Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αποχώρησε και η πολιτευτής Χριστιάνα Κοτσοβού από το ΛΑ.Ο.Σ.


Με δήλωση της είπε τα εξής : Σας ανακοινώνω ότι από σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ και ως υποψήφια βουλευτής ΛΑΟΣ καθαρά για πολιτικούς λόγους όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Διαφωνώ με την αλλαγή πορείας του κόμματος του ΛΑΟΣ η οποία δυστυχώς δεν μου αφήνει περιθώρια υποστήριξης των θέσεων αυτών. Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου.

Υδράργυρος από το Βυζάντιο, στην Θεσσαλονίκη


Ποσότητα του τοξικού και επικίνδυνου υδραργύρου βρέθηκε κάτω από την οδό Εγνατία στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης και σήμανε συναγερμό στους υπευθύνους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.», και στους περίπου 110 εργαζομένους που απασχολούνταν στον σταθμό στο πλαίσιο αρχαιολογικών εργασιών.

Ο σταθμός σφραγίστηκε την περασμένη Τρίτη, ύστερα από εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μετρήσεις και να απομακρυνθεί το επικίνδυνο τοξικό μέταλλο, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η στάση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους υπευθύνους του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υδράργυρος βρέθηκε στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, σε βάθος περίπου 5 μέτρων, στον σταθμό Βενιζέλου.

Δέσμευση του υφυπουργού Πολιτισμού για τον Επαναπατρισμό των Ελληνικών αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από τα στρατεύματα Κατοχής


Η αποκάλυψη βόμβα για τις αρπαγές των ελληνικών αρχαιοτήτων από τα στρατεύματα Κατοχής συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή μετά από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου.

Ο Κ. Βελόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την έκθεση- μελέτη 160 σελίδων που εκδόθηκε το 1946 από το «Υπουργείον Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας. Διεύθυνσις Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων (εκ του Εθνικού Τυπογραφείου)» με τίτλο : «Ζημίαι των Αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών κατοχής» η οποία περιγράφει αναλυτικά τις κλοπές και τις καταστροφές των αρχαιοτήτων της περιόδου εκείνης.

Είναι απορίας άξιο, σημείωσε ο Κ. Βελόπουλος πως όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού των ελληνικών κυβερνήσεων, ή αγνοούν αυτό το γεγονός, ή αδιαφορούν, ή δεν θέλησαν ποτέ να διαταράξουν τις σχέσεις των δύο χωρών, με την υποβολή σχετικού αιτήματος για την επιστροφή των αρχαιοτήτων.

Δίωξη για «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή!


Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Η ποινική δίωξη βασίζεται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στο περιοδικό "Επίκαιρα".

Economist: «Πολύ πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ- ΠαΣοΚ»

Για να κυβερνήσουν μαζί, χρειάζονται και 151 βουλευτές.
Ακόμα και αν τους αποκτούσαν, μπορεί να σταθεί τέτοια κυβέρνηση με 151 βουλευτές;;;

Η βρετανική επιθεώρηση κάνει προβλέψεις για τις εκλογές στην Ελλάδα

Με τίτλο «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως», η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας παράλληλα πρόβλεψη για τις κάλπες.

Ο Economist εκτιμά οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή.

Ο Ιωάννης Κοραντής μιλάει στο Extra3 για το σχέδιο "Πυθία" (Video)

Ένταξη πέντε βουλευτών στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε, σήμερα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, τον ενημερώνει ότι εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές κύριοι Αλ. Δερμετζόπουλος (Έβρου), Αν. Καρυπίδης (Σερρών), Εμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θ. Λεονταρίδης (Σερρών) και Ζ. Τζηκαλάγιας (Καστοριάς). 

Εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος 16-3-2012

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούμαστε να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος μας.

Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το Κίνημά μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, ας δώσουμε όλοι το παρών.

Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας, οι πολίτες για τους οποίους αγωνιζόμαστε.

Αποθήκη όπλων ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ρομά στη Θεσσαλονίκη


Σε αποθήκη όπλων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες και ναρκωτικών είχε μετατραπεί ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Ρομά «Μακεδονία», που εδρεύει στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης!

Ολα αποκαλύφθηκαν ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι συνέλαβαν τρεις ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, ηλικίας 22, 27 και 52 ετών, και έναν 54χρονο στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα χασίς στον 22χρονο, την οποία όπως προέκυψε είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 52χρονο στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου.

Η επιστροφή των μαμούθ!

Το μαλλιαρό μαμούθ, το οποίο σκοπεύουν να κλωνοποιήσουν οι επιστήμονες, εξαφανίστηκε από τα περισσότερα μέρη της Γης πριν από περίπου 11.000 χρόνια

Λαλίνα Φαφούτη

Κορεάτες ερευνητές θα προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν το εξαφανισμένο προϊστορικό παχύδερμο

Κάποτε τριγύριζαν σε κοπάδια στις παγωμένες τούνδρες των βόρειων περιοχών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Σήμερα τα βλέπουμε μόνο σε μουσεία ή σε κινούμενα σχέδια. Και όμως, τα μαμούθ ίσως να περπατήσουν ξανά στη Γη χάρη στις αμφιλεγόμενες προσπάθειες ορισμένων επιστημόνων.

Ο Χουάνγκ Γου Σουκ, ο νοτιοκορεάτης ερευνητής που δημιούργησε τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλό, θα προσπαθήσει να κλωνοποιήσει το μαλλιαρό μαμούθ

Η μάχη της Τανάγρας 457 π.Χ.


Μετά τη μάχη στις Πλαταιές, η ταπεινωμένη Θήβα έχασε για αρκετό καιρό την ηγεμονία της στην υπόλοιπη Βοιωτία. Οι Πλαταιές και οι Θεσπιές, καμένες και κατεστραμμένες από τους Πέρσες, ανοικοδομήθηκαν με τη συνδρομή των Αθηναίων και συνέχισαν να είναι σύμμαχοι τους.

Την εξουσία στη Θήβα δεν την είχαν τότε οι ολιγαρχικοί, που έχασαν πια κάθε δύναμη επειδή μήδισαν, αλλά μια καινούρια παράταξη που εργαζόταν για να αυξήσει τη δύναμη της Θήβας σε τέτοιον βαθμό ώστε, αναλαμβάνοντας την ηγεμονία των πόλεων της Βοιωτίας, να αντιμετωπίσει την πρόοδο της Αθήνας στη Στερεά Ελλάδα. Έτσι είχαν τα πράγματα όταν οι Σπαρτιάτες έστειλαν στρατό για να βοηθήσει τους Δελφούς και να πολεμήσει με τους Φωκείς.

Μ.Ανδρουλάκης: «Δεν έχει μυαλό η Κατσέλη»


Χειρότερη τύχη από το κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη θα έχει το κόμμα της Λούκας Κατσέλη, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό vima fm.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Δεν μας αφορά η Λούκα. Είναι μια αξιοπρεπής καθηγήτρια, αλλά πολιτικό μυαλό δεν έχει. Και από ανάλυση τα ίδια. Σχολικός Κεϋνσιανισμός της δεκάρας. Έπαιξε μοιραίο ρόλο, είναι το μοιραίο πρόσωπο που άφησε εντελώς ανυπεράσπιστη, εντελώς απροετοίμαστη την παράταξη, ενόψει της χρεοκοπίας, διότι είναι εισηγήτρια όλων αυτών των πραγμάτων».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές και για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας:

Μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική


Αναμενόμενες ήταν οι αιτήσεις των υποψηφίων βουλευτών που κατατέθηκαν μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Μια θέση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ διεκδικούν ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Δημήτρης Πάχτας, ο Νίκος Καραμανλής, ο Γιώργος Τσιουπλάκης, ο Απόστολος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Τσανανάς, ο Νίκος Ψαράς και η Όλγα Παπαμέτη. Έκπληξη ήταν η απόφαση της Ιφιγένειας Κυριάκου να μην καταθέσει αίτηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr θα δοθεί από το κόμμα σιωπηρή παράταση για κατάθεση πιθανών αιτήσεων, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει κι άλλες υποψηφιότητες στη Χαλκιδική, όπως αυτή του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Τσούφη και του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου.

Νέα δημοσκόπηση Public Issue: Ούτε 151 βουλευτές δεν βγάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί!


Παγιώνεται η κατάρρευση του δικομματισμού στο εκλογικό σώμα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν μαζί 36% (36,5% έδινε με αναγωγή αναποφάσιστων η δημοσκόπηση της Pulse για το "Ποντίκι"), τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να εκτοξεύονται με 6,5%, την "Χρυσή Αυγή" να μπαίνει και πάλι στη Βουλή με ποσοστό 3%, το ΛΑΟΣ να "χαροπαλεύει" στο 4% και από εκεί και πέρα τα αριστερά κόμματα να πετυχαίνουν πολύ υψηλά ποσοστά που φτάνουν πάνω από 43%. Όλα αυτά σε δημοσκόπηση της Public Issue η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%. Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 11,5%, 6,5% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% ενώ 3% κερδίζει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή


Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Το έγγραφο της ΕΥΠ στο οποίο αποκαλύπτεται το σχέδιο της επίθεσης

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας - το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας.