Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Πυρά» Focus για τις διακοπές του Γ.Παπανδρέου

Ανοιχτά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στρέφεται άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει για πολλές εβδομάδες διακοπές πολυτελείας».

Σύμφωνα με το iefimerida, αφού αναφέρεται ότι ο φετινός Σεπτέμβριος στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς η κρίση αφήνει εμφανώς τα σημάδια της, αναγκάζοντας ακόμη και τους πολιτικούς να αλλάξουν παραδόσεις χρόνων, όπως το γεγονός ότι η βουλευτική περίοδος ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ, τονίζεται ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν το βλέπουν...

Πρώτος στη λίστα του περιοδικού Focus, ο κ. Παπανδρέου, για τον οποίο αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά.

Το Voyager σε απόσταση περισσοτέρων από 18 δισ μιλίων από τη Γη

Πλησιάζει το διαστρικό διάστημα

Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που έφυγε από τη Γη. Και ενώ απέχει περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια μίλια από τον πλανήτη μας, το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977, βυθίζεται σε έναν κόσμο που παρέμενε μέχρι σήμερα ανεξερεύνητος, διευρύνοντας τα όρια κατανόησης του ηλιακού συστήματος.

Αρκετές ομάδες ειδικών αναλύουν τα δεδομένα που μεταδίδονται από το διαστημόπλοιο και παρέχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, όπως αποδεικνύεται από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα σχετικά με μια "ενδιάμεση περιοχή" πριν από τα σύνορα με το διαστρικό διάστημα, "την ηλιόπαυση".

1η Ρεγκάτα του Διαπόρου

κλικ για μεγέθυνση
Ναυτικός Σύνδεσμος Όρμου Παναγίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1Η ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ

Ο  Ναυτικός  Σύνδεσμος Όρμου Παναγίας σε συνεργασία με τον Αθωνικό Ναυτικό Όμιλο  Χαλκιδικής  και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνουν την 1η Ρεγκάτα του Διαπόρου στις 7,8, 9 & 14,15,16 Σεπτεμβρίου, 2012 στο λιμάνι του Όρμου της Παναγίας.

Η εκδήλωση αυτή η οποία πρώτη φορά γίνεται στην περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (θεματικό τουρισμό) στην περιοχή, την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε μία περίοδο που αρχίζει να φθίνει και την παράλληλη παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

2η Γιορτή Κτηνοτροφίας - Γαλάτιστα 7-8-9 Σεπτεμβρίου 2012

κλικ για μεγέθυνση
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
Π.Ε. ΧΑΛ/ΚΗΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΑΛ/ΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 7-8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας
τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας,
που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλάτιστα
στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012
σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου
Αστέριος Ζωγράφος

Δείτε το πρόγραμμα:

Ραντεβού στην ΔΕΘ δίνουν διαδηλωτές κι επιχειρηματίες

 “ΜΕ ΤΗΝ 77η ΔΕΘ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ” TO ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ενώ η έκθεση προβάλλει το αφιέρωμα «Ελλάδα-επιχειρηματικότητα» με ενότητες πολιτισμού, τουρισμού, τεχνολογίας καινοτομίας κ.α.

Σε διεξόδους ανάπτυξης και καινοτομίας, αλλά και σε νέες ιδέες, επικεντρώνεται η 77η ΔΕΘ  που ξεκινά το Σάββατο στην συμπρωτεύουσα και θα δεχθεί την έκρηξη του κόσμου και των διαδηλωτών που δίνουν ραντεβού εκεί.  Η φετινή διοργάνωση πάντως σύμφωνα με την ΔΕΘ θα προβάλλει τις δυνατότητες και τις προκλήσεις, που γεννά η κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.

Στη Βουλή η δικογραφία για την κυβέρνηση Παπανδρέου

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε έστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τη δικογραφία σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

Η αποστολή της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο γίνεται προκειμένου να διαβιβαστεί ακολούθως στη βουλή ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στη χώρα. Μάλιστα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σημαντικών μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ερώτηση της μειοψηφίας ("Μέτωπο Ανάπτυξης") της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»


Θεσσαλονίκη, 30-08-2012

Προς:
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
κα  Α. Αηδονά
Κοιν/ση:
Αναπληρωτή Περιφερειάρχη
κο Δ. Ψωμιάδη

ΘΕΜΑ: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του νέου διοικητικού κτηρίου της Περιφέρειας (Ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος σε οικόπεδο της ΝΑΘ)

Την  15/3/2012 η Παράταξη μας κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κο Δ. Ψωμιάδη για την πορεία κατασκευής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του νέου κτηρίου της Περιφέρειας, ή, όπως συμβατικά αναφέρεται του έργου