Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

 Ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα, σηματοδοτώντας μία αλλαγή σελίδας στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή σημαίνει την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από τη θέση της Γ.Γ. έπειτα από 22 χρόνια.

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

ΣΕ ΘΕΣΗ «ΜΑΧΗΣ» ΤΑ ΜΑΤ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους προσάπτονται, άλλα δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα τους έκριναν προφυλακιστέους.

Ημέρα κρίσης για την Ιερισσό

Eνώπιον του ανακριτή θα βρεθούν στις 12:00 το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες τη Ιερισσού που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Η απολογία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο δικαστικό μέγαρο, όπως αιτήθηκαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων πρόκειται να καταθέσουν στον ανακριτή 30σέλιδο υπόμνημα στο οποίο θα επισημαίνουν την αδυναμία των στοιχείων του κατηγορητηρίου.