Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Υπ. Πολιτισμού: Παρακινδυνευμένη η εκτίμηση ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σημαντική αρχαιλογική ανακάλυψη

Ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, σημειώνει το υπουργείο

Ιδιαίτερα σημαντικό, χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού το αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη των Σερρών, ωστόσο τονίζει στην προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωσή του, πως  «οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».

Μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων στον Τύπο και τηλεοπτικών ρεπορτάζ που ταύτισαν τον εντοπισμό του αρχαίου τάφου με εκείνον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, έως ότου ολοκληρωθεί η ανασκαφική έρευνα.

Θερινό πρόγραμμα σπουδών "Aristotle Summer School"

Διεθνείς Σχέσεις και οι Φυσικοί Πόροι στην Μεσόγειο: Διεθνές Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Διεθνών Σχέσεων 2013.

Μία σημαντική πρωτοβουλία τού Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας  ξεκινάει αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου στη Νάουσα. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα (summer school) υψηλής ποιότητας, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχοι του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι η ανάλυση σύγχρονων ζητημάτων Διεθνών Σχέσεων, η κατάρτιση των συμμετεχόντων σε αυτά, η καλλιέργεια  επαφών και συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Αντιπαράθεση Α. Λαφαζάνη με Κ. Ιγγλέζη για την επένδυση χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική (Video)