Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Η Ελλάδα γεννήθηκε πτωχευμένη...»

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 1854

«Η Ελλάδα είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Ολοι οι προϋπολογισμοί, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ελλειμματικοί. Χρειάστηκε να εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις προκειμένου να διαπραγματευτεί ένα δάνειο από το εξωτερικό. Αλλά τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν κατασπαταλήθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα».

Τα έγραφε το 1854 ο γάλλος συγγραφέας και περιηγητής Εντμόν Αμπού στο βιβλίο του «Η Ελλάδα του Οθωνα - Η σύγχρονη Ελλάδα». Το θυμήθηκαν μέσα στην άνοιξη πολλές γερμανικές εφημερίδες. Το θυμήθηκε τελευταία στο γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» και η αρθρογράφος Κριστίν Κερντελάν με αφορμή τις περιβόητες πια δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα - και δη το «ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» που η επικεφαλής του ΔΝΤ ουδέποτε πήρε πίσω.

Η πρώτη μαύρη τρύπα...πρόσφυγας


Μια μαύρη τρύπα εκδιώκεται από τον γαλαξία της

Εκδιώκεται από το μητρικό γαλαξία της και πρόκειται να χαθεί στο διαγαλαξιακό κενό.

Βαγγέλης Πρατικάκης

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Chandra της NASA φαίνεται ότι εντόπισε για πρώτη φορά μια μαύρη τρύπα που εκδιώκεται από το μητρικό γαλαξία της και πρόκειται να χαθεί στο διαγαλαξιακό κενό.

Τι συνέβη

Οι αστρονόμοι υποψιάζονται ότι η μαύρη τρύπα συγκρούστηκε και συγχωνεύτηκε με μια άλλη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από «βαρυτικά κύματα» που την έβγαλαν από την πορεία της.

Άγριος καυγάς Κασιδιάρη - Πλεύρη (Video)

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια σε τηλεοπτικό πλατό

Σε άγριο καυγά με απίστευτες εκφράσεις εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνύπαρξη σε κοινό προεκλογικό τραπέζι του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής με τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΛΑΟΣ.

Κωνσταντίνος Πλεύρης και Ηλίας Κασιδιάρης έφτασαν σε σημείο να αλληλοβρίζονται, με τον τελευταίο να αποκαλεί τον πρώτο, «ανθρωπάκο» και τον κ. Πλεύρη να προκαλεί τον κ. Κασιδιάρη λέγοντάς του «ελα έξω και θα σε ξαπλώσω κάτω».

«Όχι» Γκρούεφσκι σε «Βόρεια Μακεδονία» και «erga omnes»

Αδιάλλακτος στο ενδεχόμενο συμβιβασμού με την Ελλάδα

Παναγιώτης Σαββίδης

Απορρίπτει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes),  ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.

Μιλώντας στο «Kanal 5» των Σκοπίων, ο Γκρουέφσκι εμφανίστηκε αρνητικός στην αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της χώρας, όπως «Βόρεια Μακεδονία» που μετά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ,  επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια.

«Ο γεωγραφικός προσδιορισμός μπροστά από το «Μακεδονία» θα πλήξει την «μακεδονική ταυτότητα», μετατρέποντάς την σε «βορειομακεδονική» ή οτιδήποτε άλλο» επεσήμανε ο Γκρουέφσκι, παραμένοντας σταθερά στην αδιάλλακτη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο συμβιβασμού με την Ελλάδα.

Οικολόγοι Πράσινοι: Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση του Προγράμματος για την Χαλκιδική


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


αύριο, Πέμπτη 7 Ιουνίου, 12:30,
στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι αύριο, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, στις 12:30, στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας Χαλκιδικής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, θα παρουσιάσει «Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική».

Από το Γραφείο Τύπου
Πληροφορίες:6976448442

Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το κόμμα αυτό, έχει εξελιχθεί στο όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού, φιλοξενώντας στις λίστες του μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα των υποστηρικτών του «Ουράνιου Τόξου».

Ως γνωστόν, στην περιοχή της Φλώρινας δραστηριοποιείται η περίφημη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο»,

Σαμαρά, με κάτι τέτοιους αριστερούς σαν τον Λαζαρίδη θα πολεμήσεις την αριστερά;


ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Χ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Στην ομιλία του στην πόλη της Καλαμάτας, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στους κομμουνιστές που έχει στο περιβάλλον του ο Α. Σαμαράς και τον κάλεσε πρώτα να τους διώξει από κοντά του και μετά να κάνει… αγώνα κατά της αριστεράς...

Όμως, σε ποιους αναφέρθηκε ο Γ.Γ. του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος; Εις ότι αφορά τον έναν εκ των πολλών… ερυθρών αστέρων που έχει στο πλάϊ του ο Α. Σαμαράς, μας έδωσε την απάντηση η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», που παρουσίασε κοινή συνέντευξη τριών «Ρηγάδων» της «Β΄ Πανελλαδικής»,

Θεσσαλονίκη: Χάνεται έκταση - «φιλέτο» 400 στρεμμάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί μια έκταση 400 στρεμμάτων, μεγάλης αξίας, με θέα στη θάλασσα, στα όρια του Πλαγιαρίου και της Περαίας.

Η έκταση «φιλέτο» -που βρίσκεται δίπλα σε ένα παλιό χώρο χωματοληψιών (δημοτικό αγροτεμάχιο)- περιλαμβάνει όλο το ρέμα στα όρια των δυο οικισμών, απέναντι από τις κατασκηνώσεις. Στην πορεία των ετών ο χώρος καταστράφηκε αφού από τις εκτεταμένες χωματοληψίες δημιουργήθηκαν γκρεμοί βάθους μέχρι και 40 μέτρων και διάσπαρτοι σκουπιδότοποι, με τις αυθαιρεσίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η έκταση εγκαταλείφθηκε, παρά μια ημιτελή προσπάθεια αποκατάστασης κατεστραμμένων πρανών, όπως ξεχάστηκε και η μελέτη συνολικής ανάπλασης και αποκατάστασης που είχε γίνει για το σύνολο των 400 στρ.

Έκθεση ζωγραφικής από το Γυμνάσιο Νικήτης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Γυμνάσιο Νικήτης και το ATHENA-PALLAS σας προσκαλούν στην παρουσίαση των εργασιών που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της δράσης του Γυμνασίου Νικήτης «Τα Μαθηματικά στη ζωή μας», καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής των μαθητών με θέμα «Το Πορτρέτο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ στο Ξενοδοχείο ATHENA-PALLAS.
Διάρκεια Έκθεσης: 1-15 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19:00 – 20:00 παρουσίαση εργασιών  στην αίθουσα προβολών
20:00 -20:30 απονομή επαίνων
20:30-21:00 περιήγηση στην έκθεση ζωγραφικής
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει προσφορά αναψυκτικών στο μπαρ δίπλα στην πισίνα.

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης


Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης σε ηλικία 86 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θεατρικό σανίδι αφού είχε πρωτοεμφανιστεί στην σκηνή το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».

 Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του σε κινηματογραφικές ταινίες, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη (2003). 

Ο Α. Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους ανάμεσα στους οποίους και το Θέατρο Τέχνης.