Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ Χαλκιδικής



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΔΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 24185
Φαξ: 23710 22772

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το μονόδρομο της απαξίωσης του εργατικού και υπαλληλικού δυναμικού της χώρας, θεσμοθετεί το εξοντωτικό και αντιπαραγωγικό ασφαλιστικό σύστημα που γνώρισε ποτέ η πρόσφατη Ελληνική ιστορία.

Η άρση όλων των κοινωνικών προνομίων των εργαζομένων, τα οποία κατακτήθηκαν με πολυετής αγώνες, δοκιμάζονται και κλυδωνίζονται μπροστά στην μοναδική μέριμνα της Κυβέρνησης: Την με κάθε κόστος υπηρέτηση του καταστροφικού μνημονίου.

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζοντας τα περισσότερα άρθρα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διατρανώνει ότι η εφαρμογή του οδηγεί στην απόλυτη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και θα σταθεί αρωγός στις μελλοντικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Από το Γραφείο Τύπου

Μυστική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ;


Οι διπλωματικές πιέσεις που άσκησε το Ισραήλ στην Ελλάδα και την Μολδαβία που πρώτο μετέδωσε το INSIDER φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με την κρατική ισραηλινή ραδιοφωνία, που επικαλείται την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Aplha Shipping, το πλοίο "Αμάλθεια" απέπλευσε από την Ελλάδα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς την Λωρίδα της Γάζας, θα ελλιμενίσει στο αιγυπτιακό λιμάνι του Ελ-Αρίς και όχι το λιμάνι της Γάζας.

Το "Αμάλθεια" που βρίσκεται στο λιμάνι του Λαυρίου, μεταφέρει τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες βάρους 2.000 τόνων. Ναυλώθηκε από λιβυκή φιλανθρωπική οργάνωση "Διεθνές Ίδρυμα Καντάφι" πρόεδρος της οποίας είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, Μοαμάρ Καντάφι.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα και την Μολδαβία για να εμποδισθεί το πλοίο να φθάσει στον προορισμό του, μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαρέτζ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμπαν απέσπασε τις εγγυήσεις του Έλληνα υπουργού Δημήτρη Δρούτσα και του Μολδαβού ομολόγου του ότι το πλοίο "Αμάλθεια", με μολδαβική σημαία δεν θα αποπλεύσει από το Λαύριο. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τις οποίες, η "τριμερής" συμφωνία προβλέπει ότι, ακόμη και εάν το πλοίο αποπλεύσει, δεν θα φτάσει στην Γαζα αλλά θα ελλιμενισθεί σε λιμάνι της Αιγύπτου.

Το BBC επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και μεταδίδει ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις διπλωματικές πιέσεις για να αποτρέψει την ανθρωπιστική αποστολή του "Αμάλθεια".

Σε συνάρτηση με την πρόσφατη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης να αποστείλει οδικώς από την Τρίπολη, μέσω της Αιγύπτου και του Σινά προς τη Γάζα 20 φορτηγά με ανθρωπιστικό υλικό, εκτιμάται ότι τελικά η ανθρωπιστική βοήθεια του "Διεθνούς Ιδρύματος Καντάφι" θα περιμένει την έλευση των 20 φορτηγών από την Τρίπολη στο αιγυπτιακό λιομάνι του Ελ-Αρίς, προκειμένου να μεταφερθεί η συνολική λιβυκή βοήθεια προς τη Γάζα μέσω του φυλακίου της Ράφαχ, στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας.

Πηγή: Foreign Press