Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τοποθετήθηκε στην πλατεία των Φαρσάλων το άγαλμα του Αχιλλέα! (ΦΩΤΟ)


Στην πλατεία δημαρχείου των Φαρσάλων βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης το χάλκινο άγαλμα του Αχιλλέα, συνοδευόμενο από το γλύπτη του Αλτίν Πατσέλη.

Το άγαλμα ύψους 2,20 μέτρων αναπαριστά τον μυθικό ήρωα Αχιλλέα με υψωμένη την ασπίδα του πάνω στην οποία απεικονίζεται μία Μέδουσα, σύμβολο προστασίας για τους αρχαίους Έλληνες, ενώ ο χιτώνας του φτάνει μέχρι τη βάση.

Είναι ένα γλυπτό που μπορεί να θαυμαστεί περιμετρικά 360 μοίρες και επιλέχτηκε για το δυναμισμό μέσα από την ευαισθησία της φόρμας χωρίς την υπερβολή της κίνησης , αποπνέει ήθος, συνάδει με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και με το μύθο γύρω από τον Αχιλλέα.

Το ψέμα του με την οχιά αναστάτωσε νυχτιάτικα το νοσοκομείο Κατερίνης!


Αν είναι δυνατόν με ένα τερατώδες ψέμα που είπε κάποιος "κύριος" από ένα χωριό της Κατερίνης να αναστάτωσε ολόκληρο νοσοκομείο, να κινητοποίησε μέσα στην άγρια νύχτα στις 4 η ώρα τα χαράματα το ΕΚΑΒ, να έχει εξυβρίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απειλώντας μάλιστα να φέρει και "βουλευτή" του ΠΑΣΟΚ για να τους "τακτοποιήσει", μάλλον πρώην βουλευτή εννοούσε, και παρόλα αυτά να την έχει "βγάλει καθαρή", ενώ κανονικά θα έπρεπε να διωχθεί.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Αυτός ο "κύριος" ήπιε τα ποτάκια του και πήγε στις 4 η ώρα στο σπίτι του. Για να γλυτώσει φαίνεται από τις φωνές της γυναίκας του που γύρισε τόσο αργά, άρχισε να ουρλιάζει ο ίδιος ότι τον τσίμπησε οχιά.

Το ξύπνημα ενός αρχαίου θεάτρου

Από το 1988 που ανακαλύφθηκε, χρειάστηκε πολύς κόπος και χρήμα μέχρι τη στιγμή των εγκαινίων του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης

Με μια συναυλία της ΚΟΑ, όπου θα συμμετάσχει και η διεθνούς φήμης υψίφωνος Τσέλια Κοστέα, ανοίγει πάλι το αναστηλωμένο μνημείο της Μεσσήνης

Θερμού Μαρία

Σάββατο βράδυ στην αρχαία Μεσσήνη. Ανάμεσα στα σπουδαία οικοδομήματα που οι κάτοικοί της είχαν αναγείρει για να κοσμήσουν την πόλη τους, το θέατρό της ανοίγει και πάλι για το κοινό, που θα παρακολουθήσει την πρώτη εκδήλωση στη σύγχρονη εποχή: μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι και του Πουτσίνι υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και με σολίστ τη ρουμάνα υψίφωνο Τσέλια Κοστέα και τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά. Περί τις 2.000 είναι οι θέσεις που διατίθενται, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα αρχαία εδώλια, με την προσθήκη ορισμένων ξύλινων παταριών - και ας μπορούσε το θέατρο να φιλοξενήσει στην αρχαιότητα περισσότερους από 10.000 θεατές.

Χαλκιδική: Τα βρήκε «σκούρα» ο Σκοπιανός ληστής κοσμηματοπωλείου

Ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε πιο θαρραλέος

Συνελήφθη από την αστυνομία
Το… μάστορά του βρήκε ένας  επίδοξος ληστής που επιχείρησε  να αρπάξει κοσμήματα με την απειλή όπλου από ένα κοσμηματοπωλείο στη Σάρτη Χαλκιδικής! Ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε πιο θαρραλέος από όσο περίμενε και, με τη βοήθεια περίοικων, τον έθεσε εκτός μάχης!

Δράστης της απόπειρας ληστείας  ήταν ένας 46χρονος από τη FYROM, που εισέβαλε στο κατάστημα οπλισμένος με ένα πιστόλι και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 52χρονο κοσμηματοπώλη, ζητώντας του να γεμίσει με κοσμήματα μια σακούλα που του έδωσε. Εκείνος, όμως, αντέδρασε αμέσως και κατάφερε να του πάρει το όπλο!

Ο αλλοδαπός κακοποιός χτύπησε  τον κοσμηματοπώλη τραυματίζοντάς τον ελαφρά, αλλά στις εκκλήσεις του για βοήθεια έτρεξαν άλλοι καταστηματάρχες που έπεσαν πάνω στον Σκοπιανό και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μετά από πάλη.

Ο μύθος που είναι κοσμική πραγματικότητα

Η ομορφιά του Εγκέλαδου προκάλεσε την οργή του Κρόνου

Τι συνέβη όταν ο Κρόνος «επιτέθηκε» στον Εγκέλαδο

Λαΐνας Θοδωρής

Μια φορά και έναν καιρό μέσα στο πυκνό σκοτάδι του Διαστήματος ζούσε ένας γίγαντας αερίου, ο Κρόνος, που ήταν γνωστός για τη ματαιοδοξία του. Σε αντίθεση με τους άλλους πλανήτες της γειτονιάς του εκείνος είχε καταφέρει να ξεχωρίζει χάρη στα πολλά και μεγάλα λαμπερά δαχτυλίδια του.

Κάποια στιγμή κοντά στον πλανήτη έκανε δειλά την εμφάνισή του ένα διαστημικό σώμα, ο Εγκέλαδος, που ήταν πολύ μικρότερο από αυτόν και έγινε γρήγορα δορυφόρος του. Ο δορυφόρος αυτός όμως ήταν επίσης πολύ φωτεινός και με όμορφη, λεία «επιδερμίδα».