Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σίφνος: Ταξίδι στο χρόνο με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο γάμο!



Ένα από τα  ωραιότερα δρώμενα που πλασιώνει κάθε χρόνο το  Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου είναι αναμφίβολα η αναβίωση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου γάμου μια ημέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, όπου «παντρεύονται» έθιμα και παραδόσεις. Ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο έκαναν όσες και όσοι ακολούθησαν την εκτύλιξη του δρώμενου στα σοκάκια και στις αυλές της πανέμορφης Σίφνου στο 7ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας.

Ο παραδοσιακός νησιώτικος αυτός γάμος τα είχε όλα! Εκτός από νύφη, γαμπρό και κουμπάρους από διαφορετικά κυκλαδονήσια αλλά και κασέλες με προικιά, συνοδευόταν από ζωντανή νησιώτικη μουσική, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και καλεσμένους όλοι  ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και αστείρευτο κέφι!

Να ανακαλέσει τα περί «προδοτών» ο Π. Καμμένος ζητούν αποχωρήσαντες βουλευτές

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσαν με κοινή τους δήλωση οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κώστας και Νταβρής Γεώργιος.

Καταγγέλλουν πως ο κ. Καμμένος «και οι συν αυτώ εναπομείναντες Βουλευτές» αρνούνται να κάνουν αυτοκριτική και προβαίνουν σε «ανεξέλεγκτη λασπολογία» σε βάρος των βουλευτών των ΑΝΕΛ που αποχώρησαν.

«Μας αποκαλούν "εξαγορασμένους", "προδότες", "αποστάτες", "εκβιασμένους" και "προσκυνημένους"», τονίζουν οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ιωακείμ Δέλλιος

Σε ηλικία 90 ετών, την Παρασκευή 13 Ιουνίου, ο Ιωακείμ Δέλλιος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.
Η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Κηδεύτηκε στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ιωακείμ Δέλλιος ήταν χειρουργός Ιατρός και καταγόταν από τον Πολύγυρο.

Περισσότερα διαβάστε στο δημοσίευμα της Εφημερίδας Χρόνος, εδώ

Σάσα Καστούρα: Έφυγε σε ηλικία 74 ετών η ωραία του ελληνικού κινηματογράφου (φωτο - video)

Την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, άφησε την Τρίτη σε ηλικία 74 ετών, η γνωστή ηθοποιός Σάσα Καστούρα.

Η Σάσα Καστούρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 1940, και πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1962. Ήταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.

Η ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ταινίες του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου όπου μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικούς, αλλά είχε πάντα χαρακτηριστικούς ρόλους, και έκανε την παρουσία της αισθητή στις ταινίες που συμμετείχε. Συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά «Η Γειτονιά μας», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.

Κηδεύεται στη Θεσσαλονίκη η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Στη γενέθλια πόλη της – τη Θεσσαλονίκη κηδεύεται σήμερα το απόγευμα η ηθοποιός Σάσα Καστούρα.

Η 74χρονη ηθοποιός που είχε τα τελευταία χρόνια αποσυρθεί στο πατρικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη πέθανε χθες μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1940 σπούδασε θέατρο στη γενέθλια πόλη της και πρωτοσυνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε μια από τις πρώτες παραστάσεις του νεοσύστατου τότε θεάτρου (το 1962), στη “Σίβυλλα” του Άγγελου Σικελιανού σε σκηνοθεσία του ιδρυτή και διευθυντή του θεάτρου Σωκράτη Καραντινού.

Γυμνάσιο - ΓΕ.Λ. Ορμύλιας - Γιορτή λήξης σχολικού έτους

κλικ για μεγέθυνση
Εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους με σύνθημα: «Θυμόμαστε, συνεργαζόμαστε, γιορτάζουμε, όλοι μαζί !» διοργανώνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας, την Παρασκευή 20-6-2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος