Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μία αυτοκτονία ξαναφέρνει στην επιφάνεια την «κατάρα του οίκου των Κένεντι»

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η κατάρα που κυνηγά εδώ και δεκαετίες τα μέλη της οικογένειας Κένεντι φαίνεται να μην σταματά, με το θάνατο της Μαίρη Κένεντι να προσθέτει άλλο ένα κομμάτι σε αυτό το «περίεργο» παζλ που περιλαμβάνει δυστυχήματα, σκάνδαλα, εθισμούς.

Η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι δεν ήταν η πρώτη συμφορά της οικογένειας, αφού πριν είχαν ακολουθήσει άλλες. Είναι ενδεικτικό ότι όλα σχεδόν τα παιδιά και τα εγγόνια από το γάμο του Τζόζεφ και της Ρόουζ Φιτζέραλντ, τα βρήκε κάτι... κακό.

Τo 1941 η Ροζμαρί Κένεντι, με εκ γενετής προβλήματα, υποβλήθηκε σε αποτυχημένη λοβοτομή με αποτέλεσμα να περάσει όλη της τη ζωή (ως το 2005) σε ιδρύματα.
Το 1944 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κι ενώ βρισκόταν σε ειδική αποστολή σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου σε ηλικία 29 ετών ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζον Φ. Κένεντι, Τζόζεφ ενώ το 1948 η αδερφή τους, Καθλίν, σκοτώνεται κι αυτή σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Το 1963, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι ο γιος τους, Πάτρικ, πεθαίνει δύο μέρες μετά την γέννα. Τα δραματικά γεγονότα δεν σταματούν εκεί αφού την ίδια χρονια, στις 22 Νοεμβρίου, δολοφονήθηκε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ JFK σε ηλικία 46 ετών, πυροδοτώντας σειρά σεναρίων που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Το 1964 ο Έντουαρντ Κένεντι γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, αφού επέζησε από αεροπορική συντριβή στη Μασαχουσέτη, που κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα στέλνοντας τον Κένεντι για έξι μήνες στο νοσοκομείο.

Το 1968 δολοφονήθηκε σε προεκλογική εκστρατεία ο άλλος αδερφός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι σε ηλικία 42 ετών, μόλις είχε κερδίσει τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια. Έναν χρόνο αργότερα ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι ήταν πιο... τυχερός, αφού απλά ενεπλάκη σε αυτοκινητικό δυστύχημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε, αλλά όχι ο ίδιος.

Το 1973, ο Τεντ Κένεντι χτυπημένος από καρκίνο των οστών έχασε το δεξί του πόδι.

Μερικοί ακόμα τραγικοί θάνατοι ακολούθησαν τις επόμενες δύο δεκαετίες. Συγκεκριμένα. το 1984, ο γιός του Ρόμπερτ Κένεντι, Ντέιβιντ, πεθαίνει από κοκτέιλ ναρκωτικών, παυσιπόνων και ψυχοφαρμάκων σε ηλικία 28 ετών, το 1997, ο άλλος γιος του Ρόμπερτ, ο 39χρονος Μάικλ, συγκρούεται με ένα δέντρο την ώρα έκανε σκι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Τζον Φ. Κένεντι ο νεότερος, σκοτώνεται μαζί με τη σύζυγό του, Κάρολιν Μ. Κένεντι και την κουνιάδα του όταν το αεροπλάνο τύπου Τσέσνα που πιλόταρε ο ίδιος συνετρίβη.

Το 2006, το μέλος του Κογκρέσου, Πάτρικ Κένεντι έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικό οδόφραγμα, ενώ είναι γνωστα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον εθισμό στο αλκοόλ.

Η μόνη απόγονος του Τζον Φ. Κένεντι και της Τζάκι, η Κάρολιν Κένεντι, είναι δικηγόρος, συγγραφέας και ασχολείται με την φιλανθρωπία. Σίγουρα θα πρέπει να... προσέχει, αφού το σίγουρο είναι ότι εάν κάποιος καταράστηκε την οικογένεια Κένεντι το πέτυχε.

Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: