και για τη δωρεά οργάνων.