Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δήμος Σιθωνίας: Ενημερωτική εκστρατεία "Καθαρές Παραλίες"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ  «ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη η ενημερωτική περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρές Παραλίες» της JTI και της  Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος μοίρασε καπέλα και μπλούζες σε δεκάδες παιδιά της Νικήτης που προθυμοποιήθηκαν εθελοντικά να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ακτής από σκουπίδια και αποτσίγαρα.

Μακελειό με τουλάχιστον 91 νεκρούς στη Νορβηγία (Video)


Τραγικές είναι οι διαστάσεις της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Όσλο και τα περίχωρά του, καθώς και στο νησί Ουτόγια, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία του Όσλο επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές επιθέσεις στο νησί Ουτόγια ανήλθε στους 84, ενώ οι νεκροί από την έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι επτά.

Επιπλέον η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από μία ιστοσελίδα του υπόπτου για τις επιθέσεις προκύπτει ότι προφανώς ο συλληφθείς είναι ακροδεξιός, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής.

Ο νορβηγικός τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ο συλληφθείς είναι Νορβηγός, 32 ετών, ψηλός και ξανθός. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το όνομα του δράστη είναι Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Είναι ζωντανός ο μύθος για τα θαλάσσια τέρατα


Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι επειδή ανακαλύπτουν συνεχώς νέα είδη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να εντοπιστεί και ένα άγνωστο έως σήμερα θαλάσσιο τέρας

Τα γιγάντια χταπόδια και τα θαλάσσια φίδια ήταν δύο από τα μυθικά τέρατα που πρωταγωνιστούσαν στους ναυτικούς θρύλους παλαιότερων αιώνων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα ανακαλύφθηκε ένα τέτοιο τέρας στους ωκεανούς, ορισμένοι ειδικοί στη θαλάσσια ζωή πιστεύουν ότι ίσως υπάρχουν!

«Οι Φινλανδοί ήθελαν ως εγγύηση τον Παρθενώνα!»


Απίστευτο δημοσίευμα της Corriere della Sera


Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, μετέδωσε ότι, την ώρα που στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις έπαιρναν φωτιά, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία τόσο για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όσο και για τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, οι Φινλανδοί ζητούσαν την υποθήκευση του Παρθενώνα (!) ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

«Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία, κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά, όπως μερικά ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη» γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Έλληνες, γίναμε (πολύ) λιγότεροι!


Απογοητευτικά τα πρώτα στοιχεία της απογραφής


Περίπου κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανιζόμαστε οι Έλληνες σε σχέση τους υπολογισμούς που είχε κάνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 2009 καθώς και κατά 200.000 περίπου σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001!

Η απογοητευτική αυτή εικόνα αναδεικνύεται από τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια αλλά και έχει δημιουργήσει, ειδικά την τελευταία διετία, κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Κατέλαβαν τα διόδια Λεπτοκαρυάς και "κήδεψαν" το Ταξί οι Ταξιτζήδες της Πιερίας


Υπό κατάληψη χθες τα διόδια της Λεπτοκαρυάς από τους ταξιτζήδες της Πιερίας, οι οποίοι αφήναν τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο.

Τράπεζα αίματος από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και εθελοντική αιμοδοσία

κλικ για μεγέθυνση

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ