Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"Πράσινο φως" για λύση της κατάληψης της Νομικής



"Πράσινο φως" για λύση της κατάληψης της Νομικής από τους 237 λαθρομετανάστες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε το απόγευμα της Τρίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως μόνη λύση είναι η κατάλυση ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί, δηλαδή του ασύλου. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς, λίγη ώρα αργότερα, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, ότι φοιτητές της ΔΑΠ κρατήθηκαν όμηροι από άλλους φοιτητές που συνόδευαν τους λαθρομετανάστες.

Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην αναστολή, για μία εβδομάδα, της λειτουργία της σχολής, καθώς δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα με την παρουσία 237 λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και απεργία πείνας, ζητώντας να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Β. Παπαγεωργόπουλος: Συνέντευξη Τύπου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Video)


Η Κυβέρνηση άνοιξε ένα λάκκο για να πέσει μέσα η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και τελικά έπεσε μέσα η νέα Διοίκηση του Δήμου!... 


Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Την οποίαν αντιλαμβάνονται πολύ καλά όλοι οι Θεσσαλονικείς!..

Β. Παπαγεωργόπουλος

Χιόνια σε Χαλκιδική, Δράμα και Ορεστιάδα



Χιονίζει στα ορεινά της Χαλκιδικής, αλλά και από τη Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται, από νωρίς το πρωί, στα ορεινά του νομού Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο, να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χιόνι πέφτει, επίσης, και στο νομό του Έβρου, από τη Δράμα μέχρι την Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η κίνηση των οχημάτων, μέχρι την ώρα αυτή, γίνεται χωρίς προβλήματα.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου υπάρχει παγετός.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Η μαύρη προπαγάνδα κράτησε μόνον 23 μέρες



Τις τελευταίες εβδομάδες δέχθηκα πολλές επιθέσεις διότι δήθεν ο στόλος των οχημάτων καθαριότητας του Δ.Θ. ήταν γερασμένος, διότι δήθεν η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου  δεν είχε αγοράσει ούτε ένα απορριμματοφόρο τα τελευταία 12 χρόνια, ότι δήθεν οι εγκαταστάσεις του Δήμου δεν ήταν όπως έπρεπε, ότι δήθεν ο Δ.Θ. δεν είχε χρήματα να αγοράσει ανταλλακτικά και άλλα τέτοια φαιδρά!..

Η μαύρη προπαγάνδα όμως κράτησε μόνο 23 ημέρες.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέρρευσαν όλα αυτά τα ψέματα  ως χάρτινος πύργος.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκαν τα επίσημα στοιχεία και κανένας βεβαίως δεν διανοήθηκε να τα αμφισβητήσει.

Τι λένε λοιπόν τα επίσημα στοιχεία:

Βόρεια Ελλάδα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο… πόδι


Στην κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στη N. Χαλκηδόνα, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, προχωρούν την προσεχή Παρασκευή οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων, Γιώργος Ρίσκος, τονίζοντας μάλιστα ότι «η σκέψη να κλείσουν το σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, είναι πιο ώριμη από ποτέ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρίσκος, ανέφερε ότι προτίθενται να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην 7η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia» (3-6 Φεβρουαρίου), που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, αγρότες από την περιοχή της Χαλκιδικής, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Τρίγλιας και περιμένουν το σήμα των συναδέλφων τους προκειμένου να ξεκινήσουν τα μπλόκα, όπως είπε ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνας τους, Φιλαλήθης Καπάνδριας.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Σε 2 χρόνια θα έχουμε την ωραιότερη παραλία (Video)



Β.Παπαγεωργόπουλος: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την 9η Φεβρουαρίου – σε ελάχιστες ημέρες από σήμερα – θα ανοίξουν οι προσφορές για το έργο της ανάπλασης της νέας παραλίας, ένα έργο ύψους 44,1 εκ. € ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Ένα έργο για το οποίο η Διοίκησή μου έκανε μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθεί, ένα έργο που δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. ποτέ δεν αποδέχθηκε και ποτέ δεν ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πειράζει, το προχωρήσαμε το έργο μόνοι μας.

Το σημαντικό είναι ότι σε δύο χρόνια από σήμερα η Θεσσαλονίκη μας θα έχει το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο του κόσμου!”

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για τους εργαζόμενους του Σπηλαίου των Πετραλώνων


κλικ για μεγέθυνση

Πολύγυρος, 25-01-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στο σπήλαιο των Πετραλώνων συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Α. Λαφαζάνης. Του έθεσαν τον προβληματισμό τους για το εργασιακό μέλλον των απασχολούμενων στο σπήλαιο μετά την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που έκρινε νόμιμη την αποβολή της ανθρωπολογικής εταιρείας.

Ημεδαποί «αθώοι» στα κανάλια, αλλοδαποί καταληψίες στη Νομική


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η υφυπουργός αρμόδια για θέματα μετανάστευσης κ. Άννα Νταλάρα, συμφώνησαν: Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και αυτό που έχει επικρατήσει είναι ένας ευρωπαϊκός φαρισαϊσμός.

Τα περί «ευρωπαϊκού προβλήματος» εντάσσονται πλέον στο παλαιό στερεότυπο, σύμφωνα με το οποίο φταίνε πάντα οι άλλοι. Επειδή απλώς δεν θέλουμε να ομολογήσουμε την αδυναμία να λύσουμε και εμείς επιτέλους κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας μας.

Πρόκειται για παλαιά πρακτική: Η διαφθορά είναι παγκόσμιο πρόβλημα, η Ζήμενς εκμαύλισε όλον τον κόσμο, η Ευρώπη δεν κατανοεί ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, δεν μας βοηθούν στο δείνα θέμα, δεν μας συμπαραστέκονται στο άλλο – και πάει λέγοντας.