Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αστεροειδείς βομβαρδίζουν πάλσαρ

H σύγκρουση οδήγησε στην εξαΰλωση των διαστημικών βράχων, ωστόσο η παρατήρηση του φαινομένου προσφέρει μία πολύ καλή ευκαιρία στους επιστήμονες να ελέγξουν τις θεωρητικές τους προβλέψεις.

 Αυστραλοί αστρονόμοι παρατήρησαν μία σπάνια και εντυπωσιακή σύγκρουση ενός πάλσαρ με αστεροειδείς, 37.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Ασφαλώς η σύγκρουση οδήγησε στην εξαΰλωση των διαστημικών βράχων, ωστόσο η παρατήρηση του φαινομένου προσφέρει μία πολύ καλή ευκαιρία στους επιστήμονες να ελέγξουν τις θεωρητικές τους προβλέψεις.

Τα πάλσαρ είναι περιστρεφόμενοι αστέρες νετρονίων, μία συγκεκριμένη κατηγορία άστρων που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, έχοντας εξαντλήσει τα πυρηνικά τους καύσιμα.

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν στο Λιτόχωρο Τζιτζικώστας-Ιωαννίδης

Οι δύο άνδρες παρέστησαν στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Ολύμπου του 1878

Στο Λιτόχωρο βρέθηκαν σήμερα οι δύο, προερχόμενοι από τη ΝΔ, διεκδικητές της θέσης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Ολύμπου του 1878. 

Οι δύο μονομάχοι αντάλλαξαν χειραψία υπό τα βλέμματα των παρισταμένων και συνομίλησαν για αρκετά λεπτά προτού αρχίσει η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του πάρκου Λιτοχώρου.

Σύμφωνα πάντως με δελτίο τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Γιώργος Πιπερόπουλος: Οι «σιωπηλοί» δισεκατομμυριούχοι διαμορφώνουν το μέλλον της Ουκρανίας

Γράφει Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Με σχεδόν «κομμένη την ανάσα» η Διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στο Κίεβο της Ουκρανίας που ήδη μετράνε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, τραυματίες.

Τα γεγονότα έχουν  ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η Ουκρανία ΔΕΝ είναι ούτε Αίγυπτος ή Λιβύη ούτε Συρία αλλά ένα Ευρωπαϊκό Κράτος που αναδεικνύει τη σιωπηλή σύγκρουση ανάμεσα σε Ευρώπη (και Δύση) και την  Ρωσία.

Τα σενάρια, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε συνομωσίες, δίνουν και παίρνουν και τα ΜΜΕ έχουν μπόλικο υλικό που μεταφέρεται σε τηλεοπτικά παράθυρα με «ζωντανές» συνδέσεις,