Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέα επιτυχία του δικηγόρου Κατερίνης Δημήτρη Φ. Γκελντή

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Με ομόφωνη απόφαση το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση Συροπούλου που κατοικεί στην Αθήνα.

Η Τουρκία δεν άσκησε έφεση με αποτέλεσμα η απόφαση να καταστεί οριστική.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στηρίχθηκε στην απόφαση των αφών Φωκά που δημιούργησε νομολογία και άνοιξε τον δρόμο για να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για της Ελληνικές περιουσίες που δήμευσε κατά καιρούς η Τουρκία.

Το ΕΔΑΔ επιφυλάχθηκε όμως να αποφασίσει τότε για την αποζημίωση θεωρώντας ότι δεν είναι ώριμο το αίτημα, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στους διαδίκους να προχωρήσουν σε φιλικό διακανονισμό.

Πέθανε τετραπληγική στη Κρήτη όταν της έκοψαν το ρεύμα - Τι απαντά η ΔΕΗ

Την τελευταία της πνοή άφησε τη Τετάρτη μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα.

 Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.
Η ΔΕΗ δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η 56χρονη ήταν μηχανικά υποστηριζόμενη, τονίζει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της μετά τις καταγγελίες των συγγενών της άτυχης γυναίκας.

Ο Μπιλ θυμήθηκε τον...Κλίντον: Νέα ερωμένη στο προσκήνιο και μνήμες από το σκάνδαλο Λεβίνσκι

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα νέο βιβλίο με αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή του πρώην πλανητάρχη, Μπιλ Κλίντον.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, ωστόσο η New York Post διαθέτει αποσπάσματα του βιβλίου, τα οποία δημοσιεύει.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, ο Μπιλ Κλίντον έχει μία νεαρή ερωμένη, μια ξανθιά γυναίκα, την οποία ο πρώην πλανητάρχης δεν διστάζει να φιλοξενεί στο σπίτι του.

Η γυναίκα , με το που φεύγει η Χίλαρι, φτάνει με ένα τζιπ SUV, είναι πολύ ευγενική και φιλική με τους μυστικούς πράκτορες και πολλές φορές τους κερνάει μπισκότα.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκη

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, για «μαύρη τρύπα» 158.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΧ την χρονική περίοδο 2002-2006, που ο Δ. Αναγνωστάκης ήταν Δήμαρχος Χαλκίδας, αλλά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Σύμφωνα με το eviazoom η δίωξη ασκήθηκε κατά 9 ατόμων και ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο Αναγνωστάκης.

Έκθεση φωτογραφίας: Η Ιερισσός πριν τον καταστροφικό σεισμό του 1932


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, 23 - 31 Ιουλίου στο "Μύλο"

ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1932

Άκανθος – Ερισσός - Ιερισσός. Mια συνέχεια στο χρόνο, μια ιστορική πορεία σημαδεμένη από δράσεις και γεγονότα που κάνουν γνωστή την ύπαρξή της από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ως τη μ.Χ. εποχή και από την νεότερη Ελληνική ιστορία ως σήμερα.

Υπάρχουν όμως και γεγονότα καθοριστικά, όπως ο σεισμός του 1932. Μια φυσική καταστροφή που ανέτρεψε τη μέχρι τότε ζωή των κατοίκων αφήνοντας πίσω της πληγές,