Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μία αυτοκτονία ξαναφέρνει στην επιφάνεια την «κατάρα του οίκου των Κένεντι»

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η κατάρα που κυνηγά εδώ και δεκαετίες τα μέλη της οικογένειας Κένεντι φαίνεται να μην σταματά, με το θάνατο της Μαίρη Κένεντι να προσθέτει άλλο ένα κομμάτι σε αυτό το «περίεργο» παζλ που περιλαμβάνει δυστυχήματα, σκάνδαλα, εθισμούς.

Η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι δεν ήταν η πρώτη συμφορά της οικογένειας, αφού πριν είχαν ακολουθήσει άλλες. Είναι ενδεικτικό ότι όλα σχεδόν τα παιδιά και τα εγγόνια από το γάμο του Τζόζεφ και της Ρόουζ Φιτζέραλντ, τα βρήκε κάτι... κακό.

Τo 1941 η Ροζμαρί Κένεντι, με εκ γενετής προβλήματα, υποβλήθηκε σε αποτυχημένη λοβοτομή με αποτέλεσμα να περάσει όλη της τη ζωή (ως το 2005) σε ιδρύματα.

Κασσάνδρα: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Στην Κατερίνα Οικονομέα - Σίβηρη, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ένας βοσκός της περιοχής, ο Κ.Μ., εξήγησε, ότι είδε τον συγχωριανό του, Α.Μ., ν' αφήνει φόλες στις αρχές Μαρτίου δίπλα στην ποτίστρα, όπου πηγαίνει τα κατσίκια του να πιούν νερό.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας Χαλκιδικής και στο Δασαρχείο Κασσάνδρας – όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει – στις 27 Μαρτίου 2012 και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων, αλλά ο κτηνοτρόφος φοβούμενος τα αντίποινα, δεν κατονόμασε τελικά τον δράστη.

Η Κατερίνα Οικονομέα – Σίβηρη, κατέθεσε και εκείνη στην Αστυνομία, και παρέδωσε στο Δασαρχείο Κασσάνδρας τα τρία δείγματα της φόλας,

ΝΥΤ: Επικίνδυνος ο Τσίπρας. Τον συγκρίνουν με τον...Αλκιβιάδη


«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Έλληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά» γράφει άρθρο των New York Times το οποίο αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Το άρθρο επικαλείται το παράδειγμα του Αλκιβιάδη, του «γοητευτικού ανιψιού του Περικλή» ο οποίος ανέλαβε μόλις ο ιστορικός ηγέτης της αρχαίας Αθήνας πέθανε από λοιμό στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Αλκιβιάδης «έπεισε τους Αθηναίους να ξοδέψουν τους εναπομείναντες στρατιωτικούς πόρους τους σε μια καταστροφική εκστρατεία στη Σικελία».

Αναφέρεται, επίσης, στο Νίκο Ζαχαριάδη «το δυναμικό 43χρονο ηγέτη του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει το παράδειγμα του πολιτικά σοφότερου επικεφαλής των Κομμουνιστών της Ιταλίας, Palmiro Togliatti,

Και ο "Αθανάσιος Διάκος" στα έδρανα του κοινοβουλίου

Δεν είναι και λίγο να κάθεσαι στα έδρανα με την... μετενσάρκωση του Αθανασίου Διάκου στο κοινοβούλιο.

Πηγή φωτο: The Insider

Mηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο υπερ - υπολογιστής του αρχαίου κόσμου

Σαν σήμερα το 1902, ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ο πρώτος υπερυπολογιστής του αρχαίου κόσμου.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, κατέγραφε και την κίνηση των ουρανίων σωμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων. Φαίνεται λοιπό ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την ελλειπτική τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το μυστηριώδες αρχαίο όργανο υπολογισμού της θέσης των ουράνιων σωμάτων, το οποίο χρονολογείται στον πρώτο π. Χ. αιώνα και όπως είναι γνωστό είχε ανασυρθεί από ναυάγιο που εντοπίσθηκε στα ανοιχτά των Αντικυθήρων το 1900 - 1901, έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο έρευνας, η τελευταία από τις οποίες έρχεται τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μας πληροφορεί ότι o μηχανισμός ήταν ειδικά κατασκευασμένος ώστε να είναι σε θέση να υπερπηδήσει την ανακρίβεια, που θα δημιουργούσε στους υπολογισμούς μια μικρή διαφορά στο χρόνο.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Φίλες και φίλοι,

Θα τη θυμόσαστε πάντα αυτή την ημερομηνία.
Σήμερα ορκίζεται μια Βουλή που αύριο… διαλύεται!
Δεν υπάρχει χαλάρωση.
Άρχισε, ήδη, η καινούργια μάχη.

Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την Πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων, και θα την κερδίσουμε!
Όπως κέρδισαν χθες, με μια μεγαλειώδη νίκη, αυξάνοντας τα ποσοστά τους, οι φοιτητές μας της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια.

Συνέντευξη στο CNN: Ο Κωνσταντίνος ανησυχεί για την Ελλάδα

«Βασιλική υποδοχή» επεφύλαξε το CNN στον Κωνσταντίνο, φιλοξενώντας τον ως «γνώστη» της ελληνικής πραγματικότητας, σε μια συνέντευξη με προκλητικές προσφωνήσεις της παρουσιάστριας Κριστιάν Αμανπούρ, όπως «Μεγαλειότατε» και γραφικούς υπότιτλους όπως «ο λόγος του Βασιλιά».

Προσφωνώντας τον «Μεγαλειότατε», η παρουσιάστρια τον ρωτά πως είναι το κλίμα στην Ελλάδα.

Μιλώντας από το Λονδίνο, ο Κωνσταντίνος, ενημερώνει ότι μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου είχε- όπως διευκρινίζει- μεταβεί με την σύζυγό του για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας κάνει λόγο για θυμό αλλά και για ανησυχία σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει.

Ομιλία: "Οικογένεια - σχολείο: Σχέσεις αμοιβαιότητας στον καιρό της κρίσης"

κλικ για μεγέθυνση
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2012
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 19.30


Ομιλία με θέμα: «Οικογένεια – Σχολείο: Σχέσεις αμοιβαιότητας στον καιρό της κρίσης», από τον Δρ. Γεώργιο Μπότσα, Σχολικό Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής. Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

“Το παιδί είναι το μέλλον κάθε κοινωνίας. Το πολυσύνθετο, κρίσιμο και γεμάτο δυσκολίες έργο της ολόπλευρης ανάπτυξής του, η κοινωνία το έχει αποδώσει, σε δυο θεμελιώδεις θεσμούς της: στην οικογένεια και στο σχολείο.

Η οικογένεια είναι η πρώτη δομή που γνωρίζει το παιδί, τα μέλη της παίζουν διαφορετικούς ρόλους συναισθηματικού κυρίως περιεχόμενου.

Πέτρος Ζαράνης & Ανοιχτό Σχήμα


DIZZY MILES BAR
Κυριακή 20 Μαϊου 2012 9:30 μ.μ

Τραγούδια & οργανικές συνθέσεις του Πέτρου Ζαράνη
βασισμένα κυρίως στις επτά διατονικές κλίμακες
σε ένα πάντρεμα Ανατολής - Δύσης
σε στίχους από ποίηματα των
Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σαραντάρη,
αλλά και του συνθέτη.

Πέτρος Ζαράνης: Κιθάρες, Ούτι, Νάϊ Τραγούδι
Μαρία Κοτσίρη: Τραγούδι, Μπάσο
Daniel Coglin: Ney
Μάριος Καπηλίδης: Κρουστά
Μιχάλης Γαλέος(flower train): Ηλεκτρική Κιθάρα
Τρύφωνας Τσάτσαρος: Τραγούδι
Ματός Δημήτρης: Ούτι

Αύξηση μισθών και συντάξεων ανακοίνωσε ο Μπερίσα

Πόσο είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Αλβανία

Την αύξηση των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους προανήγγειλε χθές (16/5/2012), στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των 800.000 οικογενειών στη χώρα.

Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι «ο μέσος μισθός θα αυξηθεί κατά 5% και οι υψηλοί κατά 1%», ενώ σε ό,τι αφορά τις συντάξεις ανέφερε ότι θα αυξηθούν κατά 4% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και κατά 5% για τους αγρότες.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αυξήσεις αυτές θα συμβάλλουν σταδιακά και στη διόρθωση των διακρίσεων μεταξύ των υψηλών και των κατώτερων μισθώ.

Ορκίστηκαν οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Αλλος αέρας ...ολιγάριθμος στο προεδρικό Μέγαρο.Δεν ξανάγινε να ορκίζονται ως μέλη νέας κυβέρνησης μόλις 16 υπουργοί. Από 30 άτομα και πάνω ήταν συνήθως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός όμως από τοα αριθμό εντύπωση προκάλεσαν και τα βιογραφικά των νέων υπουργών. Ανθρωποι της δράσης με πολλά ένσημα στην επαγγελματική πορεία τους, ίσως δείχνουν το δρόμο για τις επόμενες κινήσεις των πολιτικών μας.

Στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον Πρωθυπουργό - πρόεδρο του ΣτΕ, Π.Πικραμμένο.

Αποτελείται από 16 υπουργούς, χωρίς υφυπουργούς, οι οποίοι είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, τέως υπουργοί και διπλωμάτες.

Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πάγκαλος: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 20% θα αρχίσουν οι εκτελέσεις» (Video)

Ψέμματα κι αλαζονεία καταλογίζει στον Τσίπρα ο Πάγκαλος

Πυρά κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι ψεύδεται και ότι «βιάζεται για τις εκλογές, γιατί φοβάται μην αλλάξει το ρεύμα, μην αποκαλυφθεί», χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, την απόφαση των δεύτερων εκλογών ως «καταστροφική».

Ακόμη έκανε λόγο, για «Άγιο Βασίλη, καλή μάγισσα και άλλα παραμύθια τα οποία μαθαίνουν τα μικρά παιδιά όταν είναι στο νηπιαγωγείο». Εκτίμησε πάντως ότι ο κόσμος ανακαλύπτει «την αυθαιρεσία των συλλογισμών του και την αλαζονεία των χειρισμών του».

Όπως είπε, «είναι αυτοκτονία να διώχνεις το Βενιζέλο, από τη στιγμή που «οι Μπολσεβίκοι ενισχύουν τον Κεμάλ».