Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τερματικό σταθμό φυσικού αερίου σχεδιάζουν στα παράλια του Αιγαίου οι Τούρκοι

Φιλοδοξούν να πουλήσουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει τερματικό σταθμό για υγροποιημένο φυσικό αέριο --σε συνεργασία με το Κατάρ-- στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, ώστε να καλύψει την ογκούμενη εσωτερική ζήτηση φυσικού αερίου, θέλοντας να διαμεσολαβήσει μελλοντικώς στη διακίνηση του προϊόντος προς Ευρώπη, τόνισε σήμερα από το Αλγέρι, που επισκέφθηκε επίσημα, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι αυτός ο τερματικός σταθμός (σε σημείο του τμήματος της Τουρκίας στην πλευρά της Ευρώπης) θα έχει μια ετήσια παραγωγή 5-6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανίων

Χαρούμενα και ελπιδοφόρα τα Φώτα

Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γιορτάζονται πανηγυρικά μέσα από διάφορα ήθη και έθιμα.

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Χρυσή Αυγή: Πρόσκληση προς “Ανεξάρτητους Έλληνες” για κοινή πρόταση σύστασης προανακριτικής για Παπανδρέου

Η Χρυσή Αυγή καλεί τους βουλευτές των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές να συνυπογράψουν κοινή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου. Η συγκυβέρνηση και ο Σύριζα έδωσαν συγχωροχάρτι στους υπευθύνους για το σκάνδαλο Λαγκάρντ. Η συγκάλυψη των ενόχων δεν θα περάσει.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο Α. Τζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης


Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμάρα.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Θεοχάρη Αποστολίδη, αναμετρήθηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Τζιτζικώστας έλαβε 37 ψήφους και ο Διονύσης Ψωμιάδης 13.