Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θράκη: Τα όργανα του προξενείου στο Συμβούλιο Ευρώπης…

Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οργάνωση δούρειος ίππος, που εδρεύει στη Γερμανία και λειτουργεί ανενόχλητη από το γερμανικό κράτος (…), πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη εργασίας μεταξύ 23-25 Απριλίου 2012 στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρός της, Χαλήτ Χαμπίπογλου και ο γενικός διευθυντής της Ενγκίν Σοϊγιλμάζ, «ανέπτυξαν τα επίκαιρα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιθέσεις μίσους που πραγματοποιούνται κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και στο πρόβλημα ίδρυσης – αναγνώρισης σωματείων».

Στην συνάντηση ο Χαμπίπογλου μετέφερε επίσης «τις επίκαιρες εξελίξεις που αφορούν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Στην συνάντησή του δε με τον Μπόρις Τσίλεβιτς (μέλος Νομικών Θεμάτων της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης), ο Χαμπίπογλου τόνισε, ότι λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που επικρατεί στην Ελλάδα,

Μ. Γλέζος: Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ

Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου καταδίκασε τα κόμματα του δικομματισμού, καταδίκασε την πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα και εφόσον δεν έδωσε σε κανένα κόμμα αυτοδυναμίας καλούν τα κόμματα να βρουν μια λύση, ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι, «για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού».

Επιπλέον τόνισε ότι, το χρήμα εφευρέθηκε σε αυτή τη χώρα ως μέσο ανταλλαγής αξιών, πότε δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήματα αγαθά, ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά. «Να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα και αν έχει», πρόσθεσε.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Πικραμμένος - Ποια ονόματα συζητώνται για τα κρίσιμα υπουργεία

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έθεσε ως κύριο στόχο να διαφυλάξουμε και το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβασή της σε νέα πολιτική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, Οικονομικών ο κ. Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο κ. Ι. Ζέπος, Προστασίας του Πολίτη ο κ. Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο κ. Α. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο κ. Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο κ. Γ. Σαββαΐδης.

Οι πρώτες δηλώσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Παραλαμβάνοντας την εντολή, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε πως είναι μεγάλος το βάρος που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη.

Πατριωτικό Μέτωπο: Διεθνές ενδιαφέρον για το «Αλληλέγγυον». Το NBC, στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

Το διεθνές ενδιαφέρον προσελκύει το «Αλληλέγγυον», ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός που φέρνει σε κατ’ ευθείαν επαφή τους πολίτες με τους Έλληνες αγρότες-βιοτέχνες, χωρίς μεσάζοντες.

Συγκεκριμένα, το NBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 16 Μαΐου, πολύωρη και λεπτομερειακή κάλυψη της λειτουργίας του «Αλληλέγγυον», στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, στην Αγίας Σοφίας 50, στον Κολωνό, πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης.

Ο Πρόεδρος του «Αλληλέγγυον» κ. Σταύρος Βιτάλης, εξήγησε στη δημοσιογράφο, επικεφαλή της αποστολής του NBC, κ. Stephanie Gosk, την τεράστια διαφορά του τρόπου λειτουργίας του συνεταιρισμού, από όλα τα άλλα «κινήματα» τύπου «πατάτας, λαδιού, ρυζιού», κλπ.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος- Εκλογές στις 17 Ιουνίου

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών προέκυψε ότι υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα οριστεί ο πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο κ. Πικραμμένος αναμένεται να συγκροτήσει με τις υψηλές συμβουλές του Προέδρου της Δημοκρατίας τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της οποίας σκοπός θα είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Στις 3.15 σήμερα το μεσημέρι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Πικραμμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 το πρωί.

Ενας συνθέτης, μια συνέντευξη, μια εκδήλωση. Ο Μίμης Πλέσσας στο «ΚΑΠΠΑ 2000»

(βίντεο με συνέντευξη του συνθέτη και αποσπάσματα από την μουσική εκδήλωση «Ενας ουρανός μ’ αστέρια»)

Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

ΕΝΑΣ Μίμης Πλέσσας απ’ τα παλιά με ψυχή έφηβου. Στη Β. Ελλάδα ο γνωστός μαέστρος και μουσικοσυνθέτης για μια συναυλία, ανιδιοτελώς, στο ΚΑΠΠΑ (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού) της Περαίας και σήμανε συναγερμό με όλα τα εισιτήρια προπωλημένα εδώ και μέρες.

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ήχων ρυθμού και μελωδίας, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Με τις νότες του μεγάλου πιανίστα, διανθισμένες με τις μαργαριταρένιες λέξεις του, να χορεύουν πειθαρχημένα.Με τους θεατές να απολαμβάνουν μελωδικές στιγμές που απλόχερα σε ρεπερτόριο και τέχνη τους πρόσφερε ο ανεπανάληπτος μαέστρος και οι συνεργάτες του, και τον ενθουσιασμό να επιστρέφει με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Αφήστε το νέο να γεννηθεί - Ανοιχτή επιστολή του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Βρυξέλλες, 15 Μαΐου 2012

Ας αφήσουμε το νέο να γεννηθεί

Οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις με υποχρεώνουν να δημοσιοποιήσω με τον πιο ξεκάθαρο
τρόπο την αγωνία και τις προτάσεις μου για την αποτροπή μιας μείζονος κοινωνικής και
εθνικής περιπέτειας. Η θέση μου εδράζεται στις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Το πολιτικό μας σύστημα αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ανίκανο να
διαχειριστεί τη δημοσιονομική κρίση που το ίδιο εξέθρεψε, αφήνοντάς την να
εξελιχθεί σε κρίση δανεισμού/ χρέους και σε υπαρξιακό πρόβλημα.

«Τσέπωναν» επιδοτήσεις για το... φαράγγι της Σαμαριάς

Το 80% της έκτασης του εθνικού δρυμού εμφανιζόταν να ανήκει σε ιδιώτες

To φαράγγι της Σαμαριάς είναι ο παλαιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός στη χώρα μας, ήδη από το 1962. Από ό,τι φαίνεται όμως ήταν και πηγή εισοδήματος, μέσω της μηχανής των επιδοτήσεων για εκατοντάδες επιτήδειους.

Oπως αποκαλύπτεται περίπου το 80% της έκτασης του εθνικού δρυμού εμφανιζόταν να ανήκει σε ιδιώτες ή να έχει δοθεί ως ενοικιαζόμενη έκταση σε κτηνοτροφικές μονάδες, προκειμένου να εισπράττονται οι σχετικές κοινοτικές επιδοτήσεις.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που ο Εθνικός Δρυμός των Λευκών Ορέων δεν είναι απλώς κρατική περιουσία - αλλά προστατεύεται και με δικό του φορέα διαχείρισης. Επιπλέον τα γεωγραφικά του όρια είναι απολύτως σαφή και προσδιορισμένα.

Με τουρκικούς έλικες η ελληνική δασοπυρόσβεση

Σύμφωνα με την τελική πρόταση του ΝΑΤΟ, εταιρεία της γείτονος θα επιλεγεί ως προμηθεύτρια επτά ελικοπτέρων

Β. Γ. Λαμπρόπουλος

Τουρκική εταιρεία αναμένεται τελικώς να επιλεγεί ως προμηθεύτρια του μεγαλύτερου αριθμού πυροσβεστικών ελικοπτέρων που θα αναλάβουν την κατάσβεση των πυρκαγιών στα ελληνικά δάση το ερχόμενο καλοκαίρι!

Οι φόβοι που εξέφραζαν υπηρεσιακοί παράγοντες ότι ο νέος τρόπος διαγωνισμού - μέσω νατοϊκής υπηρεσίας - για την ενοικίαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων θα φέρει τουρκική εταιρεία προ των ελληνικών πυλών, επιβεβαιώνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο γγ του κόμματος Νικ. Μιχαλολιάκος, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στη σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει, επισημαίνοντας ότι μόλις χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας τον απέκλεισε «από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση.

Ο "Φιλέλληνας" Ολάντ με τη Μέρκελ, καθορίζουν την ημερομηνία των εκλογών...

Μούγκα στη στρούγκα του προτεκτοράτου και του μνημονίου...
Εσύ Ελληνικέ λαέ περίμενε τους πολιτικάντηδες να σου πούνε την ημερομηνία των εκλογών...

Στο... θυμικό των Ελλήνων πολιτών -και δη, ψηφοφόρων- επιχείρησαν να απευθυνθούν, μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Με διαφορετική «διατύπωση», αλλά κοινή, κατ' ουσίαν, γραμμή, οι δύο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζοντας, η μεν Μέρκελ, ότι οι Έλληνες «θα πρέπει να δείξουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», ο δε Ολάντ, ότι «οι Έλληνες πρέπει να δείξουν πόσο τάσσονται υπέρ της Ευρώπης». Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος «αποκάλυψε» και την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για τις εκλογές «της 17ης Ιουνίου».