Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γιαχοντούδης Χρήστος - Παραδοσιακός τραγουδιστής


Ο Μακεδονικός Αγώνας μέσα από 100 κειμήλια

Ο υπ. Εθνικής Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος, ξεναγείται στην έκθεση

Αγνωστες πτυχές των γεγονότων του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897 παρουσιάζονται σε έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, την οποία εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι η έκθεση αυτή παρουσιάζει τα μαθήματα που έδωσε στην Ελλάδα η τραγική συγκυρία του 1897.

«Στις εκθέσεις παρουσιάζονται συνήθως οι λαμπρές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας και παραλείπονται συστηματικά τα δραματικά γεγονότα. Εμείς αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε έναν πόλεμο- μάθημα για τον Ελληνισμό», δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Β. Νικόλτσιος, και συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος «είχε ως αποτέλεσμα τη βαθιά συντριβή, αλλά οδήγησε και στην αναδιοργάνωση του ελληνικού στρατού και τελικά στα νικηφόρα αποτελέσματα των Βαλκανικών Πολέμων».

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο, η αναφορά στα γεγονότα ξεκινά από τις μάχες της Κρήτης το 1896, συνεχίζεται με την παρουσίαση του ελληνικού και του τουρκικού στρατού και στη συνέχεια επικεντρώνεται στις μάχες, στα μέτωπα, στις οπισθοχωρήσεις και στη συντριβή του ελληνικού στρατού και τελικά στην άνευ όρων συνθηκολόγησή του.

Εκτίθενται, μεταξύ άλλων, περίπου 100 κειμήλια του ελληνικού και του τουρκικού στρατού, όπως όπλα, παράσημα και φορεσιές. Στα κειμήλια συγκαταλέγεται η κάσκα του αρχιστράτηγου του πολέμου Κωνσταντίνου, που φέρει το μονόγραμμα και τα στοιχεία του. Η ιστορία του Ελληνοτουρκικού Πολέμου παρουσιάζεται, επίσης, μέσα από φωτογραφίες, σκίτσα, αποκόμματα ευρωπαϊκών εφημερίδων της εποχής και αντίτυπα βιβλίων, στα οποία ξένοι παρατηρητές του πολέμου αφηγούνταν τα γεγονότα.

Πηγή: Έθνος

Η Τζούλια Αλεξανδράτου στο Ναυτικό με τον γιο του Ζαγορίτη


META TO PARTY ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας,τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Ιουνίου ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, πήγε αγκαλιά με την Τζούλια μέσα στο Πολεμικό Μουσείο, χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Ο φρουρός που είχε σκοπιά στην είσοδο του ιστορικού μουσείου, μπορεί να μην πίστευε στα μάτια του, αλλά επέτρεψε την είσοδο στην Τζούλια Αλεξανδράτου και το συνοδό της!

Όπως γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, "ξενάγησε'' τη Τζούλια σε κάποιους χώρους του μουσείου και βέβαια την πήγε στο θάλαμο όπου κοιμούνταν οι άλλοι ναύτες, οι οποίοι έδειξαν να μην ενοχλούνται από τον νυχτερινό επισκέπτη αφού πολλοί ζήτησαν από την απόλυτη σταρ, αυτόγραφα!

Πηγή: Troktiko

Ζήτω η Πατρίδα, Ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία...

Αντώνη Σαμαρά, αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν μας αρέσει καθόλου...

(όχι ότι μας άρεσε η προηγούμενη, ούτε το ΛΑΟΣ μας αρέσει)