Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Die Zeit: «Οι Γερμανοί ποτέ δεν περνούσαν καλύτερα»

Την ώρα που η νότια Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση...

Στα γερμανικά οφέλη από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit με τίτλο «Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης».

«Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη μείωση του κόστους δανεισμού στη Γερμανία εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και εξηγεί ότι «η Γερμανία έλκει ως ένας τεράστιος μαγνήτης κεφάλαια από όλο τον κόσμο».

Εντοπίστηκαν δύο πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη

Οι δύο πλανήτες, βαφτίστηκαν "Κέπλερ-62 e" και "Κέπλερ-62 f"

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, δύο πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος αλλά είναι παρόμοιοι με τη Γη και θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή.

"Με βάση αυτά που παρατηρήσαμε, ξέροντας την ακτίνα τους και τη διάρκεια περιστροφής γύρω από το άστρο τους, αυτοί οι δύο εξωπλανήτες είναι οι πιο παραπλήσιοι με τη Γη που έχουν βρεθεί ποτέ", εξήγησε ο Τζάστιν Κριπ, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ και εκ των συγγραφέων της μελέτης που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science.

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας. Νεκροί και τραυματίες (Video)


Έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Τέξας. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Περίπου 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουάκο του Τέξας, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο West Fertilizer, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.