Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στρατιωτικός χαιρετισμός σε μινωικά ειδώλια

Η ανασκαφή του Γιάννη Σακελλαράκη στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό πάνω από τον Αβλέμονα στα Κύθηρα

Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

ΚΥΘΗΡΑ Τα ευρήματα από το πρώτο γνωστό εκτός Κρήτης μινωικό ιερό κορυφής

Μια ευσεβής γυναίκα, ανεβαίνοντας παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό στα Κύθηρα, βρήκε ένα χάλκινο μινωικό ειδώλιο το οποίο παρέδωσε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών

Η γυναίκα αυτή, που πιθανόν «δεκαπέντιζε», δηλαδή τηρούσε το κυθηριώτικο έθιμο της διαμονής πριν από τον Δεκαπενταύγουστο σε ένα από τα τρία μοναστήρια του νησιού, τα Μιρτίδια, την Αγία Ελεούσα και την Αγία Μόνη, ή «φωτολογούσε», άναβε δηλαδή τα καντήλια, κράτησε την ανωνυμία της κατά την παράδοση αυτού του ευρήματος.

Προκλητική διαφήμιση του Γερμανικού στρατού (Video)

Στο τηλεοπτικό σποτ που παραπέμπει σε τραγούδι ροκ συγκροτήματος κατέφυγε ο Στρατός της Γερμανίας προκειμένου να “πείσει” του Γερμανούς να καταταγούν στις τάξεις του…

Με ροκ ήχο, και “παραποίηση” του εθνικού ύμνου, υπό τον ήχο πολεμικών αεροσκαφών, τανκς και πυροβολισμών καθώς και επιχειρήσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, οι Γερμανοί δεν προκάλεσαν μόνο τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους ίδιους τους συμπατριώτες τους.

Η διαφήμιση μάλιστα, ενώ προβλήθηκε εκτεταμένα από τη γερμανική τηλεόραση, τελικά αποσύρθηκε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες για “προσβολή”.

Πηγή: tromaktiko

Κυριάκος Μάτσης - 53 χρόνια από τη θυσία του

«Ε, Μάτση, παραδώσου».Ο Μάτσης αφού διέταξε τους δύο συντρόφους του να εξέλθουν του κρησφυγέτου, απάντησε με βροντερήν φωνήν: «Δεν θα βγω ζωντανός. Θα βγω πυροβολών».Εις απάντησιν, οι Άγγλοι πολιορκηταί του έρριψαν ειδικές χειροβομβίδες εντός του κρησφυγέτου, από τις οποίες ο Μάτσης βρήκε ακαριαίον τον θάνατον.Ο Μάτσης, με έκφραση ικανοποίησης για το ηρωικό τέλος του, είχε αγκαλιασμένα τα δύο αυτόματά του. Το δεξί του πόδι ήταν αποκομμένο και απανθρακωμένο, νωπόν δε το αίμα έσταζε ακόμη στο δάπεδο του κρησφυγέτου.

Ο Κυριάκος Μάτσης ήταν ένας αγνός ιδεολόγος, ένας ανθρωπιστής, ένας πραγματικός πατριώτης.

Με ένα όνειρο έζησε, με έναν πόθο σκοτώθηκε, να δει την αγαπημένη του Κύπρο ενωμένη με το μητρικό κορμό.

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης

Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!

Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.

Μάλιστα, στο παραπάνω ποσό έχει υπολογιστεί και η παρακράτηση μιας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αν και έχει πριν από αρκετούς μήνες ακόμα δεν έχει παρακρατηθεί.

O Δήμος Σιθωνίας στην έκθεση Τουρισμού "Philoxenia"


Νικήτη 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμος Σιθωνίας στην έκθεση Τουρισμού «Philoxenia”

Στην προβολή της πανέμορφης Σιθωνίας Χαλκιδικής και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει η Δημοτική Αρχή με τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2011, που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία του Δήμου καθίσταται περισσότερο δυναμική, καθώς την αποστολή πλαισιώνουν τα Σωματεία Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Ν. Μαρμαρά, Αγ. Νικολάου – Βουρβουρούς – Πυργαδικίων και ο Σύλλογος επαγγελματιών Σάρτης.

Η ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο για Ελλάδα και Ιταλία (Video)

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ είναι Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος των Ανεξάρτητων ( UK Independence Party -UKIP) γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ. Αυτή την στιγμή διατελεί μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας".

Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Farage όσο και της ομάδας είναι ο σκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.

Πέθανε ο Νεοκλής Σαρρής

Τον Νεοκλή θα τον θρηνήσει η οικογένειά του και θα λείψει στο αμούστακο παιδί του. Θα λείψει και σε όσους από εμάς έτυχε να τον γνωρίσουμε από κοντά και νοιώσαμε την ανθρωπολογική του βαθύτητα, τη δύναμη του πνεύματός του και τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα του. Θα λείψει όμως και από όσους τον γνώρισαν σαν πανεπιστημιακό δάσκαλο, σαν πνευματική μορφή και σαν μοναδικά εμβριθή γνώστη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δύσκολα πεδία όπου η γνώση σπανίζει και οι γνώμες κυριαρχούν. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε αυτό που συνολικά ήταν:

Μια μεγάλη ανθρώπινη μορφή και ένα σπανίζων είδος προικισμένου φορέα της μακραίωνης ελληνικότητας.

Δύο λόγια μόνο θα πω όπως τον γνώρισα ως ακαδημαϊκό, ως άνθρωπο και ως φίλο. Συναντηθήκαμε πριν δύο περίπου δεκαετίες, όταν εντάχθηκα στο Πάντειον Πανεπιστήμιο όπου και αυτός δίδασκε.

Βανδαλισμός Βυζαντινών τειχών από κάφρους (Video)

Η αστυνομία απλά τους έβλεπε να καταστρέφουν και δεν επενέβη. Φυσικά οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές.

Χρήστος Βερελής: "Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάει η Κυβέρνηση μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου" (Video)


Για την συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας και τη διάρκεια της θητείας της...
« Έπρεπε να έχουν γίνει εκλογές αμέσως και το πολιτικό σύστημα αμέσως μετά αναγκαστικά θα βρίσκονταν μπροστά από την ανάγκη μιας συνεργασίας η οποία θα ήταν πολύ πιο απενοχοποιημένη , πολύ πιο ειλικρινής και χωρίς δευτερεύουσες σκέψεις, οποίες θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα και φοβάμαι ότι θα εμποδίσουν στο να μακροημερεύσει αυτή η Κυβέρνηση.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάμε μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου η μέχρι όποια άλλη ημερομηνία θα ήταν αναγκαία να πάμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, φοβάμαι ότι θα υπάρξουν εμπλοκές και τα δείγματα που έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή είναι λίγο ανησυχητικά.

Θα αρχίσουν γρήγορα διαξιφισμοί και θα υπάρχουν διαμάχες που θα κάνουν την ζωή της Κυβέρνησης δύσκολη.

Τα νετρίνα τρέχουν όντως ταχύτερα απ' το φως

Οι νέες μετρήσεις του πειράματος OPERA επιβεβαιώνουν ότι τα νετρίνα κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός

Λαλίνα Φαφούτη

Νέες μετρήσεις επιβεβαιώνουν τα αρχικά αποτελέσματα του CERN

Τα νετρίνα επιμένουν να κινούνται ταχύτερα από το φως στο τούνελ του πειράματος OPERA σε πείσμα των «διαφωνούντων». Οι νέες πιο «ενισχυμένες» μετρήσεις που έγιναν στον επιταχυντή του CERN επιβεβαίωσαν τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται σιγά σιγά να χάνουν τον «απίστευτο» χαρακτήρα τους και να παγιώνονται όλο και περισσότερο.

Η είδηση στις 22 Σεπτεμβρίου ότι τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να ξεπεράσουν – έστω και για 60 νανοδευτερόλεπτα –

Θεσσαλονίκη: Οι φάκελοι της Πολεοδομίας αντί για το αρχείο πήγαν... ανακύκλωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Στην ανακύκλωση πήγαν κι έγιναν... χαρτοπολτός από λάθος δεκάδες φάκελοι από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης! Οι φάκελοι, που θα έπρεπε να επιστρέψουν στο αρχείο που τηρεί η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, κατέληξαν στα χέρια της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, η οποία, θεωρώντας ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, τους πολτοποίησε!

Ολα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη. Τότε, ορισμένοι φάκελοι που βρίσκονταν στο κεντρικό κτίριο, στην οδό Μανουσογιαννάκη, τοποθετήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, προκειμένου να παραληφθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο και να μεταφερθούν στη Θέρμη. Σημειωτέον ότι οι φάκελοι είχαν φτάσει στα κεντρικά, για να εξυπηρετηθούν πολίτες, έπειτα από αίτημα των ιδίων. Αφού έγινε η δουλειά των πολιτών, έπρεπε να επιστρέψουν στη θέση τους, στη Θέρμη.

Στα άκρα η σύγκρουση Φαήλου – Κυριάκου


Νέους κραδασμούς στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Κυριακού Μητσοτάκη και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, κατηγόρησε τον Φαύλο Κρανιδιώτη ότι αγωνίστηκε για τον Οτσαλάν και όχι για τη ΝΔ και τον χαρακτήρισε όψιμο Νεοδημοκράτη. «Είναι όψιμος Νεοδημοκράτης. Γνωρίζω τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, όχι όμως και για τη ΝΔ. Γι'αυτό δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές στη ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν συμφωνεί με τις απόψεις περί «ακροδεξιών σταγονιδίων» που διατύπωσε ο Σ. Χατζηγάκης, ωστόσο, τόνισε πως είναι υπέρ του διαλόγου και της προσπάθειας σύνθεσης των απόψεων, παράλληλα έκανε λόγο για πρόσωπα χωρίς θεσμική ιδιότητα, που δεν βοηθούν την προσπάθεια της ΝΔ, καθώς προκαλούν διχασμό, αντί σύνθεσης στο κόμμα.