Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

5o Αντάμωμα των απανταχού Ταξιαρχιωτών με τους μόνιμους κατοίκους και τους φίλους του χωριού

κλικ για μεγέθυνση
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:30 ΣΥΝΑΝΤΙΩΜΑΣΤΕ ΣΤΟ "5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ.

Εθνικό Μέτωπο - Πολιτική Πρόταση - Θέσεις


Αντί προλόγου

Η διατύπωση της ολοκληρωμένης πρότασης για τη διέξοδο από την κρίση υπήρξε κύριος στόχος του Εθνικού Μετώπου, κατά την πρώτη περίοδο της ανασυγκρότησής του. Μέσα από αυτήν, γίνεται αντιληπτό ότι η ιδεολογική - πολιτική μας στάση και η καταδίκη στο μεταπολιτευτικό χρεοκοπημένο σύστημα δεν προέρχεται μόνο από οργή και αγανάκτηση. Είναι η δική μας εθνική αφήγηση για την Ελλάδα των νέων καιρών. Δείχνει το δρόμο, που είναι ο μόνος ρεαλιστικός, ανθρώπινος και τεκμηριωμένος, για να ξεπεράσουμε το σημερινό αδιέξοδο. Ένα κράτος ισχυρό, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων και να γίνει εφαλτήριο πολιτισμού, ευημερίας και προόδου.

Νέες ειδικότητες Φθινοπωρινού εξαμήνου 2012 στο Δημόσιο ΙΕΚ Νέων Μουδανιών


1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

3. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Ενημερωθείτε σχετικά στα τηλ. του ΙΕΚ    23730 26250   και   23730 23330.

Τα γραφεία του ΙΕΚ λειτουργούν στο κτίριο του ΕΠΑΛ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και είναι ανοικτά πρωινές ώρες.

Εγγραφές πραγματοποιούνται από Δευτέρα 3 έως και Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Δήμαρχος Καλαμάτας: "Εχουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν είναι δηλώσεις αγάπης για τον τόπο..."


Είναι ντροπή, στο Στρατόπεδο που φέρει το όνομα του Παπαφλέσσα, να θέλει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να στείλει μετανάστες...!

Μετά τα βίαια επεισόδια που πυροδότησε η απόφαση των αρχών να μεταφέρουν μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου, σειρά παίρνει ο δήμαρχος της Καλαμάτας που απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πόλης ως... χώρους φύλαξης αλλοδαπών.

"Εχουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν είναι δηλώσεις αγάπης για τον τόπο - αναφέρονται σε ένα στρατόπεδο για το οποίο έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ και, μπορεί και πρέπει, να συνεχίσει να έχει εθνική αποστολή». Με τα λόγια αυτά απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν μετανάστες στο στρατόπεδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Προϊδεάζοντας δε, για το πως η δημοτική αρχή θα αντιδρούσε σε μια τέτοια περίπτωση, ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε στην τοπική εφημερίδα "Ελευθερία" πως

Μάρκος Μπόλαρης: Δεν μπορεί να κλείσει η υπόθεση της Siemens!

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο βουλευτής Σερρών και πρώην υπουργός.

Σε συνέντευξη του "Στο Κόκκινο" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης έθεσε σειρά ερωτημάτων, σε σχέση με τη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, για τα οποία, όπως επεσήμανε, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

"Η υπόθεση της Siemens δεν έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο προμηθευτή του ελληνικού δημοσίου", σημείωσε ο βουλευτής Σερρών και προσέθεσε: "Κατά συνέπεια όσο είναι ανοικτά τα ζητήματα όσων δωροδόκησαν και όσων δωροδοκήθηκαν η υπόθεση, εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραμένει εκκρεμής.

Αυτό τον Τόπο εσύ τον Γύμνωσες, εσύ τον Βίασες, εσύ τον Έκαψες...


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ένα αρχαίο Έθνος, ένας ιστορικός Λαός, μια καμένη Χώρα χαροπαλεύει στην εντατική.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το «κατόρθωμά» σου;

Μια χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Και ξέρεις «που, σε ποιά πλήθη» κρύβονται οι εισβολείς – εμπρηστές. Και «ποιοί» τους στέλνουν. Έτσι; Από χρόνια τό’ ξερες. Απλά επέλεξες να αδιαφορείς για την δραστική αντιμετώπιση του θέματος. Μην και «στενοχωρήσεις» κάποιους έξωθεν επίβουλους.
Με καμένη τώρα την ολόμαυρη ράχη, Χιώτικο Ολοκαύτωμα για μιαν ακόμη φορά στην ιστορία της, με ματωμένο το κεφάλι και το κορμί της παλεύει για τη ζωή της αυτή η χώρα.